Fotbal intern

Dinamo a sunat reunirea la Săftica. Mulţescu mizează pe tinerii din propria pepinieră. Lotul prezent la reunire

12.08.2020 | 14:44
Dinamo a sunat reunirea la Saftica Multescu mizeaza pe tinerii din propria pepiniera Lotul prezent la reunire
ADVERTISEMENT

Dinamo se grăbeşte să înceapă pregătirile în vederea noului sezon, după ce în precedentul i-a trecut glonţul pe la ureche, fiind salvată doar de decizia de mărire a numărului de echipe din Liga 1 de la 14 la 16.

Lovită din toate părţile, pe de o parte de situaţia financiară dezastruoasă, în aşteptarea investitorilor salvator, pe de alta de cele două episoade de infectare cu COVID 19, care au dus la amânarea a cinci partide din play-out, echipa din Ştefan cel Mare a evitat ruşinea primei retrogradări doar datorită deciziei federale.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Gigi Mulţescu promitea suporterilor că viitorul sezon nu va mai găsi pe Dinamo în situaţia precară în care s-a aflat şi că echipa se va bate pentru play-off, dar la reunirea lotului, la Săftica, miercuri, 12 august, s-a prezentat mai degrabă echipa de tineret a câinilor.

Sunt şi jucători contestaţi de suporteri în lotul prezent la reunirea de la Săftica

Asta pentru că au plecat mai mulţi jucători, iar Moldoveanu şi Ehmann sunt în recuperare medicală, în timp ce Ante Puljic este învoit. Nu se vorbește nimic despre viitorul lui Vali Lazăr şi al lui Filip Mrzljak, mai ales despre croat spunându-se că va continua la Dinamo.

ADVERTISEMENT

În lotul prezent la reunire se regăsesc şi câţiva jucători contestaţi vehement de fani pentru evoluţiile lor din recentul sezon încheiat, jucători pe care suporterii i-ar fi vrut plecaţi: Mihai Popescu, Florin Bejan, care a fost împrumutat şi la Clinceni, Răuţă şi vârful Popa.

Foarte mulţi tineri din propria pepinieră

În schimb, se poate constata din citirea numelor de pe tabelul prezentat de club pe Facebook sau pe Instagram o adevărată injecţie de sânge proaspăt, odată cu convocarea multor jucători crescuţi în pepiniera clubului, o decizie salutată de fani, care spun că în lipsa banilor pentru transferuri de calitate mai bine se merge pe varianta cu proprii jucători.

ADVERTISEMENT

2020-2021. Reunirea dinamoviștilorLotul dinamoviștilor s-a reunit la Săftica pentru prima parte a programului de…

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Wednesday, August 12, 2020

Deşi a avut multe intervenţii importante în meciurile din play-out, la Clinceni a parat două lovituri de la 11 metri, portarul Cătălin Straton este şi el destul de dur criticat de către suporteri, care consideră că puştii Fara sau Mitrovic nu sunt o soluţie pentru un post unde este nevoie de multă experienţă şi în consecinţă ar fi nevoie de un goalkeeper de calitate.

Se aşteaptă destule schimbări în lot până la startul noului sezon

25 de jucători s-au adunat sub comanda veteranului Gigi Mulţescu, acesta rămânând optimist în privinţa unei evoluţii superioare a echipei în viitorul sezon.

ADVERTISEMENT

Desigur, este abia prima zi şi evident că se vor mai petrece multe schimbări până la startul noului sezon, în sensul în care sunt posibile oricând alte plecări, mai ales dacă sumele vor fi avantajoase pentru club sau sosiri, în funcţie de buget.

Lotul prezent la reunirea de la Săftica

Portari: Cătălin George Staton, Ştefan Brian Fara, Aleksander Mitrovic;

Fundaşi: Radu Ştefan Zamfir, Mihai Popescu, Ricardo Florin Grigore, Florin Bejan, Andrei Dumitru Sin, Costin Ionuţ Amzar, Vlad Petru Gîsă, Carlos Alberto Brat;

Mijlocaşi: Deian Cristian Sorescu, Geani Mihai Creţu, Valentin Ioan Borcea, Ahmed Andrei Bani, Alexandru Ilie Răuţă, Ionuţ Daniel Şerban, Claudiu Nicuşor Stan, Alin Gabriel Lazăr, Diego Fabbrini, Roberto Ioan Diniţă;

Atacanţi: Andreas Mircea Mihaiu, Mihai Alexandru Neicuţescu, Cătălin Măgureanu, Daniel Iliuţă Popa.

Gheorghe Mulţescu (antrenor principal), Cornel Ţălnar (director tehnic), Iulian Mihăescu (antrenor secund), Cătălin Mulţescu (antrenor cu portarii) şi George Neagu (preparator fizic) vor conduce şedinţele de pregătire în cantonamentul de la Săftica, toate antrenamentele fiind închise publicului şi reprezentanţilor mass-media.

ADVERTISEMENT