Fotbal intern

DINAMO. Mutu a COMIS-O din nou! A plecat SFIDĂTOR în minutul 70

UPDATE, ora 22:55 / Dinamo a cîştigat cu 1-0 meciul cu ASA Tîrgu Mureş. Dolcesport anunţă că Adrian Mutu a plecat din nou de la meci înainte de finalul său, la fel cum s-a întîmplat la...
11.12.2016 | 00:08
DINAMO Mutu a COMISO din nou A plecat SFIDATOR in minutul 70
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 22:55 / Dinamo a cîştigat cu 1-0 meciul cu ASA Tîrgu Mureş. Dolcesport anunţă că Adrian Mutu a plecat din nou de la meci înainte de finalul său, la fel cum s-a întîmplat la Mediaş.

Antrenorul Ioan Andone a declarat după meci că Mutu răspunde în faţa lui Negoiţă: “Mutu e subordonatul lui Negoiţă, nu al meu. E problema lui dacă a plecat mai devreme de la meci. Negoiţă să stabilească dacă e bine ce a făcut”

ADVERTISEMENT

DINAMO. Pe 12 octombrie, Adi Mutu era “uns” manager general la trupa din ”Ştefan cel Mare”! Mutarea se anunţa o mare lovitură pentru Ionuţ Negoiţă: imagine, relaţii, bani care vor veni, poate pe bandă rulantă, la Dinamo.

Fals! La două luni distanţă, marea bombă se dovedeşte a fi o mare păcăleală. Realizări în dreptul lui Mutu? Zero!

ADVERTISEMENT

DINAMO. Haosul administrativ s-a instalat la clubul din ”Groapă” odată cu sosirea “Briliantului” în birourile de la RIN, prin care un indian, bogat, ce-i drept, împrăştie speranţe. Poate doar pentru Negoiţă, care-şi vrea visul împlinit, 10.000.000 de euro în buzunare şi gata, vinde! Trei încercări a avut finanţatorul cu New Dinamo şi a ajuns ţinta ironiilor foştilor jucători din ”Groapă”, între care Lupu şi Giani Kiriţă. Iar realitatea ultimelor două luni dovedeşte faptul că Adi Mutu pare a fi mai mult un agent infiltrat de inamicii lui Dinamo şi nu omul care trebuie să asigure liniştea la un club de mare tradiţie. Adică o a patra ţeapă!

DINAMO. A adus ZERO euro la club

Fără îndoială, marketing se poate numi atunci cînd reuşeşti să-l aduci pe Adi Mutu într-o funcţie de conducere, imediat ce jucătorul a renunţat să mai încalţe ghetele. Negoiţă a simţit repede şi a făcut mutarea. A şi văzut circulaţia întreruptă pe ”Ştefan cel Mare”, în dreptul stadionului, din cauza sponsorilor. Dar Negoiţă doar a visat! S-a trezit, s-a frecat la ochi, tot singur e! Singurul finanţator.

ADVERTISEMENT

Unde a văzut mîna ”Briliantului”? La magazinul oficial, da, acolo a produs Mutu, acolo a fost aportul lui. Tricouri cu numărul 10 scoase la mezat! Punct.

“Mutu a fost adus aici cu un scop. Să aducă bani! Asta e treaba lui, nu alta!”,  a atacat Ioan Andone. Se întîmpla la scurt timp după ce managerul îl criticase pentru prima dată.

ADVERTISEMENT

582d9f2995f9cf8a4b3b4490

DINAMO. Aaaa, indianul! Mutu îl tot plimbă pe Ionuţ cu indianul Sanjeev Kumar, cu mirosul miliardelor afaceristului cu sediul în Londra ce vor readuce faima pierdută de mulţişor de ”cîini”.

Dar visteria e goală, indianul analizează, iar mulţi spun că îşi face doar imagine şi, în final, cu buza umflată îi va lăsa pe cei de la Dinamo.

DINAMO. Scandalul cu Andone a dinamitat vestiarul

Doar scandal la club a adus fostul internaţional. Un scandal în care l-a tîrît pe Ioan Andone, antrenorul pe care încearcă să-l ”execute” etapă de etapă. Doar că ”Fălcosul” se ţine tare şi parcă în ciudă vrea să-i facă fostului internaţional: ”Nu-mi dau demisia nici dacă Mutu şi Negoiţă stau în cap!”

voi-vreti-sa-va-spun-eu-de-ce-a-fost-adus-mutu-la-dinamo-andone-a-rabufnit-s-a-luat-de-mutu-dar-si-de_size6

Nici bine nu s-a instalat în biroul de la Rin, pe care Negoiţă l-a decorat ca pentru un ”Briliant”, că Mutu a început războiul. A fost prezentat alături de Andone, cei doi au zîmbit… Nu era zîmbetul lor! Au început şicanele. Startul l-a dat Mutu. A încercat, după fiecare nereuşită a echipei, să-l înţepe pe tehnician. A dat-o cu ”perdea”, însă Ando nu antrenează de ieri, de azi. Şi i-a replicat mereu lui Mutu. Dar şi lui Negoiţă, patronul pe care fostul internaţional l-a convins că pe banca lui Dinamo ar merge ca uns Cosmin Contra.

”Am un contract ferm. Am experienţă în aceste lucruri, eu nu plec de la Dinamo. Nu au ce să-mi facă, trebuie să-mi închei contractul”, a replicat sec, dar şi cu un zîmbet în colţul gurii, Ando.

Ca un paradox, dacă a venit special să aducă bani la club şi, între timp, i-a venit şi ideea să-l schimbe pe Ando, nu a găsit nici măcar cei 150.000 de euro pentru a-i plăti antrenorului clauza de reziliere! “Îl susţinem pînă în iarnă. Vedem atunci”, a fost nevoit să recunoască, mai mult de faţadă, Mutu, după 0-4 la Mediaş şi două zile de tăcere în care nu a reuşit să găsească banii de reziliere sau înţelegere din partea lui Andone pentru a pleca de bunăvoie!

Scouterul Lupu l-a pus la punct pe managerul Mutu

Culmea, tactica lui Mutu a fost taxată inclusiv de un alt om din stafful administrativ al “cîinilor”. Dănuţ Lupu, care face parte din departamentul de scouting al clubului, este de partea lui Andone, în războiul pe care Adi Mutu l-a început, dar pe care are şanse infime să-l cîştige.

“Dacă el crede că e normal că după fiecare meci să vrea să îl schimbe pe Andone, e treaba lui. Adi are o părere, Ando are altă părere. Ar trebui să încetăm cu aceste discuţii. Azi e Andone, mîine nu mai e. Nu sînt bune aceste discuţii. Să le ţinem între noi! Dar dacă patronul nu spune nimic… A mai antrenat, are atîta experienţă. Andone aude şi el… să stai cu securea deasupra capului, că mîine, că mîine… De ce să plece Andone? Lui Contra i-ar conveni aşa?”, l-a acuzat Dănuţ Lupu pe Mutu.

Transferuri? Doar Ceccarelli. Spionul din vestiar

Capitolul transferuri? La fel de slab! Adi Mutu a promis cîteva, dar toate bombele au explodat doar în presă! Marile lovituri, Mexes şi Pazzini, s-au plimbat vreme de o zi în tricoul lui Dinamo sub forma exclusivităţilor confirmate, bineînţeles, de managerul general!

Unica mutare realizată însă a fost doar Luca Ceccarelli, fostul său coleg de la Cesena, care a semnat cu Dinamo după ce nu mai jucase într-un meci oficial de mai bine de 6 luni. Prieten cu Mutu, italian este spionul managerului din vestiar, susţin gurile rele! Coincidenţă sau nu, din momentul aducerii fundaşului, Mutu ştie tot ce se întîmplă în sînul “haitei” lui Andone!

“Mă bucur că Luca a semnat cu noi! E primul meu transfer ca şi conducător şi sper să fie unul reuşit! Cred că va fi reuşit pentru că ştiu ce poate să dea pe teren şi îl cunosc şi ca om, nu doar ca jucător. Fotbalul nostru este într-un declin şi eu cred că el ar putea juca la un nivel mai înalt decît cel din România, dar am reuşit să-l conving. Am profitat de faptul că nu avea contract şi l-am adus la Dinamo. Sper să ne organizeze apărarea şi să o conducă ca un adevărat lider”, declara Mutu.

Nu e deloc aşa! Ceccarelli nu s-a integrat în echipa lui Andone, iar la ultimul meci el a fost cel de unde a plecat ”dezastrul”, 0-4 la Mediaş. A faultat aiurea la marginea careului, iar centralul a dat penalty. De acolo a plecat totul!

Luca Ceccarelli a bifat patru meciuri sub comanda lui Andone: 90 de minute cu FC Voluntari (2-1), 5 minute cu Steaua (3-1), 90 de minute cu Gaz Metan (0-4) şi 90 de minute cu Astra (5-2), în Cupa Ligii.

DINAMO. S-a “înfrăţit” cu Steaua

Adi Mutu a uimit suflarea dinamovistă atunci cînd a anunţat că ar fi dispus să lucreze chiar la rivala de moarte, Steaua. ”De ce nu?! Îmi place mult unde lucrez acum, fiindcă sînt şi fan Dinamo, dar munca e muncă şi nu ştii ce-ţi rezervă viaţa”, a fost răspunsul lui Mutu, atunci cînd a fost întrebat dacă se vede managerul rivalei de moarte a oricărui “cîine” care se respectă.

Mai mult, managerul lui Dinamo este dispus să renunţe la jucători în favoarea Stelei, cazul Gnohere, dar să şi aducă de acolo, Alin Toşca.

“Noi i-am făcut o ofertă lui Gnohere, dar pînă acum nu ne-a dat un răspuns. Noi nu stăm să ne rugăm de nimeni! Dacă Steaua îl vrea, să vină cu oferta”, spunea Mutu despre ”Bizon”, spre stupefacţia fanilor dinamovişti!

DINAMO. Gest iresponsabil pentru un manager: a plecat în timpul meciului!

Numai a manager general nu a arătat Adi Mutu la Mediaş, acolo unde Llullaku şi Eric i-au umilit pe ”cîini”. La 3-0, cu 20 de minute înainte de final, ”Briliantul” a părăsit tribuna, iar apoi a declarat, nonşalant: ”Am plecat pentru că nu mai aveam ce să văd!”.

may

DINAMO. Incredibil răspuns pentru un manager! Dacă era patron, mai avea o scuză pentru o asemenea aroganţă, pleacă omul cînd are chef, că doar el dă banii! Mutu ar fi trebuit să stea în loja lui, pînă la final, să suporte alături de jucători şi de antrenori ruşinea. Să ajungă la vestiare, să dea ochii cu fotbaliştii, cu Ando, cu toţi de acolo, să caute soluţii imediat. Poate chiar să le spună: ”capul sus!” 

Dar Mutu s-a supărat ca un copil, şi-a luat jucăriile şi a plecat. A lăsat Dinamo în ruşinea unui 0-4, de care el a crezut că se va disocia. Din nou, FALS: chiar el a pus umărul la asta, prin scandalurile create artificial… 

DINAMO. Pe drumul spre Bucureşti, probabil, stînd cu telefonul la ureche: ”Alo, ce faci, Guriţă, eşti pregătit?”  

77 de prezenţe la echipa naţională a bifat Mutu

35 de goluri are Adi Mutu pentru echipa naţională

14 echipe a bifat Adrian Mutu în cariera de fotbalist

ADVERTISEMENT