Sport

Dinamo a primit interdicție la transferuri pentru următoarele două ferestre de mercato. De ce s-a ales cu această sancțiune

Aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, Dinamo a încasat o lovitură teribilă. A primit interdicție la transferuri pentru următoarele 2 perioade de mercato.
31.01.2024 | 19:03
Dinamo a primit interdictie la transferuri pentru urmatoarele doua ferestre de mercato De ce sa ales cu aceasta sanctiune
Aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, Dinamo a încasat o lovitură teribilă. A primit interdicție la transferuri pentru următoarele 2 perioade de mercato. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Totul a pornit după ce ”câinii” au decis să rezilieze în această iarnă contractul cu Iulian Roșu. FANATIK a anunțat în exclusivitate că fotbalistul a cerut toți banii până la finalul înțelegerii și a contestat la comisii încetarea colaborării.

Interdicție la transferuri pentru Dinamo

Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF a analizat cazul lui Iulian Roșu și a decis ca Dinamo să primească o interdicție la transferuri pentru următoarele două perioade de mercato.

ADVERTISEMENT

”Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare. Admite în parte cererea. Constată denunțarea unilaterală a contractului fără justă cauză a clubului conform art. 18.8. lit. b) din RSTJF, începând cu data de 31.01.2024. Respinge capetele de cerere 3-6 ca inadmisibile, urmând ca reclamantul să-și valorifice pretențiile în procedura prevăzută de art. 102 alin. 6 și art. 5.21 din Legea 85/2014.

În temeiul dispozițiilor art. 18.9.1. lit. a) din RSTJF, dispune sancționarea pârâtului cu interdicția de a efectua transferuri de jucători în calitate de club cesionar din următoarele două perioade de transfer. Respinge cererea de pronunțare a unei hotărâri parțiale ca neîntemeiată. Cu recurs”, este motivarea deciziei apărută pe site-ul oficial al LPF.

ADVERTISEMENT

Această sancțiune face referire la perioadele de mercato din vară și din iarna viitoare și vizează doar transferurile de jucători de la alte cluburi. În schimb, Dinamo va putea semna în continuare cu fotbaliști liberi de contract.

Din informațiile FANATIK, Dinamo studiază posibilitatea de a face recurs la această decizie sau de a-i achita datoria lui Iulian Roșu, pentru a evita interdicția la transferuri.

ADVERTISEMENT

Dinamo trebuie să achite cu prioritate datoria către Iulian Roșu

Conform articolului 102, alineatul 6, creanțele născute după data deschiderii procedurii, în perioada de observație sau în procedura reorganizării judiciare vor fi plătite conform documentelor din care rezultă, nefiind necesară înscrierea la masa credală. Prevederea se aplică în mod corespunzător pentru creanțele născute după data deschiderii procedurii de faliment.

Articolul 5, alineatul 21 spune că un creditor cu creanțe curente sau creditor curent este acel creditor ce deține creanțe certe, lichide și exigibile, născute în timpul procedurii de insolvență, și care are dreptul de a i se achita cu prioritate creanța, conform documentelor din care rezultă.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că, fiind o datorie născută în timpul procedurii de insolvență, clubul Dinamo trebuie să o achite cu prioritate, iar Iulian Roșu nu trebuie să se mai înscrie la masa credală pentru a-și obține banii.

Din informațiile FANATIK, mijlocașul mai avea contract până la finalul lunii mai cu Dinamo și era remunerat cu 4.000 de euro lunar. Astfel, după ce a avut câștig de cauză, Roșu va avea de încasat 20.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni