Fotbal intern

DINAMO. Revoluţia tinerilor! Greii sînt scoşi la VÎNZARE

DINAMO. Clubul din Ştefan cel Mare continuă politica implementată în iarna anului trecut odată cu instalarea lui Flavius Stoican pe banca tehnică. Astfel, conduşi acum de Ionel...
25.11.2014 | 00:03
DINAMO Revolutia tinerilor Greii sint scosi la VINZARE
ADVERTISEMENT

DINAMO. Clubul din Ştefan cel Mare continuă politica implementată în iarna anului trecut odată cu instalarea lui Flavius Stoican pe banca tehnică. Astfel, conduşi acum de Ionel Dănciulescu,”cîinii roşii” se vor despărţi în iarnă de fotbaliştii care şi-au făcut treaba la club, aceştia urmînd a fi înlocuiţi de jucătorii tineri, dornici de afirmare, pe principiul “New Dinamo”, care spune că niciunul dintre titularii tricoului “alb-roş” nu este de neînlocuit.

Căpitanul Lazăr, experimentatul Alexe, “decarul” Matei sau vicecăpitanul Bărboianu sînt fotbaliştii ale căror plecări sînt iminente avînd în vedere interesul echipelor din întreaga Europă, dar şi evoluţiile apreciate ale tinerilor cu salarii mici care vor fi promovaţi în locul acestora. Conform surselor FANATIK.RO, cel puţin doi dintre cei patru vor fi vînduţi, şansele cele mai mari avîndu-le Matei şi Lazăr, fotbalişti care şi-au exprimat deja dorinţa în acest sens în discuţiile cu şefii.

ADVERTISEMENT

Atracţia franceză

DINAMO. Vicecăpitanul “cîinilor” este unul dintre jucătorii lui Ionel Dănciulescu aflaţi în plină formă. Transferat de la Astra la finalul anului trecut, Bărboianu s-a impus rapid în primul unsprezece dinamovist, acolo unde a primit încredere deplină pentru postul de mijlocaş defensiv. Cu o vîrstă oarecum înaintată faţă de target-ul şi dorinţele oficialilor clubului din Ştefan cel Mare, jucătorul poate fi primul care părăseşte “haita” în iarnă, în urma interesului venit din Ligue 1, de la Toulouse, sau din Anglia, de la Charlton. În locul acestuia va putea fi promovat Ionuţ Şerban, în vîrstă de 19 ani, care se pliază perfect pe dorinţele conducerii. Singurul impediment în plecarea lui Bărboianu îl constituie firma de impresariat ale cărei servicii o utilizează, condusă de fraţii Becali. Cum Victor şi Giovani sînt amîndoi în puşcărie, lucrurile se mişcă mult mai greu pentru jucătorii pe care îi reprezintă.

750.000 de euro este cota de piaţă a jucătorului;
Ionuţ Şerban (19 ani) poate evolua pe postul lui Şerban.

ADVERTISEMENT

RPS_6539-660x400

Revelaţia are clauză de un milion de euro

DINAMO. Venit de la Sportul Studenţesc în 2013, Valentin Lazăr a devenit foarte repede un om de bază al conducerii tehnice dinamoviste, drept dovadă în acest moment este unul dintre titularii incontestabili ai echipei din Ştefan cel Mare, acolo unde a şi ajuns căpitan al “haitei”. Lazăr va ceda baderola cel mai probabil în acest final de tur, fiind asaltat cu oferte din afară. Cluburi precum Metz, formaţie care a revenit sezonul trecut în prima ligă franceză, Konyaspor, acolo unde Torje şi Marica evoluează, precum şi alte două echipe din Bundesliga sînt interesate de serviciile mijlocaşului dinamovist, care are însă o clauză de reziliere destul de mare, de 1.000.000 de euro. Eventuala plecare a căpitanului nu va lăsa un gol foarte mare în mijlocul dinamovist, Patrick Petre fiind într-o continuă creştere de formă. Fiul lui Florentin Petre a debutat în tricoul “alb-roş” în derby-ul cu Steaua şi a marcat un eurogol în patrida cu Viitorul lui Hagi, iar cel mai probabil va primi încrederea necesară înlocuirii lui Lazăr în banda stîngă.

1,5 milioane de euro este cota de piaţă a lui Lazăr conform site-ului de specialitate transfermarkt;
Patrick Petre (17 ani) este favorit să-l înlocuiască pe acesta în banda stîngă.

ADVERTISEMENT

1.FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-CHINDIA TARGOVISTE 5-0,CUPA ROMANIEI TIMISOREANA (31.10.2013)

E timpul pentru o nouă experienţă

DINAMO. Matei face şi el parte din lista jucătorilor de care Dinamo se poate despărţi în iarnă. Deşi mijlocaşul este impresariat în prezent de firma fraţilor Becali încarceraţi la Slobozia şi Poarta Albă în urma condamnării primite în “Dosarul transferurilor” şi un eventual transfer ar fi mai dificil de realizat, Matei nu a dus lipsă de oferte. De serviciile fotbalistului au fost interesate echipe precum Botev Plovdiv, Dinamo Zagreb şi Toulouse iar discuţiile cu acestea se vor relua în iarnă, în pauza competiţională. Matei are unul dintre cele mai mari salarii la Dinamo, fiind plătit cu 7.000 de euro lunar şi depăşind astfel plafonul de 5.000 de euro impus. Acesta va putea fi înlocuit în banda dreaptă cel mai probabil de Bogdan Gavrilă, mijlocaşul în vîrstă de 22 de ani şi care are un salariu mult mai mic.

1.000.000 este cota de piaţă a lui Matei;
Bogdan Gavrilă (22 de ani) îl va înlocui pe Cosmin în banda dreaptă.

ADVERTISEMENT

matei-cosmin-660x400

Mirajul banilor din Rusia şi Arabia

DINAMO. Alexe s-a întors în Ştefan cel Mare după 15 luni petrecute în Serie A la Sassuolo şi a redebutat în tricoul “alb-roş” în victoria contra celor de la FC Braşov. Situaţia atacantului a fost una destul de neclară la întoarcere, după ce contractul prezentat i-a lăsat un gust amar, urmînd a fi remunerat cu suma de 3.500 de euro lunar. În urma discuţiilor cu oficialii clubului s-a revenit asupra deciziei, iar Alexe urma să primească dublul sumei oferite iniţial pînă în iarnă, devenind astfel unul dintre cei mai bine plătiţi jucători din Ştefan cel Mare, situaţie care îi face pe dinamovişti să fie atenţi la orice ofertă venită pe adresa clubului. Mordavia Saransk, fosta echipă a lui Dorinel Munteanu, sau Rizespor, club din prima ligă a Turciei, şi-au arătat interesul pentru Alexe. Pe lîngă acestea au mai existat contacte cu cîteva cluburi din Rusia şi Arabia Saudită, destinaţii care i-ar garanta lui Alexe un salariu extrem de interesant. Locul său va fi luat în ofensiva dinamovistă de Dorin Rotariu, considerat a fi “perla” clubului din Ştefan cel Mare. La fel ca şi Bărboianu sau Matei, Alexe este impresariat de firma fraţilor Becali.

1.000.000 de euro este cota de piaţă a atacantului;
Dorin Rotariu (19 ani) este favorit să-l înlocuiască pe acesta în atac.

2.FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-CEAHLAUL PIATRA NEAMT 1-1,LIGA 1 (7.05.2013)

Cum ar putea arăta Dinamo în urma plecărilor celor patru fotbalişti:

Marc – Fai, Nedelcearu, Cordoş, St. Filip – Gavrilă, Boubacar, Şerban, P. Petre – Bilinski, Rotariu

“Matei a fost dorit de Dinamo Zagreb, dar nu s-a ajuns la o sumă concretă. Noi am dori să păstrăm toţi jucătorii, dar vedem ce va fi în iarnă. Pot pleca jucătorii care au făcut ceva pentru Dinamo şi care îşi doresc mult să se transfere”, a spus Constantin Anghelache.

“Nu regret nicio plecare! Nimeni nu este de neînlocuit la Dinamo”, spunea fostul tehnician al dinamoviştilor, Flavius Stoican.

ADVERTISEMENT
Tags: