Fotbal intern

Dinamo a pierdut procesul cu Direcţia pentru Sport şi Tineret a Muncipiului Bucureşti. „Câinii” au fost executați silit

21.09.2019 | 13:28
Dinamo a pierdut procesul cu Directia pentru Sport si Tineret a Muncipiului Bucuresti Cainii au fost executati silit

Dinamo a pierdut procesul cu Direcţia pentru Sport şi Tineret a Muncipiului Bucureşti, pe 2 septembrie. Clubul lui Ionuț Negoiță a fost executat silit, iar hotărârea este definitivă. Suma pe care „câinii” trebuie să o plătească este în valoare de 43.533 de lei, echivalentul a 9.177 de euro, conform prosport.ro. Întreaga sumă reprezintă impozitul din bilete pe care trebuie să le vireze în patrimoniul statului. Cheltuielile au fost caluclate până la data de 29.03.2018.

Dinamo a fost executată silit

Anunțul conform căruia Dinamo a fost executată silit a apărut pe portalul Ministerului Justiției: „Admite cererea. Încuviinţează executarea silită, pentru toate obligaţiile prevăzute de titlul executoriu, în vederea realizării drepturilor creditorului, inclusiv a cheltuielilor de executare. Executarea silită se va putea realiza simultan ori succesiv, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege”.

”Încuviinţarea executării silite produce efecte pe întreg teritoriul ţării. Încuviinţarea executării silite se extinde şi asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate. Fără cale de atac. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, a fost completarea anunțului de pe portalul Ministerului Justiției.

Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu
Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu

„Clubul nu și-a plătit obligațiile de bună voie”

„Prin Sentinta Civila 11741/26.11.2018 pronunțată în dosarul 36216/300/2016 instanța de judecată a obligat pârâta SC Dinamo 1948 SA – Fotbal Club Dinamo Bucuresti 1948 la plata către reclamanta DSTMB a sumei de 43.533 lei reprezentând debit aferent perioadei 2012 – 2016 precum și la plata sumei de 6.197 lei reprezentând penalități de întârziere aferente calculate până la data de 29.03.2018. Sentința Civilă a rămas definitivă prin neapelare”, a declarat Florin Gubavu, directorul executiv al DSTMB.

„Suma reprezintă contravaloarea cotei de 30% din impozitul de 2% datorat de organizatorii manifestațiilor sportive cu public plătitor de pe raza Municipiului Bucuresti și nu a fost virată conform prevederilor legale în contul DSTMB. Întrucât debitorul nu și-a achitat de bună voie obligațiile stabilite prin Hotărârea judecatorească la data de 02.09.2019 prin încheierea pronunțată în dosarul 19681/300/2019 Judecătoria Sectorului 2 a dispus încuviințarea executării silite a debitorului prin BEJ Gont, Panait și Asociații”, a mai comunicat Florin Gubavu.