Sport

Dinamo a câștigat al cincilea titlu consecutiv la handbal masculin. Xavi Pascual, primul trofeu de la venirea în România

Dinamo nu a întâmpinat nicio problemă în a-și trece în palmares al cincilea titlu consecutiv la handbal masculin, profitând de pasul greșit al rivalilor de la Steaua.
05.05.2022 | 20:45
Dinamo a castigat al cincilea titlu consecutiv la handbal masculin Xavi Pascual primul trofeu de la venirea in Romania
Dinamo nu a întâmpinat nicio problemă în a-și trece în palmares al cincilea titlu consecutiv la handbal masculin, profitând de pasul greșit al rivalilor de la Steaua. Sursă foto: Facebook CS Dinamo Handbal
ADVERTISEMENT

Este primul trofeu cucerit de ”dulăi” de la aducerea celebrului antrenor Xavi Pascual, la începutul sezonului.

Dinamo, un nou titlu în handbalul masculin

Titlul în handbalul masculin din România nu mai este de mult o necunoscută, Dinamo reușind să se impună fără prea mari bătăi de cap în ultimele cinci ediții (n.r. – sezonul trecut a fost anulat din cauza Covid-19).

ADVERTISEMENT

Așa au stat lucrurile și în acest an, când ”dulăii” s-au încoronat campioni cu două etape înainte de finalul sezonului, chiar dacă au pierdut întâlnirea din deplasare cu Potaissa Turda, scor 29-32, din runda cu numărul 24.

Steaua, principala contracandidată la prețiosul trofeu, a jucat mai devreme pe terenul lui CSU Suceava și a terminat la egalitate, scor 31-31, astfel că elevii lui Xavi Pascual știau încă de la pauza întâlnirii de la Turda că sunt campioni.

ADVERTISEMENT

Așadar, cu două etape de încheierea stagiunii, Dinamo are un avans de opt puncte în clasament față de Steaua și nu mai poate fi ajunsă din urmă.

Când sărbătoresc dinamoviștii titlul

Titlul cu numărul 18 cucerit de Dinamo va fi sărbătorit cu fast miercuri, 11 mai, la finalul partidei pe care o vor susține pe teren propriu chiar în fața marii rivale Steaua, de la ora 18:00.

ADVERTISEMENT

Încă de la sosirea la Dinamo, antrenorul Xavi Pascual și-a impus obiective mărețe. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, ibericul a spus că vrea ca echipa sa să joace an de an în Liga Campionilor.

Dinamo a jucat și în acest sezon în grupele Ligii Campionilor, datorită unui wild card, dar nu au reușit să ajungă în fazele eliminatorii. ”Dulăii” au încheiat competiția cu patru victorii şi 10 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Titlul de campioană le garantează prezenţa dinamoviştilor în grupele din Ligii Campionilor, iar pretenţiile vor fi mai crescute. Dinamo are ca obiectiv calificarea în play-off și pentru asta pregătesc două transferuri importante.

ADVERTISEMENT