Sporturi

Din spatele cortinei. Depresia prin care a trecut Cori Gauff, noul star al tenisului mondial: „Nimeni nu e la fel de fericit precum pare”

16.04.2020 | 18:24
Din spatele cortinei Depresia prin care a trecut Cori Gauff noul star al tenisului mondial Nimeni nu e la fel de fericit precum pare
ADVERTISEMENT

Cori Gauff este considerată de specialiști cea mai bună jucătoare de tenis din noul val, însă jucătoarea din Statele Unite recunoaște că presiunea din spatele unei cariere în sportul profesionist este uriașă și foarte greu de suportat la o vârstă atât de fragedă.

Cori Gauff, cea mai tânără jucătoare care intră în top 50 WTA

Cori Gauff, deși a împlinit 16 ani în urmă cu doar o lună, pe 13 martie, este deja un nume cunoscut în lumea tenisului mondial.

ADVERTISEMENT

Sportiva din Statele Unite ale Americii are deja o prezență în optimile de finală de la Wimbledon, în 2019, și la Australian Open, în acest sezon, după Grand Slam-ul de la Melbourne reușind să ajungă în top 50 WTA.

Dacă din punct de vedere profesional Cori Gauff a avut realizări extraordinare pentru vârsta de 15 ani, sportiva recunoaște că intrarea în elita tenisului profesionist a apăsat greu pe umerii săi și că, în repetate rânduri, s-a întrebat dacă drumul ales a fost cel corect.

ADVERTISEMENT

De-a lungul vieții, am fost mereu în lumina reflectoarelor, ceea ce mi-a provocat un mare entuziasm, ceea ce nu doream neapărat.

Mulți dintre prietenii mei mergeau la liceu și mi se părea că duc o viață normală, că sunt fericiți, însă, la fel ca pe rețelele de socializare, nimeni nu este la fel de fericit precum pare.

ADVERTISEMENT

Eram pierdută, nu știam în ce direcție să o iau. Mi-a luat mult timp să stau, să mă gândesc și să plâng. Eram confuză. Înainte de Wimbledon, încercam să-mi dau seama dacă asta vreau cu adevărat.

Eram învățată cu rezultatele, dar mi-am dat seama că trebuie să joc pentru mine, nu pentru prieteni sau pentru altcineva. Timp de un an am fost în depresie, a fost cea mai dificilă perioadă a vieții mele”, a recunoscut Cori Gauff pentru Behind the Raquet.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a eliminat-o de la Wimbledon

Cori Gauff a ajuns în optimile de finală de la Wimbledon în 2019, unde a întâlnit-o pe Simona Halep.

După ce a trecut de cele trei runde de calificări și le-a eliminat, pe tabloul principal, pe Venus Williams, Magdalena Rybarikova și Polona Hercog, Gauff a fost învinsă de Halep, 3-6, 3-6, care avea să câștige trofeul după finala cu Serena Williams.

  • 1 trofeu WTA a cucerit Cori Gauff – Linz în 2019
  • 16 ani are Cori Gauff
ADVERTISEMENT