Fotbal intern

Bilinski, EROUL lui Dinamo: “Acum o lună era SĂ PLEC!”

Atacantul de 26 de ani al lui Dinamo a rămas principala "gură de foc" din lotul lui Stoican. Ţucudean a revenit la echipa de care aparţine, Standard Liege, ce, ulterior, l-a cedat la Charlton...
29.07.2014 | 00:10
Bilinski EROUL lui Dinamo Acum o luna era SA PLEC
ADVERTISEMENT

Atacantul de 26 de ani al lui Dinamo a rămas principala “gură de foc” din lotul lui Stoican. Ţucudean a revenit la echipa de care aparţine, Standard Liege, ce, ulterior, l-a cedat la Charlton Athletic, iar Joel Thomas s-a accidentat grav şi va fi out vreme de 6 luni de zile.

Polonezul a început însă excelent sezonul. A marcat un gol şi a obţinut un penalty în Cupa Ligii, cu Chiajna, a marcat un hattrick în prima etapă a Ligii 1, cu Oţelul Galaţi şi se anunţă principala gură de foc din atacul lui Dinamo în noul sezon al Ligii 1.

ADVERTISEMENT

FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-DINAMO BUCURESTI, CUPA LIGII (21.07.2014)

 

“Nu e presiune la Dinamo”

Felicitări pentru triplă! E cel mai bun meci al tău?

– A fost fantastic! E pentru prima dată în cariera mea cînd marchez trei goluri într-un meci şi pe toate le dedic soţiei şi fiului meu care au fost pentru prima dată în tribunele stadionului Dinamo. Mi-au purtat noroc, sînt foarte fericit!

Fanii îţi spun acum Trilinski! Ce zici de porecla asta?

– Nu mă deranjează absolut deloc, ci chiar mi-ar plcăea ca ea să rămînă astfel, iar eu să dau cîte trei goluri în fiecare partidă. Sînt atacant, lumea aşteaptă goluri de la mine, este normal. 

ADVERTISEMENT

E o presiune mare pe umerii tăi din cauză că Dinamo nu beneficiază de alt jucător de profilul tău şi trebuie ca tu să duci meci de meci atacul?
– Nu simt o presiune mai mare faţă de sezonul trecut. Eu vreau să fiu cel mai bun atacant din Liga 1. Şi anul acesta este concurenţă pe postul de atacant. Tot ce sper eu este să cîştig încrederea antrenorului, să fiu sănătos şi să joc cît mai bine.

Crezi că Dinamo a slăbit după plecările lui Rus şi Bălgrădean?
– Echipa a pierdut doi jucători experimentaţi, care au jucat mul timp aici, dar fiecare e liber să-şi aleagă drumul. Cei care au rămas la Dinamo vor juca la fel de bine precum băieţii care au plecat.

ADVERTISEMENT

Cîte goluri ţi-ai fixat pentru acest sezon?
– Nu mi-am propus un anumit număr de goluri, dar sper să fiu sănătos şi să joc cît mai multe meciuri. Evident, vreau să marchez cît mai mult.

FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-DINAMO BUCURESTI, CUPA LIGII (21.07.2014)

“N-am simulat la Chiajna!”

Ai scos un penalty cu Chiajna, iar adversarii te-au acuzat că ai simulat. A fost sau nu lovitură de la 11 metri?
– A fost penalty sută la sută. Am încercat să şutez, iar apărătorul n-a fost interesat în nici un moment de minge şi m-a faultat. De asemenea, a fost penalty şi la faza anterioară. Eu vroiam să şutez, dar un fundaş m-a luat în braţe. Arbitrul n-a fluierat nimic.

ADVERTISEMENT

Dinamo a terminat pe locul 4 sezonul trecut. Ce obiective aveţi în continuare?
– Eu vreau să terminăm campionatul mai sus. Vreau să luptăm pentru toate trofeele puse în joc.

Te-ai speriat cînd ai auzit că Dinamo a intrat în insolvenţă? Te-ai gîndit să pleci?
– Cînd am auzit despre insolvenţă, mi-am făcut alte gînduri. Nu ştiam despre ce e vorba şi m-am gîndit la alte variante în carieră. După ce am vorbit cu conducerea clubului, am înţeles situaţia. Apoi, nu s-a mai pus problema să-mi mai doresc să plec.

FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-DINAMO BUCURESTI, CUPA LIGII (21.07.2014)

4 goluri a marcat Bilinski în sezonul trecut pentru Dinamo, în cele 10 partide disputate în Liga 1

 P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

ADVERTISEMENT
Tags: