Fotbal intern

Dilema lui Teja pentru debutul FCSB în play-off: “proscrisul” Florinel Coman sau “fricosul” Mihai Roman!

05.03.2019 | 18:12
Dilema lui Teja pentru debutul FCSB in playoff proscrisul Florinel Coman sau fricosul Mihai Roman

Antrenorul roș-albaștrilor are probleme înainatea partidei cu Viitorul. Cum Dennis Man și Filipe Teixeira absentează, fiind suspendați, tehnicianul nu știe pe cine să folosească în partea dreaptă în sistemul 4-2-3-1. Dilema lui Teja pentru debutul FCSB în play-off este legată de alegerea între Florinel Coman și Mihai Roman. Fiecare variantă are anumite avantaje, dar și numeroase dezavantaje!

Dilema lui Teja pentru debutul FCSB în play-off! Gigi a cerut cuplul Hora – Gnohere din start

Egalul de la Voluntari a învolburat apele în lotul FCSB. Gigi Becali a avut un discurs dur la adresa jucătorilor. “Vina e a mea. Eu am adus jucătorii, nu Teja și Dică. Eu i-am adus pe Stoian și Matei, jucători fără putere, care fac floricele. Filosofia lui Becali e eronată și perdantă. Facem floricele. Eu nu cred că mai e nevoie de timp. Cred că e nevoie de jucători. Nu avem echipă puternică. Nu avem bărbați puternici, de război. Avem «țâr-țâr». Nu merge cu floricele. Avem fotbaliști de floricele. A venit primăvara și hai să facem floricele, lalele, ghiocei. Avem fotbaliști care au un mic talent, dar nu sunt bărbați de război”, a declarat Gigi Becali la Digisport.

Apoi, finanțatorul a vorbit și despre echipa pe care Mihai Teja o va folosi în primul meci din play-off: “Cred că Gnohere și Hora ar trebui să joace împreună. Eu i-am zis lui Teja: “Ce părere ai să jucăm cu ăștia puternici?”. De ce? Pentru că m-am saturat de floricele? Si cred că altfel nici nu va putea să joace, pentru că Man și Teixeira nu or să poată să joace”, a declarat Gigi Becali, la PRO X. Practic, mesajul finanțatorului pentru antrenor a fost simplu: faci cum vrei, dar joci cu Gnohere și Hora împreună. Iar de aici apare și dilema tehnicianului.

Ioan Hora Harlem Gnohere
Ioan Hora și Harlem Gnohere ar putea juca titulari, împreună, după ce Gigi Becali i-a cerut acest lucru lui Mihai Teja

Florinel Coman e pe lista neagră a patronului, Mihai Roman l-a dezamăgit pe antrenor

Ca să îi poată folosi din primul minut pe cei doi atacanți, Teja trebuie să aleagă unul dintre Florinel Coman și Mihai Roman. Florin Tănase este titular incontestabil, fiind de departe omul decisiv de la FCSB în acest moment, iar Dennis Man și Filipe Teixeira sunt momentan suspendați. Așa că antrenorul trebuie să decidă dacă merge pe mâna “proscrisului” Coman sau a “fricosului” Roman.

Florinel, care a fost schimbat la pauza meciului cu Craiova, este pe lista neagră a lui Gigi Becali, care l-a atacat chiar dacă nu a jucat împotriva celor de la Voluntari! “Am stat 15 ani în fotbal și mi-am dat seama că nu pot sa fac fotbal. Ca să mă las pe mâna la alții, nu vreau. Când m-am lăsat aveam 35 de milioane pagubă. Ăștia nu sunt fotbaliști care îi bate Voluntariul, Chiajna, nu sunt fotbaliști. Am dat 5 milioane în cap pe Coman și Nedelcu, acum, normal că îmi pare rău”, a afirmat Becali. Titularizarea sa ar însemna folosirea lui Hora în partea dreapta a tridentului din spatele lui Gnohere.

FCSB cu Coman titular: Bălgrădean – Benzar, I. Cristea, Bălașa, Morais – Nedelcu, Filip – Hora, Fl. Tănase, Fl. Coman – Gnohere

Florinel Coman Mihai Roman la antrenament
Florinel Coman și Mihai Roman se luptă pentru un loc de titular în meciul cu Viitorul, în condițiile în care Man și Teixeira sunt suspendați

Varianta cu Roman din primul minut are și ea minusurile ei importante. Mijlocașul a fost făcut și el praf de Becali: “Dacă Roman dă pasă la adversar, nici în faza defensivă nu mai conta. I-am promis că nu îl supăr, dar ce să mai zic? Roman are o vârstă, n-a mai jucat de atâta timp, a uitat fotbalul săracul”. Evoluția modestă a acestuia a fost taxată și de antrenorul FCSB. Acesta a considerat că Roman este prea fricos în partida cu Voluntari și l-a schimbat la pauză. Totuși, folosirea sa ar avea avantajul că nu l-ar scoate pe Hora din zona lui de confort, din centru, pentru a-l muta în banda dreaptă.

FCSB cu Roman titular: Bălgrădean – Benzar, I. Cristea, Bălașa, Morais – Nedelcu, Filip – Roman, Hora, Fl. Tănase – Gnohere