Fotbal intern

Dinamo, amendată cu 10.000 de lei de CNCD pentru incidentele de la meciul cu Sepsi! “Câinii”, sancţionaţi înaintea partidei cu… Sepsi. EXCLUSIV

13.12.2019 | 18:47
Dinamo amendata cu 10000 de lei de CNCD pentru incidentele de la meciul cu Sepsi Cainii sanctionati inaintea partidei cu Sepsi EXCLUSIV
Dinamo, amendată cu 10.000 de lei de CNCD pentru incidentele de la meciul cu Sepsi! Câinii, sancţionaţi înaintea partidei cu... Sepsi. Foto. Un suporter dinamovist intrat in teren dupa ce a rupt un steag al gazdelor este prins de oamenii de ordine la meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si Dinamo Bucuresti, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Municipal din Sfantu Gheorghe,
ADVERTISEMENT

Clubul Dinamo a fost amendat de Consiliul Naţional de Combaterea a Discriminării pentru incidentele provocate de fani la meciul din deplasare cu Sepsi Sf. Gheorghe, disputat pe 9 februarie 2019. FANATIK a aflat că oficialii “câinilor” trebuie să plătească o amendă de 10.000 de lei, decizia fiind dată chiar înainte de meciul Dinamo – Sepsi. 

Dinamo, amendată cu 10.000 de lei de CNCD pentru incidentele de la meciul cu Sepsi

Pe data de 9 februarie 2019, Dinamo reuşea să se impună la Sf. Gheorghe prin golul lui Dan Nistor şi rămânea în cursa pentru play-off. Fanii dinamovişti au fost acuzaţi la finalul meciului de gazdele de la Sepsi că au avut un comportament xenofob.

ADVERTISEMENT

Gazdele s-au plâns de faptul că dinamoviştii care au făcut deplasarea au venit cu bannere antimaghiare şi au strigat scandări xenofobe în timpul meciului. De altfel, la finalul acelui meci, cei de la Sepsi au anunţat că se vor adresa tuturor organelor competente.

“Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și suporterii echipei au luat act cu consternare despre faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar și xenofob la adresa echipei noastre.

ADVERTISEMENT

La meciul cu Dinamo București, disputat pe teren propriu în data de 9 februarie 2019, mai mulți suporteri ai echipei oaspete au dat dovadă din nou de un comportament defăimător şi jignitor la adresa demnității umane și identitare.

Vom protesta la toate forurile competente și în mod public față de incidentele de asemenea natură, și solicităm luarea unor măsuri clare din partea forurilor competente pentru a preveni în viitor astfel de manifestări”, a fost comunicatul emis de cei de la Sepsi.

ADVERTISEMENT

Dinamo, joc important pentru play-off cu Sepsi peste două zile

Iar, decizia celor de la CNCD a venit chiar înaintea meciului direct dintre Dinamo şi Sepsi: “Clubul Dinamo Bucureşti a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de lei pentru incidentele de la meciul disputat la Sf. Gheorghe împotriva lui Sepsi, pe data de 9 februarie 2019”, a declarat Cristian Jura, membru în consiliul director al CNCD, pentru FANATIK.

Dinamo joacă împotriva lui Sepsi Sf. Gheorghe vineri, de la ora 20:30, un meci foarte important în lupta pentru play-off. În tur, echipa lui Dusan Uhrin jr. a reuşit să se impună cu 1-0 datorită golului marcat de Daniel Popa.

ADVERTISEMENT
  • 3 amenzi a primit Dinamo în acest sezon din cauza fanilor
  • 10.000 de lei este suma pe care trebuie să o plătească Dinamo pentru incidentele din februarie

 

 

ADVERTISEMENT