Fotbal international

A fost ales stadionul cu cel mai bun gazon din lume! Dinamo a jucat în această vară acolo

În cadrul Summit-ului mondial al fotbalului care se desfăşoară la Madrid a fost ales stadionul cu cel mai bun gazon din lume, acesta fiind San Mames din Bilbao. Dinamo Bucureşti a jucat pe acest...
18.10.2017 | 09:19
A fost ales stadionul cu cel mai bun gazon din lume Dinamo a jucat in aceasta vara acolo
ADVERTISEMENT

În cadrul Summit-ului mondial al fotbalului care se desfăşoară la Madrid a fost ales stadionul cu cel mai bun gazon din lume, acesta fiind San Mames din Bilbao. Dinamo Bucureşti a jucat pe acest gazon în această vară în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa, când a fost învinsă de formaţia Athletic Bilbao, cu scorul de 3-0. Dinamoviştii au ratat calificarea, după ce în tur, pe Arena Naţională, scorul a fost egal, 1-1.

San Mames a fost în competiţie cu stadionul Mercedes-Benz, pe care joacă echipa Atlanta Falcons, din Liga profesionistă de fotbal american, şi Atlanta United (MLS), şi cu Estadio de Luz, al echipei de fotbal Benfica Lisabona. Stadionul din Bilbao va găzdui finalele din 2018 ale competiţiilor rugbystice europene intercluburi, Challenge Cup şi Champions Cup. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Dinamo a jucat la 3 august pe San Mames

Arena din Bilbao are o capacitate de 53.000 locuri şi a fost inaugurată în sezonul competiţional 2013-2014, dar lucrările s-au finalizat abia la începutul sezonului 2014-2015. San Mames are o faţadă emblematică unde se poate proiecta un afişaj de lumini şi găzduieşte, de asemenea, restaurante, o piscină, magazinele şi muzeul clubului.

Noua arenă San Mames a fost inaugurată la 16 septembrie 2013 cu o partidă din Primera Division în care Athletic Bilbao a învins pe Celta Vigo, cu scorul de 3-2. Primul gol pe stadionul bascilor a fost marcat de Charles de la Celta Vigo, în timp ce primul marcator al gazdelor pe noua arenă a fost Mikel San Jose. Costul noului stadion s-a ridicat la 211 milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: