Sport

Din Liga 4 cu FC U Craiova! Golgheterul Claudiu Bălan se pregăteşte de meciul cu CFR Cluj: „Un vis împlinit!”.Exclusiv

Claudiu Bălan este unul dintre jucătorii care a fost alături de FC U Craiova încă din Liga 4. Acesta a ajuns să se dueleze cu CFR Cluj în Liga 1, după ce a fost unul dintre fotbaliștii care dădeau bătălii cu Podari în „județeană”.
16.07.2021 | 09:30
Din Liga 4 cu FC U Craiova Golgheterul Claudiu Balan se pregateste de meciul cu CFR Cluj Un vis implinitExclusiv
Din prima clipă cu FC U Craiova. Golgheterul Claudiu Bălan, de la derby-uri cu Podari, la cele cu CFR Cluj sursă foto editie.ro
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 debutează în noul sezon al Ligii 1, iar primul duel îi pune pe elevii lui Adrian Mutu față în față cu campioana din sezonul trecut, CFR Cluj. Ardelenii tocmai ce au disputat Supercupa României în fața rivalilor locali ai echipei patronate de Adrian Mititelu, pierdută la loviturile de departajare.

Adrian Mititelu junior, omul care conduce destinele formației din Bănie, a oferit câteva declarații în care a vorbit despre situația actuală de la echipă. Fiul patronului Mititelu a spus că fanii ar trebui să conștientizeze că va fi o bătălie grea în prima ligă, mai ales că FCU este o echipă nou-promovată.

ADVERTISEMENT

Claudiu Bălan, din prima clipă alături de FC U Craiova. A jucat cu Podari în Liga 4, iar acum va da piept cu CFR Cluj, campioana României

FC U Craiova 1948 a ajuns în prima ligă în acest an, dar drumul oltenilor a pornit din Liga 4, în anul 2017. Adrian Mititelu a creat echipa de la zero și a înscris-o în „județeană”. Acolo, craiovenii nu au avut rival și au promovat la pas, iar baraj de promovare nu au mai disputat, astfel că au ajuns în Liga 3.

Încă de la startul din Liga 4 s-a făcut remarcat atacantul Claudiu Bălan. Fiind unul dintre fotbaliștii autohtoni ai echipei, Bălan a fost unul dintre preferații fanilor. Acesta mai avusese o aventură la clubul lui Adrian Mititelu în 2013, atunci când clubul FC U Craiova, aflat pe o altă societate, a jucat câteva luni în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Pe lângă FC U, Bălan a mai trecut pe la CS Mioveni și FC Olt Slatina, dar nicăieri nu s-a simțit ca la Craiova. De altfel, atacantul de 27 de ani este un produs al școlii de fotbal craiovene și are șansa ca în acest an să demonstreze că este un fotbalist de Liga 1. Acesta a debutat pentru FC U într-un meci la Satu Mare în 2013, atunci când a și marcat. În sezonul trecut, Claudiu Bălan a marcat 12 goluri pentru FC U Craiova în toate competițiile.

  • 400.000 de euro este cota de piață a jucătorului Claudiu Bălan
  • 27 de ani are Claudiu Bălan, golgheterul FC U Craiova
ADVERTISEMENT

Claudiu Bălan: „Un vis împlinit să joc aici. Să devin golgheter este un obiectiv personal, dar important este să câștige echipa”

Jucătorul de la FC U Craiova a acceptat să ofere un interviu în exclusivitate pentru FANATIK înainte de debutul în prima ligă a României. Acesta a vorbit despre jocul cu CFR Cluj, dar și despre modul în care vede acest sezon pentru echipa sa.

Cum te simți când știi că ai pus umărul încă din Liga 4 pentru FC U Craiova și ai ajuns unul dintre fotbaliștii importanți ai echipei?

ADVERTISEMENT

– Mă simt foarte bine, de când am venit la echipa m-am gândit la promovarea treptată până în Liga 1. Este un vis împlinit alături de echipa la care m-am format de mic copil.

Ai fost golgheter pentru echipă în toate ligile, ai păstrat goluri și pentru prima ligă?

– Este un obiectiv personal, dar cel mai important este că echipa să termine cât mai sus în clasament.

Cum vezi duelul din prima etapă cu CFR Cluj?

– Va fi un meci greu, cu echipa campioană, dar eu sunt sigur ca vom face o figură frumoasă.

E greu pentru românii din lot, având în vedere că s-au adus mulți jucători străini?

– Nu este greu, chiar și anul trecut au fost foarte mulți străini. Jucătorii care au venit s-au adaptat foarte bine și am format repede un grup puternic.

Câte goluri ți-ai propus în acest sezon?

– Nu m-am gândit, dar sper să marchez cât mai mult și să îmi ajut echipa.

Vărul lui Alexandru Mitriță, un alt fotbalist care a pornit din Liga 4 cu FC U Craiova. Alexandru Raicea, lăudat de primul antrenor în FANATIK: „Avea aceeași tehnică”

Claudiu Bălan nu este singurul jucător din lotul lui FC U Craiova 1948 care îmbracă acest tricou încă din 2017. Alexandru Raicea intră și el pe această listă. În vârstă de 24 de ani, fotbalistul oltenilor este văr cu Alexandru Mitriță, fostul căpitan al echipei patronate de Mihai Rotaru. Cei doi au o relație apropiată, iar rivalitatea între cele două formații nu a stricat această prietenie.

Raicea este cotat la 75.000 de euro și a evoluat în 21 de partide pentru FC U Craiova 1948 în sezonul trecut, reușind două goluri în campionatul regulat al Ligii 2. Într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, primul antrenor al vărului lui Mitriță a declarat:

„Un copil care avea aceeași tehnică, e acum la FC U. Mămicile lor sunt surori. El a fost din prima la Gaz Metan CFR, e născut în 1996. El a fost slăbuț dezvoltat așa și putea să joace și la 1997 și 1998, atât era de simpatic. Un fotbalist foarte bun,” a spus profesorul Dorel Toma despre Alexandru Raicea.

„Această presiune e negativă la Craiova, deja e o problemă și o corvoadă pentru jucători. Nici n-am început bine campionatul, iar acum tu zici că vii la antrenamente la jucători dacă nu câștigăm. Suntem o echipă de tradiție, însă suntem o nou-promovată.

Nimeni n-a făcut peste noapte performanță. Cealaltă echipă din Craiova a câștigat Cupa, Supercupa și tot sunt nemulțumiți că n-au luat campionatul. Așa e la Craiova. Nu ne-am pus obiectiv. Am încercat să nu ne punem obiective locul 6, locul 10. Campionatul e plin de surprize, e lung,”  a declarat Adrian Mititelu junior la Digisport înainte de partida cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT