News

DIICOT, percheziţii de amploare la TAROM! Sunt suspiciuni de trafic de piese de avioane

02.07.2019 | 11:01
DIICOT perchezitii de amploare la TAROM Sunt suspiciuni de trafic de piese de avioane

Probleme la TAROM, una dintre cele mai apreciate și longevive companii aeriene care activează pe teritoriul țării noastre. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism efectuează în momentul de față percheziții la sediul din București.

Percheziții de amploare la TAROM. Ce spun reprezentanții companiei

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, acțiunea oamenilor legii vine în contextul unor suspiciuni de delapidare de fonduri în cazul pieselor achiziționate cu scopul reparării și întreținerii aeronavelor. Mai mult decât atât, reprezentanții Tarom afirmă că procurorilor le-au fost predate o serie de documente, percheziţiile vizând doar biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice.

Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanţă, Tarom nu este percheziţionat. Este o percheziţie punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Este în urma unor acţiuni de control desfăşurate în cadrul companiei de-a lungul timpului. Noi avem misiunea de a preda înscrisuri. Nu este nimic instrumentat, e o cercetare in rem (cu privire la fapte, n.r.)”, a declarat  Mădălina Mezei, directorul general al companiei TAROM.

Compania TAROM nu scapă de probleme în 2019. Sursa foto: Mediafax
Compania TAROM nu scapă de probleme în 2019. Sursa foto: Mediafax

La începutul anului, Viorica Dăncilă a trimis corpul de control la TAROM

Nu sunt singurele probleme prin care trece compania TAROM în acest an. Mai concret, la sfârșitul lunii ianuarie, premierul Viorica Dăncilă a solicitat Corpului de Control al Guvernului să efectueze verificări la sediul Companiei Naționale de Transporturi Aeriene.

Din dispoziția premierului Viorica Dăncilă, Corpul de control al prim-ministrului a declanșat astăzi o acțiune de control la Compania Naționala de Transporturi Aeriene – TAROM S.A. Obiectivele acțiunii de control constau in verificarea respectării dispozițiilor legale privind organizarea și funcționarea TAROM S.A., regulile care guvernează sistemul de administrare și control, precum și circumstanțele în care doua aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018”, se arată în comunicatul Guvernului României, dat publicității la vremea respectivă.