Fotbal intern

DINAMO. Răspuns DUR pentru MAI: “Să nu fim un stat de drepţi!”

DINAMO. După declaraţia de presă dată la finalul săptămânii trecute de doamna ministru Carmen Dan, FANATIK.RO a discutat cu administratorul general al ACS FC Dinamo, domnul Marius Bacria....
30.05.2017 | 00:08
DINAMO Raspuns DUR pentru MAI Sa nu fim un stat de drepti

DINAMO. După declaraţia de presă dată la finalul săptămânii trecute de doamna ministru Carmen Dan, FANATIK.RO a discutat cu administratorul general al ACS FC Dinamo, domnul Marius Bacria.

Cum comentaţi declaraţia de vineri a doamnei ministru Carmen Dan?

– Vreau să fac o scurtă şi la obiect precizare cu privire la cele declarate. Doamna ministru spune că “obiectivul care urmează să fie construit nu are doar un stadion, un gazon, tribune, vestiare şi tabelă de marcaj, este vorba de o întreagă infrastructură comercială ce urmează să apară sub tribune, cafenele, spaţii de cazare, fast food-uri şi că acestea ar reprezenta interesul major al celor de la ACS FC Dinamo”. În proiectul de act adiţional propus de către ACS FC Dinamo şi depus/transmis, cu adresa de înaintare CS Dinamo încă de miercuri 24 mai, la articolul 4 se menţionează clar şi fără echivoc, citez, “orice alte aspecte de natură operaţională a derulării asocierii dintre părţi vor fi stabilite printr-un act adiţional separat, pe baza negocierii purtate între părţi, cu bună credinţă şi cu respectarea prevederilor legale aplicabile, inclusiv în ceea ce priveşte reîntregirea bazei materiale după finalizarea investiţiei de modernizare a stadionului Dinamo, păstrând proporţia suprafeţelor, identificarea, destinaţia şi utilitatea bunurilor retrase“. Am incheiat citatul. Dacă prezintă interes pentru presă, vă putem pune la dispoziţie proiectul de act adiţional propus de noi, în integralitatea sa.

Deci ACS FC Dinamo a domnului Badea, unde sunteţi administrator general, nu solicită administrarea folosirii spaţiilor comerciale la noul stadion, deoarece nu a renunţat la asemenea suprafeţe şi spaţii comerciale din vechiul stadion, pentru că pur şi simplu acestea nu existau…
– Absolut corect! Solicităm doamnei ministru să dea publicităţii proiectul stadionului sau să spună clar dacă noul stadion va avea sau nu pistă. Dacă face afirmaţii despre existenţa unor spaţii comerciale înseamnă că deja există un proiect şi decizia în privinţa pistei a fost deja luată. Să ştie şi suporterul dinamovist la ce să se aştepte. Cu privire la celelalte referiri făcute de doamna ministru Dan, îi las pe cei în măsură să le analizeze, să le interpreteze şi eventual să răspundă. Şi nutresc ferma convingere că doamna ministru va primi în scurt timp, răspunsuri concrete, raţionale, pertinente şi legale la toate afirmaţiile sale.

12208768_189030034767899_3215372716732935924_n

Cum rămâne cu ameninţările clare pe care doamna ministru Carmen Dan le-a transmis?

– Aceste ameninţări cu forţa statului a unei structuri juridice private reprezintă un derapaj de legalitate inadmisibil şi de neacceptat într-o lume ce se pretinde europeană. Să ameninţi cu forţa legii este ceva, dar ameninţarea cu forţa statului este de neconceput şi de netolerat şi nu poate fi trecută neobservată. Prin cele declarate mai sus, nu dorim să jignim pe nimeni şi, ceea ce-i mai important, este că nu minţim, nu dezinformăm opinia publică şi nici nu ameninţăm pe nimeni. Vreau şi sper ca acest caz privind stadionul Dinamo să nu fie o nouă acţiune din “statul suntem noi” şi că suntem cu adevărat un stat de drept şi nu un “stat de drepţi” Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Ce a declarat Carmen Dan

“Ministerul Afacerilor Interne va începe demersurile pentru desfiinţarea asocierii dintre Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti şi FC Dinamo Bucureşti, cu toate implicaţiile pe care le presupune această decizie. Vom face demersuri inclusiv către ANAF”

“Vă asigur că, după ce se vor finaliza verificările Corpului de control, vom sesiza instituţiile abilitate ale statului”

“Nu va fi doar un stadion cu gazon, tribune, vestiare şi tabele de marcaj, ci o întreagă infrastructură comercială situată sub tribune. Interesul privat al FC Dinamo împiedică realizarea noului stadion. Impresia mea după toată această perioadă este că adevărul nu este pe teren, ci sub tribune”

Ce-i transmite Bacria Ministrului

“Dacă doamna ministru Carmen Dan chiar vrea să se facă un nou stadion Dinamo şi nu-i adevărat ce spun, din ce în ce mai mulţi că, de fapt, MAI şi CS Dinamo au interese, deocamdată nedeclarate, dar practicate, de a nu se face, spun că normal ar fi ca amplasamentul noului stadion să fie predat către CNI, iar eventualele neclarităţi şi nemulţumiri cu privire la Contractul de asociere nr.2640/2002 să se rezolve în perioada următoare, amiabil sau în instanţă. Dar să nu se piardă startul demarării lucrărilor pentru noul stadion. Aceasta ar fi o decizie corectă şi înţeleaptă şi ar veni în întâmpinarea dorinţelor suporterilor dinamovişti. Şi nu numai”