News

Din ce cauză a lipsit Ion Iliescu de la vizita Papei Francisc. A fost singurul președinte al României care a absentat

31.05.2019 | 14:12
Din ce cauza a lipsit Ion Iliescu de la vizita Papei Francisc A fost singurul presedinte al Romaniei care a absentat

Din ce cauza a lipsit Ion Iliescu de la vizita Papei Francisc! Suveranul Pontif efectuează o vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie. Înaltul Prelat a fost primit cu onoruri militare la Palatul Cotroceni, ca un șef de stat. Aici, Papa Francisc a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, însă la întâlnire au participat și foștii președinți ai României. A fost prezent Traian Băsescu, dar și Emil Constantinescu.

Din ce cauza a lipsit Ion Iliescu de la vizita Papei Francisc

Ion Iliescu, cel care a condus destinele României cel mai mult dintre președinții României a lipsit însă de la discursul Papei Francisc din cauza vârstei înaintate și a problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în ultima perioadă. Ion Iliescu a fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare “CC Iliescu” din București, la Terapie Intensivă, în luna aprilie. Fostul președinte a fost operat pe inimă, existând suspiciunea că acesta ar suferi de pericardită hemoragică, o inflamare a pericardului.

Fostul președinte al României s-a prezentat în luna aprilie la un control amănunțit la Spitalul Elias, însă medicii au observat că fostul șef de stat prezenta dificultăți de respirare, așa că au decis trimiterea sa la Institutul “C.C. Iliescu” pentru a fi tratat de specialiști. Medicii l-au operat de urgență, iar intervenția chirurgicală a fost un succes. Ion Iliescu a împlinit de curând 89 de ani, iar fostul președinte nu a mai fost văzut în public de ceva vreme.

Ion Iliescu a lipsit de la vizita Papei Francisc
Ion Iliescu a lipsit de la vizita Papei Francisc

Papa Francisc va merge și la Șumuleu Ciuc, Iași, Blaj și Sibiu

Papa Francisc se află în România de la ora 11:30, când avionul său a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Președintele Klaus Iohannis și soția sa au fost cei care l-au întâmpinat pe Sfintele Părinte. În București, Papa va merge și la catedrala Sfântul Iosif, a greco-catolicilor, unde va ține o slujbă specială, de binecuvântare a României. Papa de la Roma va sta în România până pe data de 2 iunie.

Pe lângă slujba comună pe care o va ține cu Patriarhul Daniel la Catedrala Mântuirii Neamului, Papa Francisc va vizita și alte localități unde se va adresa creștinilor. În turneul său prin România, Papa Francisc va fi la Șumuleu Ciuc, Iași, Blaj și Sibiu.