Fotbal intern

Mihai Popescu, prezentat oficial la St. Mirren: “Sunt fericit că am ajuns aici”

10.01.2019 | 21:51
Mihai Popescu prezentat oficial la St Mirren Sunt fericit ca am ajuns aici

Oficialii clubului Dinamo Bucureşti a transferat un jucător în Scoția cu doar o zi înainte de reunirea lotului. Astfel, conducătorii ”câinilor” au ajuns la un acord verbal cu gruparea scoțiană St. Mirren pentru împrumutul până în vară a fundașului central Mihai Popescu.

UPDATE, 10 ianuarie, ora 21:50 / Mihai Popescu a ajuns în Scoţia şi a fost prezentat oficial la St. Mirren. “Mihai este la o vârstă la care vrea să dea lovitura şi să rămână în Anglia sau Scoţia. Poate să fie un jucător important pentru noi în acest sezon”, a declarat Oran Kearney, antrenorul echipei. “Este prima mea experienţă în afara României şi cred că este o oportunitate bună pentru mine. Sunt fericit că am ajuns aici şi vreau să ajut echipa”, a precizat Mihai Popescu.


Încă de la finalul lunii octombrie Mihai Popescu se afla pe lista neagră întocmită de antrenorul Mircea Rednic. Fundașul central și încă opt fotbaliști nu mai intrau în planurile tehnicianului pentru a doua parte a sezonului din Liga 1 Betano.

Mihai Popescu sărbătoreşte golul maarcat în meciul FCSB - Dinamo 3-3
Mihai Popescu sărbătoreşte golul maarcat în meciul FCSB – Dinamo 3-3

Dinamo l-a transferat sub formă de împrumut pe jucătorul Mihai Popescu în Scoția

Conform gsp.ro, oficialii scoțieni vor susține salariul lui Mihai Popescu până la finalul sezonului, care se ridică la 4.000 de euro pe lună, iar în vară vor avea opțiune de cumpărare definitivă a fundașului central în vârstă de 25 de ani. Formația St. Mirren, antrenată de nord-irlandezul Oran Kearney, nu o duce foarte bine în campionatul Scoției, iar după disputarea a 21 de etape ocupă locul 11, penultimul, cu doar 12 puncte. În istorie, formația a câștigat de trei ori Cupa Scoției și o dată Cupa Ligii.

În acest moment, oficialii dinamoviști așteaptă răspunsul oficial al scoțienilor pentru parafarea actelor. Mihai Popescu, care în acest sezon a marcat două goluri în 13 partide jucate, este pentru a cincea oară când pleacă din ”Groapă” sub formă de împrumut, după periplurile la Berceni, Dunărea Călărași (în două rânduri) și FC Voluntari.

”Cîinii se vor reuni miercuri, 9 ianuarie, iar a doua zi vor efectua vizita medicală la Institul Național de Medicină Sportivă din Capitală. În pauza de iarnă, Dinamo București va efectua un stagiu de pregătire în Antalya, în perioada 11-25 ianuarie. În cantonamentul din Turcia, elevii lui Mircea Rednic vor disputa patru meciuri amicale, după următorul program:

  • 13 ianuarie: Hajduk Split (Croația)
  • 16 ianuarie: FC Sion (Elveția)
  • 20 ianuarie: FK Liepajas Metalurgs (Letonia)
  • 23 ianuarie: Dinamo Moscova (Rusia)