Fotbal intern

Din patru arene pentru EURO au rămas două! Lucrările de la stadionul din Giulești nu vor fi terminate până în vara anului viitor

06.10.2019 | 23:50
Din patru arene pentru EURO au ramas doua Lucrarile de la stadionul din Giulesti nu vor fi terminate pana in vara anului viitor
ADVERTISEMENT

România urmează să găzduiască trei meciuri din grupe și o optimă de finală de la Campionatul European de Fotbal programat în vara anului viitor. Partidele se vor juca pe Arena Națională, dar echipele care vin în România aveau nevoie și de stadioane noi pentru antrenamente. Deși inițial au fost anunțate patru arene: “Dinamo”, “Rapid”, “Arcul de Triumf” și “Steaua”, doar ultimele două vor fi finalizate pâna la startul turneului final.

Stadionul Giulești nu va fi gata pentru EURO 2020

Din cele patru stadioane noi promise pentru Campionatul European din 2020, doar două vor fi pregătite pentru a susține antrenamentele echipelor ce vor juca în România la EURO. Stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare a fost primul care a căzut de pe listă, iar duminică, șeful firmei de construcții a anunțat că nici lucrările la stadionul din Giulești nu vor fi finalizate până în vara anului viitor, urmând doar ca stadioanele “ Steaua” și “Arcul de Triumf” să fie pregătite. Mai mult, costurile arenelor au crescut considerabil, motivul invocat fiind inflația de 40%.

ADVERTISEMENT

Stadionul din Giulești nu va fi pregătit, Steaua și Arcul de Triumf vor fi gata pentru a susține antrenamentele echipelor ce vor juca în România la Campionatul European. Vestiarul, căile de acces, nocturna, gazonu, vor fi gata. Spațiile auxiliare, precum hotelul sau restaurantele, nu vor fi pregătite.

În luna octombrie a anului 2020 va fi gata stadionul Giulești. Scaunele vor fi montatate pe Ghencea și Arcul de Triumf, dar antrenamentele nu se fac cu spectatori. Cei de la FRF au cerut ca un stadion să fie gata, noi vom reuși să facem două. E normal să crească prețul, a crescut inflația cu 40%. Sunt niște indicatori pe care nu îi stabiliesc eu“, a declarat Cristi Ierbașu, șef al firmei de construcții care se ocupă de stadione, pentru Digisport.

ADVERTISEMENT
Lucrările la stadionul din Ghencea vor fi gata pâna la startul Campionatului European. Sursă Foto: Facebook
Lucrările la stadionul din Ghencea vor fi gata pâna la startul Campionatului European. Sursă Foto: Facebook

Arena Națională găzduiește patru meciuri de la EURO

București este unul dintre cele 12 orașe care vor găzdui meciuri la turneul final al Campionatului European din 2020. Ediția din vara anului viitor va fi una aniversară, fiind împlinindu-se exact 60 de ani de la primul EURO.

Arena Națională urmează să găzduiască patru meciuri din cadrul Campionatului European, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală.

ADVERTISEMENT