Sport

Dinamo a câștigat derby-ul cu Steaua! Protest în timpul meciului, jucătorii nu au vrut să evolueze

05.03.2020 | 20:25
Dinamo a castigat derbyul cu Steaua Protest in timpul meciului jucatorii nu au vrut sa evolueze
ADVERTISEMENT

Dinamo a învins rivala Steaua la handbal masculin, scor 23-22, însă spectacolul handbalistic a fost umbrit de protestul jucătorilor.

Alexandru Dedu, președintele FRH, a reușit să unească Steaua cu Dinamo. Mai exact, jucătorii celor două formații au întârziat în semn de protest startul partidei, fiind nemulțumiți de modul în care FRH a decis să reducă drastic numărul de jucători extracomunitari care pot evolua în Liga Zimbrilor.

ADVERTISEMENT

Victorie la limită pentru Dinamo în derby

Cu toate că Dinamo pornea din postura de mare favorită, drept dovadă cota de 1.15 pentru o victorie, steliștii au fost aproape de o surpriză și au cedat la un singur gol. La pauză, Dinamo conducea cu 11-10, reușind să învingă cu 23-22. Momentul în care jucătorii ambelor formații s-au unit pentru a protesta va rămâne în istoria campionatului.

Dinamo rămâne lider în Liga Națională, cu 49 de puncte, cu 2 mai mult decât Potaissa Turda, însă cu meci în minus. Steaua ocupă a 6-a poziție, cu 35 de puncte.

ADVERTISEMENT

Fanii dinamoviști continuă războiul cu Alexandru Dedu

Peluza Cătălin Hâldan, printr-o postare pe Facebook, au transmis un nou mesaj dur la adresa lui Dedu. Totodată, fanii l-au somat pe președintele CS Dinamo, George Cosac, să aleagă o tabără.

„FRH a oprit handbalul. Dinamo câștigă meciul cu Steaua (23-22)

Jucătorii celor două echipe au refuzat să joace în primele minute în semn de protest față de decizia lui Alexandru Dedu de a interzice dreptul la muncă jucătorilor extracomunitari.

ADVERTISEMENT

Bătaia de joc a FRH are acum și girul ministrului tineretului și suportului Ionuț Stroe, care s-a prefăcut că vrea să medieze discuțiile dintre Dedu și Dinamo.

Stroe, după ce a bătut câmpii vorbind despre “principiul predictibilității”, nu a făcut altceva decât să încurajeze măsurile rasiste și discriminatorii.

ADVERTISEMENT

Suntem foarte curioși să aflăm poziția președintelui CS Dinamo, George Cosac, prezent la discuții, pe care o parte a presei îl prezintă ca prieten și susținător al lui Dedu”, au transmis fanii.

În urmă cu o săptămână, FRH a decis să limiteze la 3 numărul jucătorilor extracomunitari pe care o formație îi poate folosi în campionat.

Nantes Campos (Brazilia), Mamdouh (Egipt), Vujici (Serbia), Mousavi, Heidarirad (Iran), Missaoui, Alouini, Bannour (Tunisia) sunt doar o parte dintre jucătorii valoroși pe care Dinamo i-ar putea pierde în urma noului regulament.

Fanii au reacționat atunci dur și l-au acuzat pe Alexandru Dedu, președintele FRH, că vrea să se răzbune pe Dinamo.

  • 8 jucători extracomunitari are Dinamo București
  • 3 jucători extracomunitari vor avea voie să folosească bucureștenii în campionat
ADVERTISEMENT