Sport

Dinamo a anunţat un nou transfer! Gorka Larrucea, adus din liga secundă spaniolă

Gorka Larrucea este ultimul transfer al celor de la Dinamo. Mijlocaşul va intra de joi în programul de pregătire al lui Ovidiu Burcă. Este a 14-a mutare din această vară pentru "câini".
25.08.2022 | 11:37
Dinamo a anuntat un nou transfer Gorka Larrucea adus din liga secunda spaniola
Dinamo a anunţat un nou transfer! Gorka Larrucea, adus din liga secundă spaniolă. Sursa: Facebook Dinamo
ADVERTISEMENT

Dinamo are un start greoi în liga secundă. Cu trei puncte în primele trei etape, echipa lui Ovidiu Burcă este în a doua jumătate a clasamentului, iar antrenorul susţine că echipa are nevoie în continuare de întăriri.

Dinamo a anunţat un nou transfer! Gorka Larrucea, adus din liga secundă spaniolă

Ultimul transferat de “câini” este Gorka Larrucea. Mijlocaşul spaniol a fost adus din postură de jucător liber de contract, după ce a evoluat ultima dată la SD Amorebieta, în Segunda Division.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 29 de ani, Gorka Larrucea a evoluat în stagiunea trecută 20 de meciuri în Segunda Division şi unul în Copa del Rey. A marcat un gol în sezonul trecut, în remiza de pe teren propriu cu Sporting Gijon, scor 1-1.

Al 14-lea transfer bifat de “câini”!

Este al 14-lea transfer bifat de “câini” în această vară după: Filip Dujmovic, Quentin Bena, Lamine Ghezali, Dani Iglesias, Bogdan Gavrilă, Neluţ Roşu, Vasile Buhăescu, Valentin Lazăr, Iulian Roşu, Alexandru Pop, Cătălin Ţîră, Ionuţ Bobea şi Alin Şerban.

ADVERTISEMENT

După retrogradare, au fost promovaţi mai mulţi jucători de la echipa secundă şi de la Dinamo U-19, echipă care a jucat în semifinale în Liga Elitelor. Ovidiu Burcă are o misiune dificilă la Dinamo, acolo unde trebuie să formeze rapid un lot competitiv dacă echipa are ca obiectiv promovarea.

Ovidiu Burcă, după înfrângerea cu Viitorul Pandurii: “Am nevoie de 6-8 săptămâni să creez o echipă așa cum îmi doresc”

Antrenorul a răbufnit după înfrângerea din ultima etapă, 0-2 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, spunând că nu poate repara mizeria din ultimii doi ani de la echipă:

ADVERTISEMENT

“Unii jucători s-au pregătit doar o săptămână-două. Cred că vom arăta cu totul altfel. Am nevoie de 6-8 săptămâni să creez o echipă așa cum îmi doresc.

E o înfrângere dureroasă, dar s-au văzut destule lucruri bune. Din păcate, nu am timp. Ca să poți să construiești o echipă, trebuie să învățăm să pierdem, în primul rând.

ADVERTISEMENT

“Nu pot eu să repar toată mizeria făcută în ultimii doi ani”

Am văzut multe lucruri bune, e foarte greu când pierzi, eu cred că echipa are potențial. Cred că mai sunt discuții pentru doi jucători, vor veni săptămâna viitoare.

E de lucrat în toate compartimentele, dar nu pot eu să repar toată mizeria făcută în ultimii doi ani. Asta e, mi-am asumat. Simt că jucătorii încearcă să joace de o anumită manieră, așa cum trebuie la Dinamo. Dinamo trebuie să aibă controlul jocului. Suporterii, săracii, vin după noi, ne susțin. Și-au pierdut și ei răbdarea, dar asta e situația”, a spus Burcă.

  • 197 de meciuri a adunat Gorka Larrucea în carieră, LaLiga 2, Cupa Spaniei și a treia divizie a campionatului iberic
  • 88 este numărul oficial de joc al lui Gorka Larrucea la Dinamo 1948
ADVERTISEMENT