Fotbal intern

Din inima Moldovei, un fost antrenor al Craiovei dă o replică dură Botoșaniului: „Gândesc țărănește”

16.06.2020 | 21:40
Din inima Moldovei un fost antrenor al Craiovei da o replica dura Botosaniului Gandesc taraneste
Ion Oblemenco și Silviu Stănescu pe stadionul „Tineretului”
ADVERTISEMENT

Partida care ar fi urmat să redeschidă sezonul primei ligi, Universitatea Craiova – FC Botoșani, nu s-a mai disputat din cauza faptului că medicul oaspeților a fost testat pozitiv pentru coronavirus, însă cei mai vehemenți au fost tot moldovenii.

Patronul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, a acuzat autoritățile locale din Bănie că delegația echipei sale a fost dată afară din hotel în toiul nopții, însă multe voci susțin că cei care au decis să plece la acea oră au fost chiar Marius Croitoru și compania. Dacă ar fi rămas la Craiova, aceștia ar fi putut risca să rămână în izolare.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă locuiește în Suceava de foarte mulți ani, Silviu Stănescu, fost antrenor și jucător al Universității Craiova, susține că majoritatea populației din oraș o susține pe Craiova și consideră că botoșănenii gândesc „țărănește” dacă o acuză pe Știința de lucruri necurate în ceea ce înseamnă organizarea meciului.

„Ce interes să aibă Universitatea? Cei de la Botoșani gândesc țărănește”

În vârstă de 76 de ani, Silviu Stănescu locuiește din anii ’90 la Suceava, însă plecarea sa din Oltenia a fost din cauza unui moment nefericit: În 1987, mi-a murit soția de cancer și am plecat de nebun din țară, după 5 ani am ajuns la Suceava și m-am căsătorit acolo. Copiii cei mari sunt la Craiova și chiar fac parte din galeria Universității. Ei mă țin la curent cu ce e pe acolo. Eu, la Craiova, pot să ajung doar primăvara și toamna, vara este mult prea cald pentru mine”, a declarat fostul antrenor și jucător al Științei la Oltenia TV

ADVERTISEMENT

Stănescu a putut dialoga cu fostul său elev, Sorin Cârțu, președintele actual al Universității Craiova, care se afla în platou: „Sorin, ai fost un jucător foarte mare și un antrenor foarte bun. Un fotbalist de nota 10, ce știai tu să faci cu mingea, nu cred că știau antrenorii din Liga 1. Conform spuselor unui filosof, un geniu este un om pe care nu-l poate învăța nimeni nimic, iar Sorin Cârțu a fost un geniu. Consider că așa a fost și ca antrenor și va fi și ca președinte. Niciun jucător din actualul lot nu seamănă cu „Sorinaccio”, este unic”, a mai spus Stănescu, cel mai bun prieten al regretatului Ion Oblemenco.

silviu stanescu
Fost antrenor al Craiovei aflat în inima Moldovei: „Cei de la Botoșani gândesc țărănește”

Declarațiile lui Valeriu Iftime, patronul Botoșaniului, l-au deranjat pe fostul tehnician. Acesta consideră că oficialii Universității Craiova nu ar fi avut niciun interes să facă vreun rău moldovenilor și chiar a dezvăluit că majoritatea oamenilor din Suceava sunt fani ai Craiovei: „Dar ce, Universitatea Craiova ar fi avut vreun interes să îi dea afară pe cei de la Botoșani? Gândesc țărănește cei de acolo. S-au făcut lucruri extraordinare în Bănie și îmi doresc din tot sufletul ca Știința să câștige campionatul.

ADVERTISEMENT

Craiova e singura formație care-mi place, m-am uitat și la celelalte echipe, dar Universitatea a avut mereu un joc frumos. Nu va fi un meci ușor cu Astra, dar cred că putem câștiga. Sper să nu mai avem ghinion, am avut în multe meciuri, așa cum s-a întâmplat și în meciul cu FCSB. Să vă spun ceva, cei din Suceava nu țin cu Botoșani, chiar dacă sunt moldoveni. Ei susțin Universitatea Craiova.”, a adăugat Stănescu la emisiunea „Fotbal Plus”.

”Aseară s-a făcut o anchetă oltenească. Ne-au dat afară din hotel la 22:30 și ne-au trimis la Botoșani cu antemergătorul ca pe niște borfași. Asta deși jucătorii nu au avut contact cu doctorul. N-a venit nimeni de la DSP să-i vadă.”, a fost declarația lui Valeriu Iftime care a încins spiritele în Oltenia și l-a supărat pe Silviu Stănescu.

ADVERTISEMENT

Silviu Stănescu a fost cel mai bun prieten al lui Ion Oblemenco

Silviu Stănescu a fost omul care l-a convins pe „tunarul” Ion Oblemenco să nu se lase de fotbal. Acesta era dezamăgit de faptul că nu juca la Rapid, iar Stănescu l-a luat acasă la el și l-a convins să revină în Bănie și chiar a discutat și cu oficialii clubului, spunându-le că nu se întoarce la echipă fără „Nelu”. De atunci, cei doi au fost cei mai buni prieteni: „La o emisiune TV, Nelu Oblemenco a spus că eu sunt cel mai bun prieten al lui, iar asta mă face tare mândru. Nelu era la Rapid, dar era greu să joace, fiindcă era cuplul Ion Ionescu – Nichi Dumitriu.

Nelu a fost un jucător de excepţie pentru Craiova şi pentru ţara asta, merită ca stadionul să-i poarte numele. Pentru mine a fost ca un frate.Ion Oblemenco a fost un adevărat lider. A fost căpitanul nostru şi a crescut sub aripa sa pe majoritatea jucătorilor care au făcut performanţă în Craiova Maxima. Păi noi l-am pupat după goluri pe Oblemenco mai mult decât ne-am pupat nevestele acasă”

silviu stanescu
Silviu Stănescu și Ion Oblemenco, două glorii ale Universității care au legat o prieteni foarte strânsă.
sursă foto: Fan Club Blue Lions

În cariera sa, Silviu Stănescu a antrenat mai multe echipe, printre care Universitatea Craiova, Universitatea Cluj, Gloria Bistrița, CSM Reșita, FC Olt sau echipa națională de tineret. Printre jucătorii care i-au trecut prin mână se numără Victor Pițurcă, Cristian Chivu și Răzvan Raț.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Astra Giurgiu : 3,00 este cota pentru „1 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT
Tags: