Sport

Dinamo a câştigat al şaptelea titlu consecutiv la handbal masculin! “Dulăii” sunt la patru meciuri de o bornă istorică

Dinamo este campioana României la handbal masculin. "Dulăii" obţin al 19-lea titlu din istorie şi al şaptelea consecutiv după 39-29 cu Vaslui.
01.04.2023 | 21:14
Dinamo a castigat al saptelea titlu consecutiv la handbal masculin Dulaii sunt la patru meciuri de o borna istorica
Dinamo a câştigat al şaptelea titlu consecutiv la handbal masculin! "Dulăii" sunt la patru meciuri de o bornă istorică. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo s-a încoronat pentru a şaptea oară la rând campioana României la handbal masculin. Elevii lui Xavi Pascual au câştigat matematic titlul după victoria din Sala Dinamo, 39-29 cu Vaslui.

Dinamo a câştigat al şaptelea titlu consecutiv la handbal masculin! “Dulăii” pot face un sezon istoric

Elevii lui Xavi Pascual au obţinut până acum 22 de victorii în primele 22 de etape. Singurul meci în care victoria a fost pusă sub semnul întrebării a fost duelul cu Minaur Baia Mare, scor 32-31. În rest, toate celelalte au fost câştigate la scor.

ADVERTISEMENT

“Dulăii” au şansa unei premiere istorice în acest sezon. Dacă vor câştiga şi ultimele patru etape, Dinamo va avea pentru prima dată un sezon perfect, cu victorii pe linie în Liga Zimbrilor.

Nu este un obiectiv uşor, cu meciuri în deplasare împotriva celor de la Constanţa şi Turda. De altfel, Potaissa este ultima formaţie care a învins echipa lui Xavi Pascual, în stagiunea trecută, scor 32-29.

ADVERTISEMENT

Dominarea a început în 2016! În sezonul 2020 nu s-a acordat titlul de campioană

Dinamo a cucerit al şaptelea titlu la rând, în condiţiile în care în sezonul 2020 nu a fost acordat titlul de campioană, deşi “dulăii” erau desprinşi în fruntea clasamentului în momentul în care s-a întrerupt campionatul.

Dominarea echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare a început în 2016, când au început seria de titluri câştigate. În vechiul format, au trecut în finală de două ori de CSM Bucureşti şi o dată de Steaua. Apoi, în sistemul clasic tur-retur, “dulăii” nu au avut emoţii.

ADVERTISEMENT

Dinamo, sezon excelent în Champions League! Emoţii pentru sezonul viitor: au nevoie de wildcard

Dinamo a avut un parcurs foarte bun şi în EHF Champions League. Echipa lui Xavi Pascual s-a calificat în premieră în play-off, dar acolo nu au avut nicio şansă împotriva nemţilor de la THW Kiel.

Germanii au tranşat calificarea încă din meciul tur când s-au impus cu 41-28. Dar, “dulăii” au ieşit cu fruntea sus din Europa, reuşind să se impună în deplasarea din Germania, scor 32-31. Dinamo a fost în acest sezon între cele mai bune 12 echipe ale Europei.

ADVERTISEMENT

Obiectivul lui Dinamo pentru viitorul sezon este obţinerea unui wild card pentru Champions League, în condiţiile în care România a ieşit din topul ţărilor care trimit o echipă direct în grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT