Sport

Dinamo, ajutor nesperat în atac! Ce jucător ar putea ajunge în „Groapă”. Exclusiv

Dinamo poate primi întăriri în ofensivă, însă Dario Bonetti are probleme destul de mari în lipsa unui vârf de careu autentic.
12.08.2021 | 21:15
Dinamo ajutor nesperat in atac Ce jucator ar putea ajunge in Groapa Exclusiv
Dinamo, ajutor nesperat în atac! Ce jucător ar putea ajunge în „Groapă”. Exclusiv. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că un vârf al „câinilor” s-a accidentat, iar Dario Bonetti are din ce în ce mai puțin opțiuni pe poziția de atacant, așa că alb-roșii au nevoie neapărat de întăriri.

Rămasă și fără Adam Nemec, Dinamo îi poate folosi în atac doar pe Robert Moldoveanu, Cătălin Măgureanu sau Andreas Mihaiu, însă niciunul dintre ei nu este un marcator în adevăratul sens al cuvântului, fiind folosiți mai degrabă ca un al doiea vârf.

ADVERTISEMENT

Dinamo, în criză de atacanți. Pe cine poate lua Dario Bonetti

FANATIK a stat de vorbă cu Florentin Petre, antrenorul Daciei Unirea Brăila, cel care a insistat pentru împrumutul atacantului Gabriel Răducan pe malul Dunării.

Jucătorul este un produs al academiei Dinamo și are 20 de ani, fiind împrumutat la Brăila pentru acest sezon. Jucătorul evaluat la doar 10.000 de euro conform transfermarkt va împlini 21 de ani pe 7 noiembrie și este în continuare eligibil pentru regula U21.

ADVERTISEMENT

Cu toate astea, criza din ofensiva lui Dinamo i-ar putea forța pe cei din Ștefan cel Mare să apeleze la serviciile tânărului jucător: „Momentan, singurul jucător împrumutat de la Dinamo e Gabriel Răducan. Mi-a plăcut și l-am luat eu pe un an de zile. Apoi se întoarce la Dinamo. Dacă dă 10-15 goluri la Brăila sigur o să ajute Dinamo!”, a spus Florentin Petre pentru site-ul nostru.

Florentin Petre are mare încredere în Gabriel Răducan: „Se poate întoarce în iarnă la Dinamo!”

Florentin Petre are mare încredere în calitățile lui Gabriel Răducan și e convins că în momentul în care se va întoarce la Dinamo jucătorul va fi pregătit să joace în Ștefan cel Mare: „Ce pot să vă spun e că va fi foarte bine pregătit când se va întoarce la Dinamo. Asta vă asigur! Chiar dacă nu avem condițiile de acolo se antrează foarte bine și într-un mediu corect. Am mare încredere în el. Crește într-un spirit de profesionist”.

ADVERTISEMENT

Dacă atacantul va reuși să aibă prestații bune în tricoul Brăilei, dinamovistul e convins că Răducan s-ar putea întoarce la Dinamo mult mai repede: „Se poate întoarce în iarnă dacă Dinamo va avea nevoie de el! Nu știu detalii dacă are vreo clauză în contract. Dar pe mine m-ar încânta să revină la Dinamo. Dacă joacă bine la mine și marchează măcar șase-șapte goluri, eu zic că ar fi o alegere bună. Ca atacant trebuie să dai goluri. E cel mai important.

Nu pot să mă opun dacă au nevoie de el! Când unui jucător îi este mai bine decât la mine nu mă pot opune. Mai ales că e vorba de Dinamo. Nu pot să îl țin și să îmi bat joc de el! Acolo ar putea să se dezvolte altfel”, a spus antrenorul celor de la Dacia Unirea Brăila, Florentin Petre pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cine este atacantul Gabriel Răducan

Gabriel Răducan a făcut parte din lotul echipei a doua a lui Dinamo, fiind împrumutat începând cu 2019 la mai multe echipe printre care Daco Getica și CSM Reșița: „Normal că am visat să fiu la Dinamo, dar dacă au ales să mă împrumute eu nu am ce să fac, o să joc, o să-mi fac treaba și sper să revin. Visul meu cel mai mare este să ajung să-mi întrețin familia din fotbal”.

În sezonul trecut, atacantul a fost cedat la Oțelul Galați în Liga a treia și i-a atras atenția lui Florentin Petre după ce a marcat două goluri chiar împotriva Brăilei, unul dintre goluri fiind marcat chiar în barajul meciului de promovare: „Fotbalistul meu preferat e Ronaldo, pentru că a plecat de jos și e muncitor. Și eu sunt muncitor și sper să ajung la un nivel înalt. Echipele mele preferate sunt din afară Real Madrid și de aici Dinamo. E o situație urâtă, dar sper să-și revină, sigur o să-și revină. Am tot vorbit cu Geani Crețu, cu Lazăr. Sunt dezamăgiți dar toți trag ca să redreseze echipa și sigur vor reveni acolo sus”.

A impresionat la Dinamo U17, unde a reușit să marcheze nu mai puțin de 25 de goluri într-un singur sezon: „Fiecare gol e o bucurie pentru mine, mă ajută să cresc. Mi-am propus să marchez măcar 12 goluri aici, la Daco Getica. Nu știu când mă întorc la Dinamo. Când o să merit, sper să demonstrez aici că aș fi putut juca și la echipa mare a clubului unde m-am format”, a declarat jucătorul într-un interviu pentru doardinamo.ro.

  • 20 de ani are Gabriel Răducanu
  • 0 atacanți de careu are Dinamo în acest moment
ADVERTISEMENT