Fotbal intern

DINAMO. REVOLTĂ în poarta ”cîinilor”: ”Coach, nu sînt bezmetic”

DINAMO. Mircea Rednic a ”scăpat” de cei doi portari de bază, Traian Marc şi Naumovski, şi a făcut imediat mutarea: l-a achiziţionat pe Vytautas Cerniauskas, de la Korona Kielce!...
25.06.2015 | 11:03
DINAMO REVOLTA in poarta ciinilor Coach nu sint bezmetic
ADVERTISEMENT

DINAMO. Mircea Rednic a ”scăpat” de cei doi portari de bază, Traian Marc şi Naumovski, şi a făcut imediat mutarea: l-a achiziţionat pe Vytautas Cerniauskas, de la Korona Kielce!

Portarul în vîrstă de 26 de ani nu este străin de meleagurile româneşti. Cerniauskas a ajuns în Liga 1 în 2010, cînd a semnat cu FC Vaslui, echipa finanţată de Adrian Porumboiu ţintind atunci spre titlu. Noua achiziţie a ”cîinilor” a avut mult de tras pentru a ajunge un portar căutat. Iată povestea lituanianului pe care Porumboiu nu a avut curaj să parieze atunci cînd l-a văzut!

ADVERTISEMENT

Becali detonează BOMBA! Transferă cel mai VÎNAT portar!

DINAMO. L-au furat în cantonament!

FC Vaslui era în criză de portari, aşa că antrenorul de atunci, Lopez Caro, a ordonat imediat să-i fie adus unul care să se apropie de valoarea titularului Dusan Kuciak. Moldovenii se aflau în cantonament în Austria, cînd secundul portughezului a venit cu propunerea Cerniauskas.

SUPER DERBY-uri în prima etapă! Cînd se joacă STEAUA – DINAMO 

”E un portar în campionatul Lituaniei, are statură perfectă, calităţi…”, i-a spus acesta lui Lopez Caro. Actualul portar al lui Dinamo juca la Ekranas, o echipă de locurile 4-5 în campionatul Lituaniei, şi se afla în cantonament în Olanda. Jose, secundul lui Caro, şi Ion Mangeac, antrenorul cu portarii, au plecat imediat în Ţara Lalelelor, pentru a-l urmări pe Cerniauskas. ”Îmi asum responsabilitatea! Are calităţi, dar şi deficienţe, dar i le voi corecta, luaţi-l!”, i-a spus Mangeac lui Caro. Imediat au început tratativele, iar FC Vaslui îl lua pe Cerniauskas cu 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Porumboiu: ”Un secol munceşti la ăsta!”

”L-am luat de la zero! L-am tras pe copil deoparte şi i-am explicat ce are de făcut. A fost foarte receptiv şi dornic să-şi remedieze defectele”, povesteşte fostul lui antrenor, Ion Mangeac. Finanţatorul Porumboiu nu lăsa nimic la voia întîmplării, aşa că a venit să-şi vadă achiziţia din poartă. După antrenament, i-a spus lui Mangeac: ”Manga, ai de muncă un secol cu ăsta!” Dar antrenorul cu portarii l-a contrazis. A lucrat cu lituanianul exerciţii de forţă şi explozie şi l-a pus pe picioare.

Drama unui STELIST ieşit din IAD: ”Mi-au rupt coloana!”

”Am făcut antrenamente grele cu el, dar şi el era receptiv. Voia să lucreze cît mai mult. Venea chiar la mine la cameră, la hotel, unde stăteam, şi mă ruga să mergem mai repede la antrenament, cu o oră înainte, să lucrăm”, povesteşte Mangeac. ”El nu se ducea spre minge, o aştepta”, a continuat antrenorul. În patru luni, Cerniauskas era alt portar. Se ducea repede la mingile pe jos, unde avea, iniţial, şi acolo probleme, ataca balonul, devenise mai rapid! Doar că încă stătea în umbra lui Kuciak.

ADVERTISEMENT

Senzaţie cu Pandurii!

”Îmi amintesc de un meci cu Pandurii, care s-a jucat la Turnu Severin. Am bătut cu 1-0, dar omul meciului a fost Cerniauskas”, dezvăluie Mangeac. Înaintea partidei, antrenorul cu portarii a fost întrebat de Hizo, care-i luase locul lui Caro, cine ar fi OK să intre în poartă.

Răsturnare de situaţie! Negoiţă îi dă LOVITURA lui Gigi

Manga a riscat cu lituanianul. ”A scos de şase ori singur cu portarul, a făcut un meci senzaţional. Eu am avut încredere în el, dar mai era şi faptul că pentru cupele europene Kuciak era suspendat şi trebuia să-l pregătesc şi pe Cerniauskas, să aibă şi el meciuri în picioare”, spune Manga.

ADVERTISEMENT

Bagă fructe, nu bea alcool!

Vytautas Cerniauskis duce o viaţă sportivă exemplară! ”Nu pune în gură picătură de alcool! O bere nu l-am văzut să bea. În schimb, mănîncă multe fructe, îşi cumpăra mereu, bea sucuri naturale”, povesteşte Manga. Îşi aduce aminte de un episod hazliu: ”Eu tot îi spuneam bezmeticule, ca să-l provoc, mai glumeam şi noi, şi să vezi ce a făcut! S-a interesat ce înseamnă bezmetic, a venit apoi la mine şi mi-a spus <coach, eu nu sînt bezmetic, eu sînt corect>”.

Rădoi, la primul conflict! “N-am venit aici să car JALOANE!” 

Ion Mangeac este de părere că portarul va face minuni la Dinamo. ”E în stare că cîştige meciuri de unul singur. Dinamo a făcut o afacere bună. Cine-l va antrena doar să aibă grijă să vorbească frumos cu el, că e de moral şi se pierde, altfel”, a încheiat Mangeac.

54 este numărul meciurilor în care a apărat Cerniauskas la FC Vaslui, în patru ani

2 selecţii pentru naţionala Lituaniei a bifat Cerniauskas

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: