Sport

Dinamo a câştigat o sumă uriaşă din drepturi tv după promovarea în SuperLiga! “Câinii” speră să taie 5 milioane de euro datorii cu noul plan de reorganizare

Dinamo revine în elita fotbalului românesc şi şi-a asigurat o sumă importantă din drepturile tv. Prin noul plan de reorganizare se pot tăia datorii de 5 milioane de euro.
04.06.2023 | 17:20
Dinamo a castigat o suma uriasa din drepturi tv dupa promovarea in SuperLiga Cainii spera sa taie 5 milioane de euro datorii cu noul plan de reorganizare
Dinamo a revenit în SuperLiga. Bucuria fanilor de la Mioveni. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo se întoarce în SuperLiga după o dublă confruntare spectaculoasă cu FC Argeş, câştigată cu 8-5 la general. “Câinii” au stat doar un an în liga secundă şi din stagiunea viitoare vor juca din nou în elită.

Dinamo a câştigat o sumă uriaşă din drepturi tv după promovarea în SuperLiga!

Promovarea aduce un plus financiar important pentru Dinamo, echipă care a avut mult de suferit în ultimii ani din cauza lipsei de capital. Doar din drepturile tv, “câinii” şi-au asigurat aproximativ 1 milion de euro.

ADVERTISEMENT

Planul noilor acţionari majoritari de la Red & White este să aducă mai mulţi oameni de afaceri la club care să investească la club în schimbul unor procente din această societate. Până acum, primul care s-a implicat este Claudiu Florică.

Oficialii dinamovişti aşteaptă aprobarea noului plan de reorganizare! Ar dispărea datorii de 5 milioane de euro

În acest moment, datoriile celor de la Dinamo sunt de 8 milioane de euro şi acţionarii aşteaptă cu sufletul la gură decizia tribunalului privind planul de reorganizare modificat, care îşi propune să taie 5 milioane de euro din aceste datorii.

ADVERTISEMENT

Judecătorul sindic a amânat decizia pentru data de 19 iunie şi i-a cerut lui Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar RTZ, noi date referitoare la această speţă. Dacă va trece, marii perdanţi vor fi creditorii din categoria chirografari, creanţa totală fiind de 5 milioane de euro.

Noii acţionari majoritari de la Dinamo şi-au propus ca în 2024 echipa să iasă din insolvenţă, dar ca acest termen să fie realist, oficialii susţin că neapărat trebuie să treacă planul modificat de reorganizare.

ADVERTISEMENT

Directorul financiar, planuri mari: “Pe derularea proiectului, pe 5 ani de zile, vom avea nevoie de aport de capital sau lichiditate de 14 milioane de euro”

Dan Gătăianţu, director financiar şi acţionar al Red & White, a declarat în luna aprilie că există un proiect propus pe 5 ani de zile care implică un aport financiar de 14 milioane de euro:

“Analizăm de unde pornim, care e valoarea pe care vrem s-o creștem. Valoarea brandului, spiritul Dinamo. Echipa e cel mai mare atu, vrem profesioniști care se completează pe partea sportivă, financiară, dar și cea de antreprenoriat, cu experiența lui Eugen [Voicu] pe piețele de capital.

ADVERTISEMENT

Avem o echipă foarte frumoasă. Noi, pe derularea proiectului, pe 5 ani de zile, vom avea nevoie de aport de capital sau lichiditate de 14 milioane de euro. Această sumă include investiții într-o valoare de aproape jumătate din sumă.

Vorbim foarte clar de transferuri de jucători, investiții în baza Săftica, în fan-shop-uri. Acestea ne vor permite o performanță mai bună sportivă și la nivel de companie”, a spus Gătăianţu.

Dinamo a promovat în SuperLiga şi primul pas pentru revenirea la gloria de odinioară a fost făcut. Rămâne de văzut dacă planurile noilor şefi se vor putea concretiza pentru că începând cu sezonul viitor sumele investite cresc exponenţial.

  • 8.000.000 de euro sunt datoriile lui Dinamo în acest moment
  • 1.000.000 de euro şi-a asigurat echipa din drepturile tv, după promovare
ADVERTISEMENT
Tags:
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Ce a ținut neapărat să îi transmită Irina Columbeanu tatălui ei, Irinel Columbeanu,...
Ce a ținut neapărat să îi transmită Irina Columbeanu tatălui ei, Irinel Columbeanu, după ce a venit în România să îl vadă!
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români