Sport

Dinamo a câştigat o sumă uriaşă din drepturi tv după promovarea în SuperLiga! “Câinii” speră să taie 5 milioane de euro datorii cu noul plan de reorganizare

Dinamo revine în elita fotbalului românesc şi şi-a asigurat o sumă importantă din drepturile tv. Prin noul plan de reorganizare se pot tăia datorii de 5 milioane de euro.
04.06.2023 | 17:20
Dinamo a castigat o suma uriasa din drepturi tv dupa promovarea in SuperLiga Cainii spera sa taie 5 milioane de euro datorii cu noul plan de reorganizare
Dinamo a revenit în SuperLiga. Bucuria fanilor de la Mioveni. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo se întoarce în SuperLiga după o dublă confruntare spectaculoasă cu FC Argeş, câştigată cu 8-5 la general. “Câinii” au stat doar un an în liga secundă şi din stagiunea viitoare vor juca din nou în elită.

Dinamo a câştigat o sumă uriaşă din drepturi tv după promovarea în SuperLiga!

Promovarea aduce un plus financiar important pentru Dinamo, echipă care a avut mult de suferit în ultimii ani din cauza lipsei de capital. Doar din drepturile tv, “câinii” şi-au asigurat aproximativ 1 milion de euro.

ADVERTISEMENT

Planul noilor acţionari majoritari de la Red & White este să aducă mai mulţi oameni de afaceri la club care să investească la club în schimbul unor procente din această societate. Până acum, primul care s-a implicat este Claudiu Florică.

Oficialii dinamovişti aşteaptă aprobarea noului plan de reorganizare! Ar dispărea datorii de 5 milioane de euro

În acest moment, datoriile celor de la Dinamo sunt de 8 milioane de euro şi acţionarii aşteaptă cu sufletul la gură decizia tribunalului privind planul de reorganizare modificat, care îşi propune să taie 5 milioane de euro din aceste datorii.

ADVERTISEMENT

Judecătorul sindic a amânat decizia pentru data de 19 iunie şi i-a cerut lui Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar RTZ, noi date referitoare la această speţă. Dacă va trece, marii perdanţi vor fi creditorii din categoria chirografari, creanţa totală fiind de 5 milioane de euro.

Noii acţionari majoritari de la Dinamo şi-au propus ca în 2024 echipa să iasă din insolvenţă, dar ca acest termen să fie realist, oficialii susţin că neapărat trebuie să treacă planul modificat de reorganizare.

ADVERTISEMENT

Directorul financiar, planuri mari: “Pe derularea proiectului, pe 5 ani de zile, vom avea nevoie de aport de capital sau lichiditate de 14 milioane de euro”

Dan Gătăianţu, director financiar şi acţionar al Red & White, a declarat în luna aprilie că există un proiect propus pe 5 ani de zile care implică un aport financiar de 14 milioane de euro:

“Analizăm de unde pornim, care e valoarea pe care vrem s-o creștem. Valoarea brandului, spiritul Dinamo. Echipa e cel mai mare atu, vrem profesioniști care se completează pe partea sportivă, financiară, dar și cea de antreprenoriat, cu experiența lui Eugen [Voicu] pe piețele de capital.

ADVERTISEMENT

Avem o echipă foarte frumoasă. Noi, pe derularea proiectului, pe 5 ani de zile, vom avea nevoie de aport de capital sau lichiditate de 14 milioane de euro. Această sumă include investiții într-o valoare de aproape jumătate din sumă.

Vorbim foarte clar de transferuri de jucători, investiții în baza Săftica, în fan-shop-uri. Acestea ne vor permite o performanță mai bună sportivă și la nivel de companie”, a spus Gătăianţu.

Dinamo a promovat în SuperLiga şi primul pas pentru revenirea la gloria de odinioară a fost făcut. Rămâne de văzut dacă planurile noilor şefi se vor putea concretiza pentru că începând cu sezonul viitor sumele investite cresc exponenţial.

  • 8.000.000 de euro sunt datoriile lui Dinamo în acest moment
  • 1.000.000 de euro şi-a asigurat echipa din drepturile tv, după promovare
ADVERTISEMENT
Tags: