News

DIICOT nu are nicio probă că Alexandra și Luiza au fost ucise de Gheorghe Dincă. Ziua de vineri, 2 august, crucială în acest caz

30.07.2019 | 15:48
DIICOT nu are nicio proba ca Alexandra si Luiza au fost ucise de Gheorghe Dinca Ziua de vineri 2 august cruciala in acest caz

Anchetatorii de la DIICOT nu au deocamdată nicio probă concludentă, fizică, în legătură cu uciderea celor două tinere de la Caracal. Gheorghe Dincă este în arest preventiv având calitatea de suspect, însă nimeni nu poate afirma cu certitudine dacă le-a omorât sau nu, asta din punct de vedere al adevărului juridic.

DIICOT nu are probe care îl pot băga în pușcărie pe Gheorghe Dincă pentru crime, la ora aceasta

Practic, ziua de vineri, 2 august, va fi una crucială în acest dosar fără precedent în criminalistica recentă a României. Asta pentru că peste trei zile vor sosi rezultatele probelor ADN de la Institutul de Medicină Legală. Abia peste 72 de ore vom ști cu certitudine dacă cenușa găsită de polițiști în butoiul metalic, oasele și alte resturi umane i-au aparținut Alexandrei Măceșanu.

În legătură cu probele prelevate din casa groazei se vor pronunța în cursul zilei de 2 august specialiștii de la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din București. Deocamdată, există doar recunoașterea crimelor de către Gheorghe Dincă, însă acesta nu poate fi luat în serios câtă vreme i-a pus pe polițiști de câteva ori pe mai multe piste false. Inițial a spus că a aruncat cadavrul Luizei, prima fată dispărută, pe 14 aprilie, în râul Olt, apoi s-a sucit și a spus că, de fapt, a aruncat corpul în Dunăre.

diicot se va pronunta in cazul gheorghe dinca abia vineri
Comunitatea din Caracal, distrusă de durere. Sursa foto: hepta.ro

Specialiștii de la Mina Minovici au început ieri dimineață analizarea resturilor umane găsite în casa lui Dincă

Analiza rămășițelor de natură umană găsite în casa și curtea monstrului din Caracal au ajuns la sfârșitul săptămânii trecută la IML în Capitală, iar analizarea acestora a început ieri dimineață. Gheorghe Dincă este suspectat și pentru comiterea altor crime, însă acum anchetatorii se concentrează exclusiv la cele două cazuri care au acaparat atenția publică: Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Crimele de la Caracal au avut numeroase efecte în societate. Astăzi, președintele României și ceilalți demnitari s-au întrunit în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, alături de ministrul demisionar de la Interne, Nicolae Moga.