News

Din ianuarie 2020, elevii vor primi lunar câte un borcan de miere

25.09.2019 | 18:45
Din ianuarie 2020, elevii vor primi lunar câte un borcan de miere
Guvernul dă miere gratuită elevilor. Sursa foto: cookpad.com

Începând cu luna ianuarie a anului 2020, elevii din România vor primi în fiecare lună cât un borcan de miere gratuit. Ideea nu este una nouă, ci a fost prevăzută încă din anul 2006 de aleșii neamului, însă abia de anul viitor, după 14 ani, se va pune și în practică.

Miere gratuită pentru elevi, de la anul

Proiectul prin care elevii pot beneficia de miere gratis a mai fost anunțat și la sfârșitul anului 2018, însă, actul normativ a fost suspendat ulterior. În cele din urmă, legea se va aplica începând cu 2020, chiar din prima lună a noului an.

„Este important să știm că din producția națională 3.000 de tone se vor duce către populația din România și își găsește loc la copilul român care se deprinde cu un anumit mod de a-și caută ceea ce îi place”, a declarat Daniel Botnariu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, scrie a1.ro.

miere
Borcanele cu miere se vor oferi cu regularitate, lună de lună, începând cu ianuarie 2020. Sursa foto: Epoch Times

Secretar de stat: „Acordarea unui borcan de miere nu cred că este un efort prea mare”

„Un borcan de miere acordat lunar nu cred că este niciun efort prea mare, nici un consum suplimentar. Pe de altă parte, efortul făcut de Guvern a fost mare, pentru că programul a trebuit să fie bine pregătit, apicultorii trebuie pregătiți foarte bine etc. Vrem să avem un program echilibrat și să nu-l mai comentăm, pentru că avem obiceiul acesta”, a mai declarat secretarul de stat.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri