Sport

Dinamo, sat fără câini! Directorul sportiv, Mario Nicolae, ar putea părăsi și el corabia: „Nu ne-a spus că vrea să rămână!”. Exclusiv

Dinamo s-ar putea despărți și de directorul sportiv, Mario Nicolae, al cărui contract expiră pe 30 iunie, iar dinamovistul nu și-a arătat interesul pentru a continua
29.06.2021 | 19:17
Dinamo sat fara caini Directorul sportiv Mario Nicolae ar putea parasi si el corabia Nu nea spus ca vrea sa ramana Exclusiv
ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Dusan Uhrin Jr. se gândește serios să nu mai continue la Dinamo din cauza incertitudinii și a faptului că nu a primit încă niciun ban din cele cinci salarii restante, așa cum fanii acționari din programul DDB se lăudau că i le-au plătit.

Încă un cui în sicriul lui Dinamo ar putea fi bătut de plecarea directorului sportiv al „câinilor”, care în ultimul timp a reușit să atragă mai mulți sponsori la Dinamo, a asigurat testarea gratuită a jucătorilor și a renovat baza de la Săftica, fiind și foarte apropiat și apreciat de jucători.

ADVERTISEMENT

Mario Nicolae nu și-a negociat prelungirea contractului cu Dinamo

FANATIK a discutat cu președintele CA Dinamo, Constantin Eftimescu despre situația lui Mario Nicolae, iar oficialul dinamovist a declarat că nu a existat până în acest moment nicio discuție cu privire la prelungirea contracului, deși acesta expiră pe 30 iunie, adică mâine: „Nu, nu și-a exprimat dorința să continue deocamdată. Nici nu am vorbit cu el despre acest lucru. Nu am încercat să îl conving. De ce? E dorința dânsului. Poate nu mai dorește. Vedem”, a fost declarația surprinzătoare a lui Eftimescu.

Dinamo a intrat oficial în insolvență, iar Eftimescu a oferit prima poziție oficială a clubului Dinamo: „Insolvența era singura soluție. Această decizie s-a luat datorită situației financiare, în urma unor discuții în cadrul clubului. Acestea sunt începuturile și o să se facă o strategie. Am discutat deja cu administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu ce avem de făcut pe viitor. Asta a fost soluția momentului. Mai departe o să se stabilească un plan de reorganizare. Acum însă prioritatea e să ne facem un lot cu care să rămânem în Liga 1”, a explicat oficialul dinamovist intrarea clubului în insolvență.

ADVERTISEMENT

„Din nou o poveste a lui Dorin Șerdean! Probabil că dânsul are intenții bune. Poate are un regret că s-a introdus în această poveste. Eu zic că nu se vede cu niciun Pablo Cortacero”, a comentat Nea Bigi legat de „misiunea” fostului președinte al lui Dinamo și mâna dreaptă a spaniolilor.

Constantin Eftimescu nu își mai aduce aminte când a luat ultimul salariu la Dinamo

Constantin Eftimescu a vorbit de fiecare dată pentru FANATIK despre problemele de la Dinamo, salariile angajaților sau ale jucătorilor, însă și fosta mare glorie a lui Dinamo e neplătită de luni de zile: „Nu, nu am primit niciun salariu! Nici nu îmi mai aduc aminte când am luat ultimul salariu, dar nu sunt singurul. E deja o stare generală la Dinamo. Toți angajații au vreo patru luni restanțe! Eu nu mă gândesc la mine. Sunt colegii mei, sunt muncitori, angajați și așa mai departe”, e declarația sugestivă pentru situația parcă fără scăpare a lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Luminița de la capătul tunelului ar putea fi prima tranșă din drepturile TV pentru sezonul viitor, care va intra pe data de 15 iulie și cu ajutorul căreia, Dinamo va putea plăti o parte din salariile restante și din celelalte datorii care trebuie achitate urgent, mai ales odată cu intrarea clubului în insolvență.

Acest lucru i-ar putea liniști în sfârșit pe jucătorii care și-au depus deja memorii sau au notificat clubul pentru a-și primi salariile restante sau vor să devină liberi contract. În privința lui Ionuț Șerban, Eftimescu e de părere că lucrurile se vor rezolva: „Acea clauză se va prelungi la infinit, părerea mea. Insolvența ar putea fi o soluție și în cazul său”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță o avertizează, însă, pe Dinamo: „Trebuie plătiți inclusiv jucătorii care au plecat!”

Fostul patron al lui Dinamo, Ionuț Negoiță e circumspect cu privire la soluția clubului de a declara insolvența, ceea ce însă ar putea fi ultimul cui în sicriul lui Dinamo: „În fotbal te aștepți la orice, dar eu speram în urmă cu an (când a vândut pachetul majoritar de acțiuni presupușilor investitori spanioli – n.r.) că se vor găsi câțiva lăudăroși și grozavi, care au fost foarte vocali în cei 8 ani ai mei la Dinamo, să ajute, dar se pare că au dispărut!”, a spus omul de afaceri conform GSP.

„Am primit vestea cu surprindere. Acum, sper ca Dinamo să și iasă din insolvență, pentru că de intrat e ușor. E o situație complicată, dar se putea și mai rău. În perioada următoare, trebuie să fie o gândire și o abordare corecte, coerente. Acum e ceva mai simplu, pentru că există o experiență anterioară, a trecut ceva timp de atunci și câteva cluburi au reușit să treacă de insolvență”.

Negoiță a mai trecut printr-o insolvență la Dinamo în 2014 și trage un semnal de alarmă cu privire la toți jucătorii care au fost legitimați la Dinamo și care au de primit bani, ori au depus memorii și cer sume uriașe: „Când am intrat noi în insolvență, în 2014, toți salariații au fost plătiți până la ultimul cent, e obligatoriu. Salariații reprezintă o prioritate, trebuie plătiți inclusiv jucătorii care au plecat deja de la Dinamo și mai au de primit bani”, a mai explicat hulitul fost patron al „câinilor”.

ADVERTISEMENT