Fotbal intern

Dinamo a vrut să aducă un jucător din Serie A! De ce a picat transferul

04.09.2018 | 08:02
Dinamo a vrut sa aduca un jucator din Serie A De ce a picat transferul

Dinamo a vrut să aducă un jucător din Serie A! Maximiliano Olivera are 25 de meciuri în Serie A şi i-a costat pe italieni 2,5 de milioane de euro în vara anului 2017, iar acum a fost la un pas să ajungă sub formă de împrumut la formaţia din Ştefan cel Mare.

După ce defensiva celor de la FC Dinamo Bucureşti a cedat în deplasare de fiecare dată, având o rată de 3 goluri primite în fiecare meci disputat în afara stadionului din Ştefan cel Mare (3-3 cu FCSB, 1-2 cu CFR Cluj şi 2-3 cu Gaz Metan Mediaş), “câinii” au încercat să-l aducă pe urguayanul din Serie A, fundaşul stânga ce a ajuns în Italia contra unei sume mari. Oficialii lui Dinamo au încercat să-l aducă sub formă de împrumut pe Maximiliano Olivera şi chiar se înţeleseseră cu jucătorul în apropiere de miezul nopţii, însă nu a mai fost timp ca jucătorul să-şi rezove o problemă cu Fiorentina privind plata unor salarii restante şi mutarea a picat, scrie GSP.RO.

Dinamo a vrut să aducă un jucător din Serie A

Maximiliano Martin Olivera de Andrea s-a născut pe 5 martie 1992, la Montevideo, Uruguay. Fundaşul stânga este cotat de site-urile de specialitate la 1.000.000 de euro şi a început fotbalul la echipa de juniori a lui Wanderers, de unde a fost promovat la echipa mare în luna ianuarie a anului 2011. În 2016, s-a transferat la Penarol, unde a stat doar câteva luni, în august 2016 fiind împrumutat de Fiorentina pentru un sezon. În vara anului trecut, italienii l-au achiziţionat definitiv.

Dinamo a vrut să aducă un jucător din Serie A. Maximiliano Olivera urmăreşte balonul în partida Fiorentinei cu ACF Qarabag, din Europa League, disputat ăe Artemio Franchi, pe 29 septembrie 2016, la Florenţa
Dinamo a vrut să aducă un jucător din Serie A. Maximiliano Olivera urmăreşte balonul în partida Fiorentinei cu ACF Qarabag, din Europa League

Dinamo a încercat să aducă un jucător din Serie A, însă nu a reuşit. În această perioadă de transferuri, FC Dinamo Bucureşti i-a promovat la echipa mare a clubului pe Mihai Neicuţescu, Constantin Dima, Denis Ciobotariu şi Mihai Eşanu. Au mai venit Mircea Axente, ultima dată la FC Botoşani, Armando Cooper, de la Club Universidad de Chile, Sergiu Popovici de la Gaz Metan Mediaş, Tomislav Gomelt, de la HNK Rijeka, Kino Delorge, de la Genk II, Deian Sorescu de la ASU Poli Timişoara şi Victor Stina, de la Zimbr Chişinău.

Au plecat May Mahlangu (Ludogoreţ), Jose Romera Navarro (UD Almeria), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Constantin Dima (FC Viitorul Constanţa), Liviu Gheorghe (Dacia Unirea Brăila), Adam Nemec (Pafos FC), Laurenţiu Manole (FC Voluntari), Iustin Popescu (Chindia Târgovişte), Antun Palic (Şeriff Tiraspol), Patrick Petre (FC Politehnica Iaşi), Luka Maric (Arka Gdynia), Aitor Monroy (Dunărea Călăraşi) şi Alin Dudea (Chindia Târgovişte).

Vor să scape de Katsikas

După ce în vara acestui an i-au prelungit contractul fundaşului grec Giorgos Katsikas, acum oficialii lui FC Dinamo Bucureşti vor să renunţe la jucător din cauza evoluţiilor slabe pe care le are în defensiva echipei şi mai ales a salariului de 9.000 de euro! Recent, grecul era criticat de dinamovistul Cleo Vaşicovici, care spunea că un jucător precum Katsikas nu are ce căuta la Dinamo: “Katsikas? Pe vremea noastră, nici la liga a treia nu juca. Eram noi mai lenţi pe vremea aia, dar aveam o tehnicitate ieşită din comun. Acum toate echipele pun accent pe partea fizică, tactică… o fază fixă, o lovitură liberă şi poate iese ceva. Aduceţi, bă, fotbalişti la fotbal!”

Citeşte şi: