DIICOT, pe urmele traficanţilor de arme. Românii din reportajul Sky News, ridicaţi!

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
10/08/2016, 09:16
DIICOT, pe urmele traficanţilor de arme. Românii din reportajul Sky News, ridicaţi!

România va fi investigată de UE în urma unor informaţii, printre care şi o anchetă realizată de postul de televiziune britanic Sky News, care sugerează că un grup de persoane din ţara noastră vinde arme obţinute din Ucraina oricui doreşte, inclusiv către Siria şi către organizaţii teroriste precum ISIS.

Departamentul UE pentru Afaceri Externe a iniţiat o investigaţie pe baza informaţiilor conform cărora ţări est-europene, inclusiv România, ar exporta armament spre state din Orientul Mijlociu care alimentează părţile beligerante, inclusiv grupuri teroriste, din Siria şi Yemen, afirmă surse europene.

“Verificăm informaţiile cuprinse în raportul publicat” de Reţeaua de Investigaţii Jurnalistice din Balcani (BIRN) şi de Proiectul de Monitorizare a Infracţionalităţii Organizate şi Corupţiei (OCCRP). Serviciul European pentru Activităţi Extern colectează deja informaţii despre armamentul descoperit în Siria şi Irak”, a declarat Maja Kocijancic, purtătorul de cuvânt al Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe Federica Mogherini, citată de mediafax.ro. Un alt funcţionar european a confirmat, sub protecţia anonimatului, că datele raportului despre exporturile de armament sunt verificate. “Suntem la curent cu informaţiile din raport şi le verificăm”, a declarat sursa europeană pentru agenţia rusă Sputnik.

Statele membre ale Uniunii Europene şi cele candidate la aderare pot autoriza exporturi de armament abia după ce se asigură că nu există riscul ajungerii armelor la organizaţii teroriste.

Conform unui raport al BIRN din luna iulie, mai multe ţări est-europene, inclusiv România, au aprobat vânzări de armament de peste un miliard de euro, în ultimii patru ani, spre state din Orientul Mijlociu care alimentează cu arme grupări implicate în războiul civil din Siria, inclusiv reţeaua ISIS.

Sursă: realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×