Fotbal intern

Dinamo, 99% out din play-off! Ce rezultate pot menține vii speranțele „câinilor” după eșecul de la Voluntari

09.02.2020 | 19:20
Dinamo 99 out din playoff Ce rezultate pot mentine vii sperantele cainilor dupa esecul de la Voluntari
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut la Voluntari, după ce a primit două goluri în interval de cinci minute, iar speranțele pentru play-off sunt aproape de cota zero. Echipa lui Dusan Uhrin este la șase puncte de Gaz Metan Mediaș, ocupanta locului șase, cu care are meci direct în ultima etapă a sezonului regular, dar FC Botoșani o poate trimite matematic pe Dinamo în play-out dacă se va impune cu Hermannstadt.

Al treilea sezon consecutiv fără Dinamo în play-off?

Dinamo a început entuziasmant anul competițional 2020, reușind să învingă fără emoții Astra, una dintre cele mai bune echipe ale campionatului în toamnă, cu 2-0. Totuși, „câinii” nu au reușit același nivel de joc și la Voluntari, de unde au plecat fără niciun punct.

ADVERTISEMENT

Pe „Anghel Iordănescu”, Dinamo a deschis scorul după reușita lui Deian Sorescu din minutul 38, însă echipa lui Mihai Teja a reușit să marcheze de două ori în doar cinci minute, prin Cătălin Țîră (76) și Alexandru Tudorie (81), și să reducă considerabil șansele lui Dinamo de play-off.

Cu două etape rămase de disputat din sezonul regular, echipa lui Dusan Uhrin este la șase puncte de ocupanta ultimului loc de play-off, Gaz Metan, cu care are meci direct în runda 26, dar FC Botoșani ar putea să o trimită matematic în play-out, pentru al treilea sezon consecutiv.

ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de Marius Croitoru joacă luni meciul din runda a 24-a, împotriva celor de la Hermannstadt, și cu o victorie ar ajunge la 39 de puncte, cu opt lungimi în fața celor de la Dinamo.

Formația lui Dusan Uhrin poate spera dacă sibienii reușesc să învingă în nordul Moldovei, dar programul celor trei formații care se luptă pentru ultima poziție de play-off, Gaz Metan, Botoșani și Dinamo, oferă prima șansă echipei antrenate de Croitoru.

ADVERTISEMENT

Cum ajunge Dinamo în play-off

În ultimele două runde, Dinamo întâlnește FCSB și Gaz Metan Mediaș, într-un meci care se poate juca cu biletele de play-off pe masă, dacă cei de la Botoșani vor ieși din cursă după jocurile cu Hermannstadt, Sepsi și Poli Iași.

Dinamo are nevoie de victorii în cele două jocuri și FC Botoșani să nu ia niciun punct în ultimele trei meciuri. Dacă cele două ipoteze se vor respecta, echipa antrenată de Dusan Uhrin va ajunge în top șase, având avantaj în meciurile directe cu Gaz Metan, dar, cel puțin la prima vedere, șansele sunt foarte mici.

ADVERTISEMENT

Programul lui Dinamo în finalul sezonului regular:

  • Dinamo – FCSB
  • Gaz Metan Mediaș – Dinamo

Programul celor de la Botoșani în finalul sezonului regular:

  • Botoșani – Hermannstadt
  • Sepsi – Botoșani
  • Botoșani – Poli Iași

Programul celor de la Gaz Metan Mediaș în finalul sezonului regular:

  • Academica Clinceni – Gaz Metan Mediaș
  • Gaz Metan Mediaș – Dinamo