Life

Din ce face Selly bani. Cel mai mic venit îi vine din Youtube

08.07.2020 | 14:37
Din ce face Selly bani Cel mai mic venit ii vine din Youtube
ADVERTISEMENT

Pe 5 februarie 2012, Andrei Șelaru publica primul videoclip pe Youtube, fără a îndrăzni să viseze măcar că va deveni un adevărat model pentru generația sa. Au trecut 8 ani de atunci, iar Selly, așa cum este cunoscut publicului larg, se bucură de un succes răsunător.

Canalul său are în momentul de față peste două milioane și jumătate de abonați care îi urmăresc în mod regulat activitatea și îl apreciază pentru tot ceea ce face. Dacă nu ne credeți, e de ajuns să aruncați o privire în secțiunea de comentarii a fiecărui videoclip și cu siguranță vă veți convinge.

ADVERTISEMENT

Cu astfel de cifre, nu mai miră pe nimeni că tânărul de 19 ani a strâns deja peste un milion de euro și își permite să se răsfețe cu cele mai scumpe autoturisme și alte obiecte de lux. Și nu, cea mai importantă sursă de venit nu este Youtube-ul, chiar dacă platforma îi răsplătește regește pe vloggerii care reușesc să clădească în jurul lor comunități impresionante de fani.

Selly face bani grei din campaniile publicitare

Pentru că se bucură de un real succes în rândul tinerilor, toate companiile mari care țintesc acest segment de public încearcă să-l convingă să le promoveze produsele și pentru asta pun la bătaie sume uriașe de bani. Selly este, însă, foarte selectiv și preferă să colaboreze doar cu brandurile pe care le consumă cu adevărat.

ADVERTISEMENT

În principiu sunt trei surse de venit: direct din ad sense, cel mai mic venit. După accea sunt campaniile publicitare, sunt reclame pe care le faci tu, direct cu companii. Acum fac doar cu branduri pe care eu le consum. Am ajuns și să refuz propuneri, vin multe”, a dezvăluit vloggerul într-un interviu acordat recent.

Selly nu vrea să audă de politică, dar este hotărât să schimbe din temelii educația românească

În altă ordine de idei, chiar dacă a obținut rezultate excepționale la examenul de Bacalaureat (9,60) și poate fi considerat un elev model, Selly critică în termeni duri sistemul educațional. Miile de mesaje venite din partea elevilor care își povestesc experiențele neplăcute trăite pe băncile școlii l-au convins că trebuie să ia atitudine și să militeze pentru schimbarea din temelii a sistemului educațional românesc.

ADVERTISEMENT

Nu va produce, însă, în mod direct toate aceste schimbări, pentru că nu îl tentează absolut deloc o carieră politică. „ Singura mea putere este și va fi mereu cuvântul”, afirmă vloggerul, promițând că va continua să pună presiune pe toți factorii de decizie din țara noastră până când propunerile sale vor deveni realitate.

În România, sistemul nu stimulează copiii să facă ceea ce le place. Nu vreau să discut despre sume concrete de bani, nu mă raportez deloc la bani. De când m-am apucat de vlog îmi doream să am bani, pentru că îți oferă multă libertate de a alege, însă acum este altceva.

ADVERTISEMENT

 În sistemul educației este nevoie de o reformare în patru puncte, așa cum le-am gândit eu. Primul ar fi timpul pe care elevul îl petrece la școală, este enorm. Școala din România promovează obediența, toceala, meditația în afara orelor, iar învățatul e ineficient, înseamnă doar ca profesorul să dicteze, tu să scrii mecanic și apoi să memorezi totul.

După mine ar trebui să fie încurajată foarte mult dezbaterea. La școală, profesorii se concentrează doar pe vârfuri, pe olimpici, în timp ce restul se simt umiliți. Insist că trebuie să fie promovată munca în echipă și să existe un sistem în care elevii să poată evalua neapărat profesorii.

În momentul ăsta unde este feedback-ul elevilor? Ar trebui, deci, să existe un sistem digital unde elevii să evalueze cumva profesorii. Un alt aspect important este programa școală foarte încărcată. Trebuie schimbată din temelii, consider că ar trebui adăugată și educația economică, doar lucrăm cu banii în viața asta, depindem de ei și ar trebui să știm de mici cum funcționează sistemul.

Ar trebui ca elevii să fie învățați despre instituțiile statului, despre sistemul politic. Noi avem o matematică foarte avansată față de alte țări. Cum e posibil să dai un examen la informatică pe hârtie. Încerc să schimb acest sistem, dar singura mea putere este și va fi mereu cuvântul. Nu mă interesează cine va face aceste schimbări, numai să le facă, indiferent de coloratura politică.

Aș vrea ca limba română să fie desprinsă de literatură. Mai întâi, elevul trebuie să știe să se exprime, să scrie corect și abia apoi să cunoască literatura. Lumea e într-o continuă schimbare, așa că școala românească ar trebui să se schimbe la rândul ei. A rămas foarte învechită.

Cred că și la profesori este o problemă, în ceea ce privește pregătirea lor, însă nu mă concentrez neapărat pe asta, pentru că trebuie schimbată în special mentalitatea. Pe de altă parte, înțeleg faptul că nu au salariile pe care le-ar merita, nu le mai este respectată meseria și de aceea poate că nu sunt atât de pregătiți”, a declarat Selly.

ADVERTISEMENT
Tags: