Sport

Dinamo a retrogradat, rivalii sărbătoresc cu focuri de artificii, familia lui Gigi Becali exultă: „Bucurie mai mare nici că se poate!”. Video

Dinamoviștii sunt în „doliu” după ce echipa favorită a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani. De necazul lor s-au bucurat însă rivalii steliști, printre care și familia lui Gigi Becali.
30.05.2022 | 09:49
Dinamo a retrogradat rivalii sarbatoresc cu focuri de artificii familia lui Gigi Becali exulta Bucurie mai mare nici ca se poate Video
Cosmin Gabriel Matei suparat dupa meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Universitatea Cluj, Barajul pentru mentinerea in Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, duminica 29 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

După retrogradarea lui Dinamo la barajul pentru menținerea/promovarea în Casa Pariurilor Liga 1, FCSB a rămas singura echipă care a jucat vreodată doar pe prima scenă a fotbalului românesc. De contraperformanța istorică a rivalilor s-au bucurat toți steliștii, atât fanii echipei lui Gigi Becali, cât și cei care susțin CSA Steaua.

Retrogradarea lui Dinamo, motiv de sărbătoare roș-albastră

Dinamo nu a reușit miracolul și a scos doar un rezultat de egalitate, 1-1, în manșa secundă a barajului cu Universitatea Cluj. Soarta „câinilor roșii” s-a jucat astfel pe Cluj Arena, acolo unde, în urmă cu o săptămână, echipa lui Erik Lincar s-a impus cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Returul a fost urmărit cu sufletul la gură nu doar de dinamoviști, ci și de steliști, care au explodat de bucurie odată cu ultimul fluier al arbitrului Adrian Cojocaru. Fanii roș-albaștrilor ardeau de nerăbdare să își ironizeze rivalii pe rețelele de socializare, iar unii chiar au ieșit în stradă și au dat cu artificii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Casuals Steaua (@casuals.steaua)

În Liga 2, Dinamo se va reîntâlni cu CSA Steaua, echipă susținută de Peluza Sud, după ce, la ultimele două confruntări din Casa Pariurilor Liga 1, a fost victima lui FCSB, preferata Peluzei Nord. Roș-albaștrii s-au impus cu 6-0 și 3-0 în sezonul regulat, iar la retur chiar au prevestit dezastrul rivalei.

ADVERTISEMENT

„Ultimul meci față în față. Drum bun spre noua voastră viață”, a fost mesajul scris pe bannerul afișat de suporterii vicecampioanei.

Peluza Nord la meciul Dinamo – FCSB 0-3. FOTO: Facebook Peluza Nord Steaua Oficial

„Și dacă Dinamo pierde, nimeni nu are regrete. Vor juca în Serie B”, au scris pe Facebook membrii Peluzei Nord.

ADVERTISEMENT

Ultrașii de la CSA Steaua abia îi așteaptă pe roș-albi în eșalonul secund. La scurt timp după încheierea meciului cu U Cluj, aceștia au afișat bannere prin oraș cu mesajul „Karma”.

Luna mai, neagră pentru Dinamo

„E sărbătoare în Ghencea! 7 mai – rivala devine Regina Europei, 10 mai – își dau foc singuri. 29 mai – retrogradează. Nu e luna lor”, se arată pe contul de Facebook al celor de la Fidelis Steaua, care nu s-au abținut să nu îl ironizeze și pe Gabi Torje.

ADVERTISEMENT

Susținătorii Stelei și-au amintit de celebra lozincă a lui Cristi Borcea „Lăsați-ne să ne pregătim de Liga Campionilor”, dar și de lacrimile lui Torje de la finala Cupei României, câștigată de roș-albaștri în fața rivalei de moarte.

„Breaking News! Dinamo se îndepărtează de Liga Campionilor. Gabriel Torje, ai legătura!”, a fost mesajul ultrașilor „militari”.

Gruparea Roosters 2005 a mers și mai departe cu ironiile. Fanii echipei lui Daniel Oprița i-au „pregătit” marii rivale o covilă pe care scrie Dinamo București. Fotografia a fost însoțită de mesajul „Bine ați venit, rău ați nimerit!”.

Nepotul preferat al lui Gigi Becali, în extaz după retrogradarea lui Dinamo

Lucian Becali a fost în culmea fericirii după retrogradarea lui Dinamo. Nepotul preferat al finanțatorului de la FCSB și suporter înfocat al vicecampioanei României, acesta a împărtășit cu prietenii de pe Facebook entuziasmul pe care îl trăiește.

„Un vis devenit realitate! Dinamo-n B înainte de toate, bucurie mai mare nici că se poate! Nu pot să-mi exprim bucuria îndeajuns pentru această retrogradare istorică, îmi vine să ies la Universitate să sărbătoresc!

Dinamo-n B pentru steliști aduce o satisfacție imensă! La mulți ani în B! DDB în B”, a scris Lucian Becali, pe Facebook.

„Câinii roșii”, „distruși” și de celelalte rivale

Nu doar steliștii au făcut haz de necazul lui Dinamo. Suporterii Petrolului au afișat un banner pe stadionul Ilie Oană după retrogradarea „câinilor”: „După 74 de ani de istorie pătată, în sfârșit, ați ajuns și voi în groapă”.

Unul dintre liderii Peluzei Sud 97, grupare care o susține pe FC U Craiova 1948, Andrei Preda, a postat o imagine șocantă pe Facebook, cu o coroană pentru  Dinamo, pe care îl consideră un club „mort”.

  • 18 titluri de campioană are Dinamo, al doilea cel mai titrat club de fotbal din țara noastră
  • 183 de meciuri directe au avut Dinamo și Steaua/FCSB pe prima scenă fotbalistică din România
ADVERTISEMENT