Fotbal intern

Dinamo a transferat un fotbalist care n-a mai jucat din 2019. Cine e noul ”stâlp” al apărării lui Gigi Mulțescu

01.04.2021 | 19:07
Dinamo a transferat un fotbalist care na mai jucat din 2019 Cine e noul stalp al apararii lui Gigi Multescu
ADVERTISEMENT

Dinamo continuă să achiziționeze jucători în tentativa de a salva cel mai negru sezon din istoria clubului. Ultimul transfer vine de nicăieri. Raul Albentosa, noul fundaș al ”câinilor” a jucat ultimul meci în decembrie 2019.

Lotul lui Dinamo este măcinat de accidentări, iar lichiditățile clubului sunt inexistente. Pe cale de consecință, oficialii din Ștefan cel Mare fac transferuri în disperare de cauză.

ADVERTISEMENT

Ultima achiziție este un fundaș central care a semnat un contract până la sfârșitul sezonului în curs, unul în care Dinamo speră să se salveze de la retrogradare.

Raul Albentosa s-a pus la dispoziția lui Gigi Mulțescu, în cantonamentul de la Săftica

Cea mai recentă achiziție a lui Dinamo este Raul Albentosa, un fundaș central de 1,92 metri, care are în CV trei sezoane în La Liga și 93 de meciuri la cel mai înalt nivel în fotbalul spaniol.

ADVERTISEMENT

Că nu a mai jucat de un an și patru luni nu a reprezentat un impediment pentru oficialii lui Dinamo să-i ofere un contract, e drept, pe termen scurt, până la finalul sezonului în desfășurare.

”Fundașul central spaniol Raul Albentosa a semnat un contract cu clubul Dinamo București până la finalul acestui sezon competițional”, a anunțat managerul sportiv Marius Adrian Nicolae pentru site-ul oficial al clubului.

ADVERTISEMENT

Cine este Raul Albentosa, noul transfer făcut de Dinamo

Spaniolul de 32 de ani este liber de contract de un an de zile și a evoluat ultima oară pentru bulgarii de la CSKA Sofia, într-o zi de 5 decembrie 2019, într-un meci din Cupa Bulgariei. Cu CSKA, Albentosa a bifat și trei meciuri în cupele europene.

Stoperul s-a format la juniorii lui Elche și aprins vârful carierei în sezonul 2014/2015, pe când evolua la Eibar, de unde a fost transferat de Derby County, în liga a doua a Angliei. Nu s-a adaptat în Marea Britanie și a revenit în Spania unde a evoluat trei sezoane consecutive în La Liga, pentru Malaga și Deportivo La Coruna.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare cotă de transfer a avut-o în iulie 2016 când era evaluat la 3,5 milioane de euro. Deși este liber de contract din aprilie 2020, Raul Albentosa este evaluat la 600.000 de euro.

ADVERTISEMENT