Fotbal intern

Dinamo, al doilea lot din Liga 1 Betano ca medie scăzută de vârstă! Ce loc ocupă FCSB în acest clasament

09.04.2019 | 16:39
Dinamo al doilea lot din Liga 1 Betano ca medie scazuta de varsta Ce loc ocupa FCSB in acest clasament

Venirea lui Mircea Rednic în Ștefan cel Mare nu a adus play off-ul, dar a însemnat o scădere a mediei de vârstă a lotului. „Puriul” a remaniat masiv echipa și a anunțat că pentru el primordială este construirea unei formații alături de care să atace titlul în noul sezon. Într-un clasament al celor mai tinere formații de pe prima scenă, Dinamo ocupă locul 2, fiind depășită numai de Viitorul lui Gheorghe Hagi, echipă specializată în creșterea de jucători.

Dinamo, al doilea lot din Liga 1 Betano ca medie scăzută de vârstă!

Astfel, dacă trupa „Regelui” are o medie de vârstă de 23 de ani, Dinamo a intrat direct pe podium după venirea lui Rednic. Antrenorul câinilor se bazează în acest moment pe un lot cu o medie de vârstă de 24,8 ani. Astra Giurgiu este cea care închide podiumul în Liga 1 Betano la acest capitol. Fosta campioană are o medie de 24,9 ani, fiind urmată îndeaproape de FC Voluntari și FC Botoșani, formații care au un lot de 25,3 ani.

Dacă la valoarea echipei, FCSB nu are adversar, trupa lui Mihai Teja fiind clasată pe prima poziție, nu același lucru se poate spune și despre media de vârstă a roș albaștrilor. Trupa lui Gigi Becali este cotată la 29.10 milioane de euro, dar este abia a 8-a la vârstă. Filipe Teixeira este, de departe, cel mai în vârstă jucător al FCSB-ului. Portughezul a împlinit nu mai puţin de 38 de ani. Este urmat de alţi doi fotbalişti grei din lotul lui Teja, dar ajunşi la o vârstă destul de înaintată.

Dinamo, al doilea lot din Liga 1 Betano ca medie scăzută de vârstă! Mircea Rednic in meciul de fotbal dintre FC Dinamo si AFC Hermannstadt din etapa a III-a a play-out-ului Ligii 1 Betano, disputat pe stadionul Stefan cel Mare din Bucuresti, vineri, 29 martie 2019.© FOTO:Sport Pictures
Mircea Rednic in meciul de fotbal dintre FC Dinamo si AFC Hermannstadt din etapa a III-a a play-out-ului Ligii 1 Betano, disputat pe stadionul Stefan cel Mare din Bucuresti, vineri, 29 martie 2019.© FOTO:Razvan Pasarica / Sport Pictures

FCSB, vârstă destul de înaintată

Mihai Pintilii şi Mihai Roman au 34 de ani şi contribuie din plin la media de vârstă ridicată a roş albaştrilor. Junior Morais, un alt jucător venit de la Astra Giurgiu, la fel ca Teixeira, are 32 de ani. Cristian Bălgrădean, Marko Momcilovic şi francezul Harlem Gnohere au și ei câte 31 de ani. De remarcat că cel mai tânăr jucător din tabăra FCSB-ului este al treilea portar, Răzvan Ducan care are doar 18 ani.

Acesta este urmat de rezerva pentru postul de goalkeeper, Andrei Vlad care are 19 ani, la fel ca perla Andrei Moruțan. Un alt jucător pe care Gigi Becali vrea să ia bani mulți, Dennis Man are 20 de ani. Și Florinel Coman a împlinit, de asemenea, 20 de ani.

  • 28,1 este media de vârstă a Concordiei Chiajna, cea mai vârstnică echipă din Liga 1 Betano, conform transfermarkt