Fotbal intern

Din nou probleme de arbitraj în Liga 1! Penalty inventat de Marcel Bîrsan în Hermannstadt – Sepsi. Foto

28.02.2021 | 20:32
Din nou probleme de arbitraj in Liga 1 Penalty inventat de Marcel Birsan in Hermannstadt  Sepsi Foto
ADVERTISEMENT

Din ce în ce mai multe probleme de arbitraj la partidele din Casa Pariurilor Liga 1. Centralul Marcel Bîrsan a dictat un penalty „fantomă” în meciul dintre Hermannstadt și Sepsi, în urma căruia covăsnenii au câștigat cele trei puncte.

Majoritatea cluburilor din Liga 1 se plâng de arbitraje și sunt dispuse să suporte cheltuielile pentru implementarea sistemului VAR în România, însă costurile nu sunt deloc de neglijat, mai ales pentru cluburile mici.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, campionatele vecinilor noştri dispun sau vor dispune în curând de arbitrajul video. Ucraina deja foloseşte arbitrajul video, în timp ce Bulgaria, Ungaria şi Serbia se pregătesc să utilizeze arbitrajul video în curând. Dintre vecini, prima ligă din Moldova este singura unde VAR-ul nu este luat încă în calcul.

Marcel Bîrsan a făcut praf meciul dintre Hermannstadt și Sepsi Sfântu Gheorghe

Centralul Marcel Bîrsan a stricat partida dintre AFC Hermannstadt și Sepsi Sfântu Gheorghe, după ce a dictat un penalty scandalos în minutul 63, transformat de Gabriel Vașvari și în urma căruia covăsnenii au câștigat partida, în timp ce Hermannstadt se afundă și mai mult în zona inferioară a clasamentului.

ADVERTISEMENT
Duelul in urma caruia arbitrul Marcel Birsan a decis sa dicteze penalty impotriva celor de la Hermannstadt. Sursa foto: captura Telekom Sport
Din nou probleme de arbitraj in Liga 1! Penalty inventat de Marcel Birsan in Hermannstadt – Sepsi. Foto

Această fază controversată s-a produs în urma unui corner executat de partea stângă, iar Safranko a deviat mingea spre colțul lung, unde Anass Achahbar se afla în interiorul careului de șase metri în duel direct pentru minge cu Raul Opruț, care avea prim planul.

Jucătorul celor de la Sepsi a reluat imprecis cu capul, după un contact umăr la umăr cu Opruț, însă Marcel Bîrsan i-a scos din minți pe cei de la Hermannstadt după ce a fluierat fault și a arătat punctul de la unsprezece metri: „S-a aruncat. Nu i-am făcut nimic. Ce să mai zic… o să vă spună domnul Crăciunescu!”, a declarat Opruț extrem de supărat într-un interviu pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Raul Opruț, extrem de nervos la finalul partidei: „Ne rupem picioarele degeaba! Bîrsan ne-a stricat munca depusă”

Fotbalistul lui FC Hermannstadt a fost extrem de supărat la finalul partidei și consideră că echipa sa nu merita să piardă acest meci: „Din păcate am pierdut nemeritat. Poate că nu meritam nici să câştigăm, dar nici să pierdem. Bîrsan ne-a stricat munca depusă de noi din toată săptămâna, ne rupem picioarele degeaba”, a declarat dezamăgit fotbalistul.

Raul Opruț a explicat faza controversată și se jură că nu a fost absolut nimic la acel duel și a pus tunurile pe arbitrul de 39 de ani care a debutat în Liga 1 în 2012 și care e jurist de profesie: „Nu a fost nimic la faza respectivă. Dar nu vreau să mai comentez eu. O să zică domnul Crăciunescu la tv sau specialiştii. Fluieră orice arbitrul acesta. Nu poți juca. În fine”.

ADVERTISEMENT

Jucătorul ardelenilor consideră că echipa sa poate ieși din zona retrogradării cu două-trei victorii însă va fi o luptă extrem de strânsă: „Cum am spus şi în trecut, cu 2-3 victorii avansezi, cu 2-3 eşti jos, din nou. Sper să ne revenim şi să facem puncte. E greu, dar încercăm. E o luptă foarte strânsă”, a mărturisit Opruţ la finalul partidei conform Telekom Sport.

ADVERTISEMENT