Fotbal intern

Dinamo a început operațiunea licența! Ce sumă trebuie să strângă suporterii. Primele tensiuni în DDB

20.02.2021 | 22:06
Dinamo a inceput operatiunea licenta Ce suma trebuie sa stranga suporterii Primele tensiuni in DDB
ADVERTISEMENT

Dinamo are de rezolvat o mare problemă până la finalul lunii martie. “Câinii” trebuie să obțină licența pentru sezonul viitor pentru a evita dispariția clubului și având în vedere că acționarul majoritar, Pablo Cortacero, nu are de gând să investească niciun euro, greul a căzut pe fanii din proiectul DDB.

Unul dintre termenii cheie în procesul ce licențiere este cel al datoriilor până la 31 decembrie 2020, care trebuie achitate integral. Iar în a doua jumătate a anului trecut, Dinamo a acumulat datorii uriașe, imediat după preluarea echipei de către spanioli.

ADVERTISEMENT

Dinamo a început operațiunea licența! Jucătorii spanioli veniți pe salarii uriașe își cer drepturile

Jucători precum Aleix Garcia, Borja Valle, Rene Hinojo, Tomas Mejias, Isma Lopez și alții au fost aduși pe salarii uriașe, însă nu au văzut niciun euro de la acționarii spanioli care au preluat clubul de la Negoiță.

Acești jucători au rezistat până la finalul anului trecut și singurii bani pe care i-au văzut au fost de la suporterii acționari din DDB. Cei mai mulți dintre ei și-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract și își cer drepturile salariale.

ADVERTISEMENT

Rene Hinojo vrea toți banii din contract: 537.500 de euro: “Nu mă grăbesc, am ce mânca!”

Dacă Abdoulaye Ba, Borja Valle sau Alex Gonzalez s-au înțeles cu cei din programul DDB pentru a încasa o sumă mai mică, portarul în vârstă de 37 de ani, Rene Hinojo, își cere drepturile salariale până la finalul contractului: adică 537.500 de euro:

„Aștept cât e nevoie, mă plătiți când puteți… Nu mă grăbesc, am ce mânca… Puteți să-mi dati și 2000 de euro pe lună tot restul vieții, că nu mă supăr… Oricum, îmi voi recupera banii de la Dinamo, mai devreme sau mai târziu… Nu am de ce să negociez!”, a fost mesajul portarului în vârstă de 37 de ani.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra, rugat de fani să renunțe la bani! “Guriță” nici nu a vrut să audă!

Aleix Garcia, omul cu cel mai mare salariu din lotul lui Dinamo a ajuns la o înțelegere pentru a încasa de 90.000 de euro. Interesant este că jucătorul iberic a ajuns la acest acord cu patronul Pablo Cortacero.

Cosmin Contra și preparatorul fizic Javi Reyes își cer și ei drepturile pentru perioada petrecută la Dinamo. Fanii i-au cerut să renunțe la toți banii pe care îi avea de încasat de la club pentru a salva Dinamo, însă Contra nici nu a vrut să audă și vrea 65.000 de euro, salariul pentru cele 3 luni petrecute în Șoseaua Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Tuturor acestor sume li se adaugă alte datorii și în total, cei de la Dinamo trebuie să strângă între 1 și 1,5 milioane de euro pentru a putea lua licența. O variantă pentru “câini” este să ajungă la o înțelegere cu creditorii pentru amânarea plății datoriilor.

Tensiuni în DDB după ultima inițiativă a fanilor: “490 de lei pe un tricou mi se pare un pic exagerat!”

Iar, în acest moment, finanțator la club au rămas doar fanii-acționari din programul DDB. Care s-au pus pe treabă și au început să strângă banii pentru obținerea licenței. Ei au lansat o campanie prin care suporterii vor putea contribui cu 490 de lei, iar în schimb, numele lor va apărea pe tricourile din sezonul viitor. În acești bani, fanii vor primi și un tricou original.

Această ultimă inițiativă a stârnit controverse între fanii lui Dinamo. Dacă unii au fost de acord cu cotizația de 490 de lei, alții au spus că prețul este exagerat, mai ales că cei care sunt în programul DDB au cotizat prin plata abonamentelor, dar și prin achiziționarea de tichete virtuale.

14.000 de suporteri, înscriși în programul DDB!

Campania se derulează până pe 26 martie 2021, cu câteva zile înainte de termenul limită pentru acordarea licenței pentru Liga 1 în sezonul viitor. Fanii din DDB au explicat că din suma de 490 de lei se va deduce și cea încasată de sponsorul tehnic pentru producerea și livrarea tricourilor.

Între timp, numărul fanilor înscriși în programul DDB a ajuns la 14.000 de membri. Suporterii-acționari speră ca prin această campanie de vânzarea a tricourilor să adune suma necesară pentru obținerea licenței în stagiuea următoare.

Pablo Cortacero nu vrea să renunțe! Își caută dreptatea în instanță

De cealaltă parte, acționarul majoritar Pablo Cortacero își caută dicireptatea în instanță. Chiar dacă nu a mai fost în România din luna decembrie, patronul lui Dinamo susține că a fost înlăturat ilegal de la șefia Consiliului de Administrație și toate deciziile luate în cadrul clubului fără acordul său sunt ilegale.

În ciuda eforturilor uriașe ale fanilor lui Dinamo de a readuce echipa pe linia de plutire, situația rămâne una foarte delicată la clubul din “Șoseaua Ștefan cel Mare”. Mai ales că Pablo Cortacero a declarat că nu va renunța la club.

  • 14.332 de membri erau înscriși în programul DDB duminică, 21 februarie, ora 0:00
  • 1.000.000 de euro trebuie să strângă rapid Dinamo pentru obținerea licenței
ADVERTISEMENT