DINAMO. Se modernizează stadionul? Când e termenul limită

DINAMO. Update. Stadionul formaţiei FC Dinamo Bucureşti se află pe lista arenelor care ar trebui modernizate pentru Campionatul European din 2020, dar Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, susţine că nu are informaţii noi şi că situaţia este neclară.

Vineri, 31 martie, este data limită în care trebuie să se ia o decizie în ceea ce priveşte modernizarea stadionului "Dinamo".

"Ultimele informaţii sunt cele pe care le-am comunicat public data trecută. Da, data limită e 31 martie. Nu ştiu dacă Dinamo se va moderniza. Aşteptăm să vedem ce spune Campania Naţională de Investiţii. Trebuie întrebat clubul Dinamo. Până acum nu am primit nicio înştiinţare de la Dinamo. Nu ştim dacă s-a schimbat ceva", a spus Burleanu.

DINAMO. UPDATE. Oficialii Clubului Sportiv Dinamo şi cei ai Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti, condusă de Nicolae Badea, au avut o şedinţă în care au convenit în ceea ce priveşte eliberarea de sarcini şi transmiterii către Campania Naţională de Investiţii a suprafeţelor pe care urmează să se reconstruiască noul stadion din "Ştefan cel Mare".

Cele două părţi au ajuns la un acord în ceea ce priveşte reconstruirea stadionului Dinamo. "Astfel, astăzi, 24.03.2017, reprezentanţii CS Dinamo şi cei ai ACS FC Dinamo s-au întâlnit cu administratorii judiciari şi administratorul special ai ACS FC Dinamo Bucureşti, persoane desemnate în procedura insolvenţei, şi au convenit asupra demersurilor legale ce urmează a fi întreprinse în continuare la nivelul celor două entităţi în vederea eliberării de saricini şi transmiterii către Compania Naţională de Investiţii a suprafeţelor pe care urmează să se construiască noul stadion", apare în comunicatul remis către news.ro.

UPDATE. DINAMO. CS Dinamo, reprezentată de Monica Iagăr, şi ACS FC Dinamo, prin persoana lui Nicolae Badea, au emis un comunicat în care anunţă că vor iniţia şi susţine demersurile pentru reconstruireea arenei din "Ştefan cel Mare".

"CS Dinamo şi ACS FC Dinamo Bucureşti vor iniţia şi susţine demersurile necesare şi legale pentru realizarea prin CNI a obiectivului de investiţii Complexul Sportiv Dinamo - Stadion Central. Aspectele şi soluţiile discutate vor fi prezentate vineri, 24 martie, administratorilor judiciari şi administratorului special ai ACS FC Dinamo Bucureşti, entităţi desemnate în procedura insolvenţei, care vor intreprinde în perioada următoare toate demersurile legale pentru îndeplinirea condiţiilor impuse de Compania Naţională de Investiţii în conformitate cu prevederile articolului 4 la Anexa numărul 3 Programul naţional de construcţii de interes public sau social, din Ordonanta 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii", se arată în comunicatul comun al CS si ACS FC Dinamo.

UPDATE. DINAMO. La sediul Computerland a avut loc o întâlnire între Monica Iagăr, preşedinta CS Dinamo şi Nicolae Badea, fostul preşedinte al echipei de fotbal şi şef acum la ACS FC Dinamo Bucureşti. Din informaţiile din cele două tabere, s-a ajuns la un numitor comun astfel ca stadionul să fie reconstruit pentru Europeanul din 2020.

Urmează ca părţile să dea publicităţii, în cel mai scurt timp, un comunicat de presă comun în care să anunţe condiţiile în care s-a bătut palma. Din informaţiile FANATIK.RO, înţelegerea pentru reconstruirea stadionului "Dinamo", aşa cum cer, disperaţi, fanii ar fi venit prea târziu!

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu nu a pierdut timpul auzind situaţia de la Dinamo, despre care şi-a exprimat scepticismul, şi s-ar fi înţeles deja cu Mac Popescu, fostul preşedinte al Sportului Studenţesc, pentru refacerea stadionului din Regie în vedere EURO 2020! Astfel, pentru turneul final continental de peste 3 ani, România va pune la dispoziţie Arena Naţională pentru meciuri şi stadioanele Steaua, Giuleşti, Arcul de Triumf şi Regie, pentru antrenamentele naţionalelor care vor juca în capitala României.

------------------------------------------------------------------------------------

DINAMO. Bannerele afişate de jucători, dar şi de galerie, ”Vrem stadion”, nu au rămas fără ecou. Părţile implicate în litigiul care împiedică lucrările de modernizare de la stadionul Dinamo se vor aşeza luni la masa tratativelor.

O întrevedere a avut loc miercuri, între CS Dinamo şi reprezentanţi ai lui Nicolae Badea, iar luni, fostul acţionar al ”câinilor” va ajunge chiar el la întrunire.

DINAMO. Badea ar condiţiona renunţarea la litigiu de parafarea unei noi înţelegeri pentru stadion, după ce arena va fi reconstruită, în baza HG 207/2002, scrie News.ro.

Oficialii dinamovişti mai au timp până la 31 martie să ajungă la un consens. În caz contrar, stadionul va ieşi de pe lista pentru Euro 2020.

Stadionul Dinamo face parte dintre cele 4 arene din Bucureşti care trebuiau să fie modernizate prin programul de reabilitare în cadrul proiectului EURO 2020, doar că există riscul de a fi exclus din listă, întrucât sunt probleme între CS Dinamo (n.r. al Ministerului de Interne) şi AFC Dinamo Bucureşti, al cărei deţinător este Nicolae Badea.

”Procedura a intrat în linie dreaptă de câteva luni bune în ceea ce priveşte trei stadioane, Arcul de Triumf, Steaua şi Rapid. Dificultăţi mari întâmpinăm la Dinamo. E o situaţie extrem de complicată în ceea ce înseamnă dreptul de proprietate, am rămas miraţi că unul e proprietar pe o tribună, altul pe pista de atletism, altul a investit o grămadă de bani acolo, bani care nu se văd, deci o situaţie extrem de complicată. Ai nevoie ca o persoană, un reprezentant al unei persoane juridice să facă acest lucru. În momentul de faţă nu ai o persoană care îşi poate asuma această responsabilitate”, a declarat Răzvan Burleanu.

„Aşteptăm reacţii din acest punct de vedere, altfel va trebui să identificăm o altă variantă. Aşteptăm… dacă am fi identificat o altă variantă ar fi însemnat că Dinamo nu mai are nicio şansă de a intra în acest program guvernamental de investiţii”, a mai spus preşedintele FRF.

viewscnt
1 EUR4.6599 lei+0,0343
1 USD3.8182 lei+0,0496
1 XAU163.5981 lei+0,9231