News

Din nou coadă de kilometri la Kulata. Vameșii îi testează aleatoriu pe românii care vor să meargă în Grecia

01.08.2020 | 22:24
Din nou coada de kilometri la Kulata Vamesii ii testeaza aleatoriu pe romanii care vor sa mearga in Grecia
Coadă kilometrică în Kulata
ADVERTISEMENT

Accesul turiștilor români în Grecia se desfășoară din nou cu foarte mare dificultate, sute dintre ei stând ore în șir în punctul de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia de la Kulata-Promachonas. Coada s-a întins pe circa șase kilometri, iar timpul de așteptare a fost și de opt ore, informează observatornews.ro.

Deși autoritățile din Grecia au condiționat accesul românilor pe teritoriul său național de existența unui test negativ la coronavirus, la granița bulgaro-greacă se fac teste suplimentare, prin sondaj, astfel  că sute de români au trebuit să facă un  nou test pe lângă cel pe care l-au plătit în România

ADVERTISEMENT

După un drum de opt ore am mai stat 6 ore şi 40 de minute ca să trecem în Grecia. Foarte neplăcut! Să stai ca să ce? Să ajungi în Grecia. Nu rentează ca cineva să te umilească. Să stai atât timp. Să nu ţi se ofere mai multe culoare de trecere. Un singur şir de maşini. Oameni care nu puteau să ajungă nici măcar la toaletă”, a declarat Horațiu Rădulescu, unul  dintre turiștii români care au așteptat în vama Kulata.

Coadă de 6 kilometri la intrarea în Grecia

Situația a fost înrăutățită de faptul că turiștii au stat în plin câmp, pe o vreme caniculară, fiind cazuri în care unii dintre ei au rămas fără apă și mâncare. Vameșii bulgari au încercat să amelioreze situația celor nevoiți să aștepte împărțindu-le sticle cu apă, câtă vreme colegii lor greci erau ocupați cu testele pentru coronavirus.

ADVERTISEMENT

Sunt lucruri foarte simple care se pot face ca lucrurile să meargă mult mai bine, mai ales că au introdus testul acesta obligatoriu în România. Puteai foarte bine să mai deschizi două puncte de frontieră. Când am test negativ făcut în România, cerut de tine, atunci nu îmi mai cere test şi testează tu tot la graniţă. Oricum, nu au capacităţi mobile de testare, condiţiile de igienă sunt foarte proaste, cum te testează acolo”, a mai spus Horațiu Rădulescu.

Restricțiile pentru români vor rămâne în vigoare cel puțin  încă două săptămâni în condițiile în care situația epidemiologică din România este îngrijorătoare.

ADVERTISEMENT

De miercuri, se cere test negativ la coronavirus și pentru cei care intră pe teritoriul Greciei cu avionul. Testul poate fi făcut și pe aeroport, contra cost, iar timpul de așteptare al rezultatului  este de 6 ore. Chiar și așa, grecii și-au rezervat dreptul de a face teste prin sondaj la punctele de trecere a frontierei.

Grecia a raportat, vineri, 76 de cazuri noi, dintre  care doi sunt români.

Odată cu noul val de îmbolnăviri cu COVID-19 care a afectat în mod special țările din Balcani, Grecia a închis toate punctele terestre de trecere a frontierei, cu excepția celui de la Kulata – Promachonas, motiv pentru care în mai multe zile s-au format cozi, mai ales dacă s-au făcut și testări aleatorii.

ADVERTISEMENT
Tags: