Sport

Dimineață de vis pentru canotajul românesc la Tokyo. Avem aur și argint, urmează alte trei finale

România a trăit clipe de glorie la Tokyo, miercuri dimineață, datorită canotajului. Două medalii și calificări în alte trei finale
28.07.2021 | 07:21
Dimineata de vis pentru canotajul romanesc la Tokyo Avem aur si argint urmeaza alte trei finale
ADVERTISEMENT

Imnul României s-a auzit miercuri dimineață pentru prima dată la Tokyo. Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut medalia de aur în proba de dublu vâsle, după o prestație dominantă în finală, cu nou record olimpic.

Este prima medalie de aur pentru România la canotaj după o pauză de 13 ani. De la Andrunache și Susanu, care se impuneau în 2008, la Beijing.

ADVERTISEMENT

Dimineață de vis pentru canotajul românesc la Tokyo. Avem aur la dublu vâsle feminin și argint la patru rame fără cârmaci masculin

Dar a fost doar un prim semnal că România s-a întors în elita canotajului mondial. Și a treia medalie de la Tokyo pentru canotaj a venit tot la Sea Forest Waterway.

Echipajul de patru rame fără cârmaci al României, format din Mihăiţă Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, a obținut medalia de argint. A fost o super cursă a românilor, care nu porneau ca favoriți la medalii. Dar au fost învinși doar de Australia și au lăsat Italia pe locul 3, iar Marea Britanie în afara medaliilor, pe 4.

ADVERTISEMENT

Cu aceste rezultate, România urca pe locul 3 în clasamentul pe medalii în concursul de canotaj la Tokyo. Doar Australia și Olanda stau mai bine. Dar sunt perspective să trecem și peste acestea!

România, cel mai bun timp din prima semifinală la dublu vâsle masculin. Joi de la 5:18, șansa unei noi medalii

Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă au făcut și ei o cursă de excepție în proba masculină de dublu vâsle. Au terminat cu cel mai bun timp din prima serie a semifinalelor și au obținut la pas prezența în finală. Cei doi sunt favoriți pentru aur, joi de la ora 5:18.

ADVERTISEMENT

Dar asaltul Românilor în apele din golful Tokyo nu se terminase încă. A fost continuat de Ionela Livia Cozmiuc şi Gianina Elena Beleagă, care s-au calificat în finala probei de dublu vâsle, categorie ușoară.

Româncele au terminat seria de calificări cu al treilea timp, după Italia și SUA. Vor concura joi, de la ora 4:10 a României, pentru o medalie la Tokyo.

ADVERTISEMENT

România este în finale și la dublu vâsle categorie ușoară și 8+1, ambele feminin. Am ratat finala de la 8+1 masculin

În fine, România a obținut calificarea și în concursul de opt rame plus cârmaci, la feminin. Reprezentantele României au reușit să câștige seria de recalificări, iar finala este programată vineri, de la 4:50.

Echipajul României la opt rame cu cârmaci femini este format din: Maria Magdalena Rusu, Viviana Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea. Acestea au stabilit un record mondial pentru recalificări: 5:52:99.

La proba de opt rame cu cârmaci masculin, echipajul României a ratat calificarea în finala. Canotorii noştri s-au clasat pe ultimul loc în recalificări.

ADVERTISEMENT