Sport

Cum arată posibilii adversari ai lui Dinamo la baraj! ”U” Cluj și Concordia Chiajna, evoluții diametral opuse în primul meci din 2022

FANATIK vă prezintă o analiză a posibililor adversari din liga secundă, pe care Dinamo îi poate avea la barajul pentru rămânerea în Casa Pariurilor Liga 1.
28.02.2022 | 23:18
Cum arata posibilii adversari ai lui Dinamo la baraj U Cluj si Concordia Chiajna evolutii diametral opuse in primul meci din 2022
Cum arată posibilii adversari ai lui Dinamo la baraj. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo pare să fi scăpat de emoțiile unei retrogradări directe, datorită problemelor financiare apărute la Academica Clinceni și la Gaz Metan Mediaș, ardelenii fiind și depunctați din acest motiv. Acum, „câinii” sunt pe loc de baraj, însă poate da peste niște adversare puternice din eșalonul secund.

Cine sunt posibilele adversare ale lui Dinamo pentru baraj

Dinamo continuă lupta pentru rămânerea în Casa Pariurilor Liga 1 și chiar dacă jucătorii „câinilor” își doresc o salvare directă de la retrogradare, poziția din clasament a lor nu le dă multe speranțe, mai ales că play-out-ul se va juca într-o singură manșă, Dinamo urmând să joace 5 meciuri în deplasare și 4 meciuri pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Astfel, principalele adversare ale lui Dinamo la baraj sunt Universitatea Cluj și Concordia Chiajna, formațiile de pe locurile 3 și 4 din liga secundă.

Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt sunt echipele care ocupă primele două locuri din Casa Pariurilor Liga 2 și care sunt favorite pentru o promovare directă, în timp ce „U” Cluj și Concordia Chiajna se luptă pentru promovare cu FC Buzău, formație care în vară era amenințată cu desființarea, fiind și marea surpriză a sezonului din Liga 2.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua București se află la egalitate de puncte cu FC Buzău (31) și ocupă locul șase, însă formația lui Daniel Oprița nu are drept de promovare.

  • 36 de puncte are Universitatea Cluj în 17 etape
  • 32 de puncte are Concordia Chiajna în 17 etape

”U” Cluj și Concordia Chiajna, total opuse la primul meci din 2022

Universitatea Cluj și Concordia Chiajna au disputat primul meci de la reluarea ligii secunde cu un duel direct, care a arătat o diferență mare între cele două formații, scor 4-0.

ADVERTISEMENT

„Șepcile roșii” au defilat pe teren, iar Ely Fernandes și Romario Pires, fotbaliștii veniți în iarnă de la Farul, au arătat o poftă mare de joc și o evoluție încântătoare, spre bucuria fanilor.

Ely Fernandes a contribuit decisiv la marcarea primului gol al clujenilor, prin Dragoș Tescan, iar în minutul 12 reușea să înscrie primul gol în tricoul noii echipe.

ADVERTISEMENT

Romario Pires și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 57, iar Florian Haită a stabilit scorul final, transformând un penalty în minutul 68, pe care tot el l-a scos.

Principalele atuuri ale lui „U” Cluj și ale Concordiei Chiajna

Universitatea Cluj are parte de un aport impresionant de fani și un stadion modern, pe care fotbaliștii pot să evolueze în orice fel de condiții fără probleme. În plus, „șepcile roșii” au mai trecut o dată prin emoțiile barajului, însă formația antrenată atunci de Bogdan Lobonț era eliminată de Hermannstadt.

Erik Lincar, tehncianul lui „U” Cluj, a fost aproape și el de promovarea în prima ligă, când a fost la un minut să producă surpriza, din poziția de antrenor al lui Turris Turnu Măgurele, însă un gol marcat de Rapid chiar la ultima fază a meciului, a trimis-o pe Turris în afara locurilor de promovare și în afara barajului.

În plus, Universitatea Cluj a legitimat în iarnă mai mulți jucători cu o experiență bogată în Casa Pariurilor Liga 1, printre care: Florin Ilie (ex-UTA), Paul Pîrvulescu (ex-Academica Clinceni), Roberto Romeo (ex-Gaz Metan Mediaș), Ioan Filip (ex-Gaz Metan Mediaș), Romario Pires (ex-Farul Constanța), Ely Fernandes (ex-Farul Constanța) și Aurelian Păun (ex-Academica Clinceni).

De cealaltă parte, Concordia Chiajna are parte de o continuitate la nivelul băncii tehnice, Claudiu Niculescu fiind antrenorul echipei încă din ianuarie 2021. Mai mult decât atât, Claudiu Niculescu este antrenorul care a câștigat Cupa României cu FC Voluntari.

Totodată, și Concordia Chiajna are câțiva jucători experimentați, trecuți pe la echipe din Casa Pariurilor Liga 1, precum Andrei Marc, Florin Borța, Carlo Casap, Neluț Roșu, Răzvan Matiș, Azdren Llullaku sau Paul Batin.

Pentru că am amintit mai sus de jucătorii experimentați de la Concordia Chiajna, Andrei Marc, căpitanul echipei, a făcut un meci mult sub așteptări în deplasarea de la Cluj, greșind mai multe intercepții și lăsând spații mari adversarilor.

Dinamo, șanse mici să scape de baraj

În ciuda formei bune arătate în ultimele trei meciuri, Dinamo are în continuare șanse mici să prindă barajul, „câinii” aflându-se la o distanță considerabilă față de CS Mioveni, Chindia Târgoviște și FC U Craiova 1948, principalele contracandidate.

Dacă problemele elevilor lui Flavius Stoican par să fie rezolvate în urma evenimentelor neplăcute petrecute la Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, lipsa punctelor acumulate în actualul sezon reprezintă un handicap major al „alb-roșilor” în lupta pentru evitarea barajului.

Gabi Torje este încrezător însă în forțele sale și ale colegilor săi, declarând la finalul meciului cu Gaz Metan Mediaș, scor 4-0, că se gândește la o salvare fără emoții: „Luptăm pentru ca la începutul play-out-ului să fie distanța cât mai mică față de următoarele locuri, astfel încât să evităm și barajul, să avem liniște pe final de sezon.

Avem un lot foarte competitiv, ne dă speranțe pentru lupta care urmează în play-out”.

  • 14 este locul ocupat de Dinamo în Casa Pariurilor Liga 1, cu 17 puncte după 28 de etape
ADVERTISEMENT