News

DIICOT, percheziții la contrabandiștii de țigări din București și 10 județe. Adevărate fabrici clandestine descoperite

17.12.2020 | 09:01
DIICOT perchezitii la contrabandistii de tigari din Bucuresti si 10 judete Adevarate fabrici clandestine descoperite
ADVERTISEMENT

Procurorii DIICOT întreprind percheziții la contrabandiștii de țigări din București și din 10 județe ale țării. Vizată este o grupare care a ridicat adevărate fabrici clandestine în țară și peste hotare.

Angajații Serviciului Teritorial Iaşi, alături cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPF, au demarat, joi dimineaţa, 40 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi pe raza judeţelor Iaşi, Bacău, Timişoara, Oradea, Ilfov, Constanţa, Sibiu, Braşov, Galaţi şi Bihor.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat oficial, este vizată destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.

DIICOT, percheziții în București și 10 județe. Vizată: o grupare care înființat adevărate fabrici clandestine

Procurorii din cadrul DIICOT Iași fac 40 de percheziții, joi, în Capitală și în județele Iasi, Bacău, Timișoara, Oradea, Iflov, Constanța, Sibiu, Brașov, Galați și Bihor, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă continuată și evaziune fiscală în formă continuată, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, gruparea anchetată este formată din cetăţeni români şi moldoveni. Suspecții demarau acțiuni în scopul obţinerii ilicite de importante beneficii financiare.

În acest sens, procurorii dezvăluie că aceștia au pus în funcţiune adevărate fabrici clandestine de producere şi ambalare de ţigarete, precum şi comercializarea ulterioară a acestora.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul afacerilor ilegale cu țigări: peste 31 de milioane de euro

Conform datelor furnizate de surse judiciare pentru agenția de știri citată, membrii grupării infracționale din România se ocupau de toate detaliile legate de transmiterea de materiale pentru fabricarea țigaretelor în alt stat membru al UE, unde avea loc activitatea ilegală de producere a țigaretelor.

Prejudiciul acestor afaceri cu țigări din țară și străinătate se ridică la suma de peste 31 milioane euro, conform unui raport întocmit de OLAF.

ADVERTISEMENT

Procurorii DIICOT au avut o săptămână încărcată. În urmă cu o zi, mai multe percheziții au avut loc în Constanța și Ilfov.

Miercuri, 16 decembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța și Ilfov, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, anunță Instituția.

ADVERTISEMENT
Tags: