ADVERTISEMENT
Sport

Dinamo a surprins pe toată lumea la primul meci în Liga 1: ”Fiecare s-a autodepășit”

Aflată într-o situație critică, Dinamo a reușit un joc foarte bun în primul meci din noul sezon al Ligii 1 deși a avut în teren mai mulți tineri.
Autor: Traian Terzian | 20.07.2021 | 09:11
Dinamo a surprins pe toată lumea la primul meci în Liga 1: ”Fiecare s-a autodepășit”
Aflată într-o situație critică, Dinamo a reușit un joc foarte bun în primul meci din noul sezon al Ligii 1 deși a avut în teren mai mulți tineri. Sursă foto: Sport Pictures

Deși mai nimeni nu le dădea vreo șansă, ”câinii” au învins surprinzător FC Voluntari, scor 3-2, printr-un hattrick realizat de Deian Sorescu.

ADVERTISEMENT

La finalul întâlnirii, antrenorul italian Dario Bonetti și-a lăudat jucătorii pentru efortul depus și a dedicat victoria fanilor.

Ilie Dumitrescu, încântat de jocul lui Dinamo la primul meci în Liga 1

Prestația avută de Dinamo la primul meci din noul sezon al Ligii 1 l-a surprins până și pe fostul mare internațional Ilie Dumitrescu, acesta remarcând în special travaliul depus de jucătorii de la mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT

”E clar că vorbim de o reacție excelentă a lui Dinamo apropo de situația în care se află. Fiecare s-a autodepășit. Însă, e incredibil cum reacționează Voluntari la jocul fără minge.

Mă uitam la linia asta de mijloc, ai Rață, Droppa, Neluț Roșu. Sunt jucători cu tehnică foarte bună, care joacă un fotbal bun în posesie, dar la jocul fără minge… sunt expuși la toate acțiunile lui Dinamo, nimeni nu se apară”, a declarat Dumitrescu la emisiunea Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT

Fundașii centrali au nevoie de acomodare la Liga 1

”Toate acțiunile lui Dinamo, orice verticalizare, orice joc în profunzime, era direct pe linia de fund. Atât Tamaș, cât și Armaș, au fost expuși. Niciun fel de pressing de întâmpinare, de opoziție. Și la primul gol, la fel.

E un rezultat imens pentru Dinamo, mai ales în situația fizică în care se află. Pe urmă, problema cu copiii ăștia în zona fundașilor centrali. Și în prima repriză au fost inexactități, cu probleme de poziționare.

ADVERTISEMENT

Giafer, la fel și Dudea. Au nevoie de puțin timp, de tonus, impactul ăsta cu Liga 1 e diferit. Sunt mulți jucători de Liga 2, care au continuitate, dar când apar în Liga 1 e alt nivel, dar mai ales pentru niște copii aduși direct din academie. Trebuie felicitați chiar și copiii ăștia”, a continuat fostul fotbalist.

Linia de mijloc a primit cele mai multe laude

”Răuță m-a impresionat. Ok, Sorescu e MVP-ul, cel mai bun, dar jocul fără minge la Dinamo… am văzut un efort senzațional făcut de linia de mijloc. A cedat și Anton, Răuță a fost retras.

ADVERTISEMENT

Filip a muncit extraordinar. Și Bani a făcut un efort incredibil pentru fizicul pe care îl are. Deci, felicitări Dinamo! Un rezultat extrem de important”, a încheiat Ilie Dumitrescu.

Fără îndoială, cel mai bun jucător al ”câinilor” a fost Deian Sorescu, autor al celor trei goluri care au adus victoria. După meci, el a vorbit despre victorie, despre ironiile celor de la Voluntari de dinaintea partidei, dar și despre problemele financiare cu care se confruntă clubul din ”Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1