”Din dragoste” pentru Mircea Radu! Angajații TVR cer concedierea cunoscutului om de televiziune. Acesta și-a falsificat declarația de avere

Robert Cristea   
în HotNews
15/09/2020, 20:26
”Din dragoste” pentru Mircea Radu! Angajații TVR cer concedierea cunoscutului om de televiziune. Acesta și-a falsificat declarația de avere

Mircea Radu a dat de probleme, după ce mai mulți angajați din TVR au ajuns să ceară demiterea omului de televiziune.

Acesta a scris în declarația de avere că a încasat 13.000 de euro de la TVR pentru emisiunea Down The Road. După câteva zile, sindicatul MediaSind TVR, a dezvăluit că suma primită de Mircea Radu era de fapt mult mai mare.

Ulterior, vedeta a depus la Agenția Națională de Integritate o declarație de avere rectificativă în care recunoaște că a fost plătit cu mai mulți bani penru emisiunea în cauză. Acum, angajații TVR cer concedierea lui Mircea Radu.

Angajații TVR cer demiterea lui Mircea Radu. Câți bani a primit, până la urmă, pentru emisiunea Down The Road

Se pare că suma primită pentru prezentarea emisiunii este dublă față de cea declarată inițial. Așadar ar fi vorba de 12.564 lei, nu 64.670 lei, cât a scris Mircea Radu în declarația de avere.

”Având în vedere informațiile false cuprinse în declarația de avere și contractul de drepturi de autor  pentru emisiunea Down The Road – Aventura, încheiat  de TVR cu fosta vedetă TV Mircea Aurelian Radu, actual coordonator cu atribuții de șef Serviciu Comunicare, Relații Publice și Protocol din Societatea Română de Televiziune și consilier pe probleme de management al președintelui director general al SRTV, Doina Gradea, MediaSind TVR a cerut public ANI și DNA să investigheze aceste inadvertențe flagrante”, se arată în comunicat

”MediaSind TVR cere conducerii TVR demiterea de urgență a lui Mircea Radu din toate funcțiile deținute în TVR, iar Comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete privind condițiile în care s-a încheiat un asemenea contract plătit cu sume discreționare din bani publici.” – comunicat MediaSind.

Problemele de la TVR sunt vechi și nemuritoare. Deși, de-a lungul anilor s-au semnalat o sumedenie de ilegalități, nimeni nu platește pentru banii publici irosiți fără vreo jenă.

Episodul Mircea Radu este un alt incident flagrant care expune situația unui sistem neschimbat, prăfuit de probleme, care se regăsește în multe instituții publice.

  • ”Este revoltător faptul că administrația Gradea atribuie contracte, din bani publici, de cele mai multe ori pe sume consistente, unor realizatori externi, în timp ce peste 80 la sută din profesioniștii din TVR sunt plătiți la minimul grilei de salarizare! Este la fel de revoltător ca administrația TVR să cheltuiască milioane de euro pentru colaboratori sau pentru diverse case de avocatură, în timp ce studiourile teritoriale, inclusiv TVR din Republica Moldova, sunt subfinanțate, neavând un buget pentru investiții!” – se mai arată în comunicat.
Închide ×