Fotbal intern

Dinamo, a doua cea mai slabă echipă în deplasare în acest sezon! „Câinii” au o singură victorie în 10 etape și 25 de goluri primite

07.12.2019 | 22:20
Dinamo a doua cea mai slaba echipa in deplasare in acest sezon Cainii au o singura victorie in 10 etape si 25 de goluri primite
ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 decembrie, ora 22:40/ Dinamo a pierdut al șaptelea meci în acest sezon în deplasare, dintre cele 10 disputate. Formația lui Dusan Uhrin a fost învinsă fără drept de apel, scor 2-4, duelul cu Hermannstadt. După jocul de la Sibiu, „câinii” au ajuns la 25 de goluri primite în 10 partide jucate pe teren „străin”, cea mai slabă apărare din campionat.


ȘTIREA INIȚIALĂ, ora 11:20

Dinamo a reușit să ajungă la două puncte de play-off după ultimele runde, dar recordul rezultatelor din deplasare al formației din Șoseaua Ștefan cel Mare rămâne dezastruos pentru o echipă cu pretenții de top șase. Dinamo a obținut o singură victorie „afară” și este pe locul 13, din 14, într-o astfel de ierarhie.

ADVERTISEMENT

Dinamo, o singură victorie în deplasare în acest sezon

Dintre cele nouă meciuri disputate în deplasare, Dinamo a reușit să câștige doar unul, la Sepsi în runda a opta, și două rezultate de egalitate, cu nou-promovata Academica Clinceni și în derby-ul cu FCSB.

Seria meciurilor  de coșmar pentru Dinamo în deplasare a început chiar în prima etapă a acestui sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Echipa antrenată atunci de Eugen Neagoe a jucat la Ovidiu, contra celor de la Viitorul, și a plecat de la malul mării cu cinci goluri luate.

ADVERTISEMENT

Peste două meciuri a urmat încă o deplasare dificilă pentru „câini”, pe terenul campioanei CFR Cluj. Rezultatul de pe tabela de marcaj a fost mai strâns, formația lui Dan Petrescu marcând un singur gol, suficient însă ca Dinamo să revină la București fără niciun punct.

Înfrângere la Iași cu Sebastian Moga pe bancă

Eugen Neagoe a renunțat la banca tehnică a lui Dinamo după problemele medicale apărute în timpul meciului cu Universitatea Craiova, iar la meciul de la Iași, al treilea din deplasare din acest sezon, indicații jucătorilor a dat Sebastian Moga, secundul lui „Geană”.

ADVERTISEMENT

Schimbarea de pe bancă nu a adus, însă, primul punct pentru Dinamo în deplasare. După doar 31 de minute trecute pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași tabela de marcaj arăta 2-0 pentru Poli, rezultat ce avea să se păstreze și la final.

După deplasarea de la Iași, etapa următoare Dinamo, cu Dusan Uhrin pe bancă, a jucat la Ploiești, unde Chindia își joacă meciurile considerate pe teren propriu. Echipa lui Viorel Moldovan s-a impus cu 3-2, după ce a avut avantaj de două goluri la pauză, consemnând a patra înfrângere consecutive pentru Dinamo, din tot atâtea posibile.

ADVERTISEMENT

Primul succes, în runda a opta

Prima victorie obținută de Dinamo pe teren străin a venit la al cincilea meci. La Sfântu Gheorghe, în jocul cu Sepsi, după un meci în care gazdele păreau că au inițiativa, formația lui Dusan Uhrin a dat lovitura în minutul 83, când Daniel Popa l-a învins pe Fejer și a adus primele puncte pentru „câini” pe teren străin în stagiunea 2019 – 2020 din Casa Pariurilor Liga 1.

Următorul duel pe teren străin a fost la Giurgiu, contra Astrei, iar Dinamo reușea să deschidă scorul după doar 16 minute, în urma reușitei lui Mihai Popescu. În partea a doua, Constantin Budescu a ieșit la rampă și a reușit o „dublă”.

Robert Moldoveanu a restabilit egalitatea în minutul 74, însă doar șase minute mai târziu Ljuban Crepuljia marca pentru 3-2, stabilind scorul final al partidei și a cincea înfrângere pentru Dinamo în deplasare din șase partide.

Egal în „Derby de România”

FCSB a fost gazda primului episod din „Derby de România” din acest sezon. Pe Arena Națională, în fața a aproximativ 30.000 de spectatori, Denis Ciobotariu deschidea scorul în minutul nouă, însă bucuria dinamovistă a rezistat mai puțin de 20 de minute, Florinel Coman restabilind egalitatea după o serie de gafe a apărării lui Dusan Uhrin.

Deși meciul a fost deschis, cele două echipe având multe șanse de gol, derby-ul s-a încheiat la egalitate, iar Dinamo a obținut al doilea rezultat pozitiv din acest sezon pe teren „străin”.

Dezastru la Severin

Universitatea Craiova a jucat meciul cu Dinamo, din runda a 15-a, la Severin, din cauza lucrărilor la suprafața de joc a arenei „Ion Oblemenco”. Formația lui Victor Pițurcă a făcut o primă repriză excelentă, iar scorul de la pauză, 3-0, a risipit orice speranță a „câinilor” pentru încă un rezultat pozitiv în deplasare.

Dan Nistor a reușit să reducă din diferență la 12 minute după pauză, însă acela a rămas singurul gol reușit de Dinamo, Valentin Mihăilă stabilind scorul final în minutul 86: 4-1 pentru Universitatea Craiova, a șasea înfrângere a lui Dinamo din acest sezon în deplasare.

Revenire de la 0-2 pentru o remiză la Clinceni

Cel mai recent meci disputat de Dinamo în deplasare a fost pe 24 noiembrie, la Clinceni. În revenire de formă și cu speranțe de play-off, „câinii” au început cum nu se putea mai prost meciul cu Academica. Echipa lui Ilie Poenaru în minutul 12, după penalty-ul transformat de Cebotaru, iar 10 minute mai târziu George Merloi a punctat pentru un neverosimil 2-0.

După începutul slab, Dinamo a reușit să revină pe tabela până la pauză, golurile date de Sorescu și Perovic restabilind egalitatea și, în același timp, scorul final al meciului.

Urmează Hermannstadt

Dinamo întâlnelte Hermannstadt în runda a 20-a din Casa Pariurilor Liga 1, meci programat sâmbătă de la ora 20:30. Duelul de la Sibiu va pune față în față echipele cu cele mai slabe rezultatele în deplasare din acest sezon, Hermannstadt fiind singura echipă care a obținut mai puține puncte pe teren străin decât Dinamo.

Dacă Dinamo a obținut cinci puncte în deplasări, echipa antrenată de Neagoe a câștigat cu unul mai puțin, din patru remize, cu Poli Iași, Astra, Gaz Metan și Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT