Fotbal intern

DINAMO. S-au împiedicat de 1.000 €! Cum l-au RATAT pe Boldrin!

DINAMO. Brazilianul Fernando Boldrin este una dintre loviturile pe care Steaua le-a dat pe piaţa transferurilor. El a şi reuşit două goluri pentru trupa lui Reghe, ambele decisive, cu Pandurii şi...
12.09.2016 | 18:00
DINAMO Sau impiedicat de 1000 E Cum lau RATAT pe Boldrin
ADVERTISEMENT

DINAMO. Brazilianul Fernando Boldrin este una dintre loviturile pe care Steaua le-a dat pe piaţa transferurilor. El a şi reuşit două goluri pentru trupa lui Reghe, ambele decisive, cu Pandurii şi cu Astra. 

DINAMO. Boldrin putea ajunge însă la rivala din ”Ştefan cel Mare”.

DINAMO. Planul lui Gigi

De Amorim şi Boldrin erau, de mult timp, ţinte ale Stelei, alături de Budescu, Alibec, Enache şi Morais. Se întîmpla în toamna anului trecut, cînd Gigi voia să destrame Astra lui Şumudică, aflată în lupta pentru titlu. A eşuat atunci! Doar Enache s-a transferat sub bagheta lui Reghecampf. Ceilalţi au tras pentru primul titlu din istoria Astrei.

ADVERTISEMENT

În noul sezon, Becali a lovit chiar bine: Boldrin şi De Amorim! Stanciu a fost vîndut, iar acum, tricoul cu numărul 10 ar putea să-i revină chiar lui Boldrin. A anunţat-o finanţatorul! Paradoxal, Boldrin ar fi putut însă să ajungă la rivala Dinamo, în urmă cu mai bine de un an.

DINAMO. Oferta „cîinilor”

Fernando Boldrin s-a făcut imediat remarcat la Concordia Chiajna, acolo unde evolua sub bagheta lui Marius Şumudică, aşa că nu a mirat pe nimeni atunci cînd pe adresa clubului au venit ofertele. Dinamo a fost echipa care l-a dorit şi a început negocierile. Cum preşedintele clubului ilfovean Cristian Tănase are sînge dinamovist, discuţiile dintre cele două părţi au fost floare la ureche. S-a bătut palma, însă fotbalistul era cel care avea să spună ultimul cuvînt. Mijlocaşul agrea o „evadare” de la Concordia, fie la Dinamo, fie la Steaua, dar a pus o condiţie, legată de salariul său. Astfel, Boldrin a cerut 5.000 de euro lunar plus bonusuri de performanţă. Acesta voia şi cîte 500 de euro pentru fiecare gol.

ADVERTISEMENT

Chiricheş reloaded

Ionuţ Negoiţă nu a fost de acord, propunerea acestuia fiind de 4.000 de euro pe lună plus bonusuri. Aici a intervenit şi Mircea Rednic, antrenorul de atunci al „cîinilor”, care i-a transmis finanţatorului că el nu este interesat de fotbalist. Astfel, transferul a picat. Boldrin avea să ajungă, la un an distanţă, la Steaua. Mutarea a amintit de Vlad Chiricheş, jucător care, în 2012, ar fi ajuns la Dinamo dacă s-ar fi plătit o diferenţă de 1.000 de euro. „Cîinii” îi promiseseră fotbalistului un salariu de 5.000 de euro pe lună, dar apoi s-au răzgîndit şi i-au făcut o nouă ofertă, de 4.000 de euro, iar Chiricheş a semnat atunci cu Steaua.

DINAMO. A „ucis” Steaua!

Fernando Boldrin a ajuns în Liga 1 graţie lui Marius Şumudică. Pe atunci tehnician al Concordiei Chiajna, Şumi l-a transferat pe mijlocaş de la Velo Clube din Brazilia. Jucătorul a înscris de 6 ori în tot sezonul 2014-2015. Dar s-a făcut remarcat în partida cu Steaua, din deplasare. Meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2, iar Boldrin a fost autorul golurilor ilfovenilor. Între timp, Şumi a ajuns antrenorul Astrei şi l-a dorit acolo şi pe brazilian. „Poate să joace oriunde în prima ligă, eu l-aş vedea să facă pasul la Astra. Am şi vorbit cu el şi mi-l doresc foarte mult!”, a spus Şumudică. Boldrin avea să semneze cu Astra!

ADVERTISEMENT

Nu l-a impresionat pe Duckadam

Fernando Boldrin nu a sărit în ochii Stelei aşa de repede. Nici măcar meciul cu trupa finanţată de Gigi Becali nu a fost de ajuns pentru a capta laudele adversarului, deşi acele două goluri care au dus la un rezultat de egalitate au trimis Steaua pe locul al doilea. Preşedintele de imagine al vicecampioanei, Helmuth Duckadam, spunea după jocul Steaua – Concordia 2-2, de pe Arena Naţională, că nu a fost impresionat de jocul mijlocaşului. „Nu mi s-a părut că a făcut un meci senzaţional, a dat două goluri, din fază fixă, dar probabil că nici eu nu m-am uitat foarte atent la el, eram mai interesat de jucătorii noştri, dar nu mi-a sărit în ochi”, spunea atunci fostul portar. Cota lui Boldrin pe piaţa transferurilor a crescut uluitor, de la 100.000 de euro, cînd s-a transferat la Chiajna, la 1,5 milioane de euro, în momentul de faţă.

300.000 de euro a dat Steaua pe Fernando Boldrin
4 ani este durata contractului cu Steaua