Sport

Dinamo a pierdut cu 1-2 amicalul cu Popești Leordeni înainte de derbyul cu FCSB! Apariție surpriză în lotul lui Stoican. 6 titulari nici nu au fost pe foaie!

Flavius Stoican a menajat nu mai puțin de șase jucători titulari în partida de campionat cu FC Argeș, însă „câinii” au avut câteva surprize pentru amicalul cu Popești Leordeni, ultimul test înainte de derby-ul cu FCSB.
26.01.2022 | 16:17
Dinamo a pierdut cu 12 amicalul cu Popesti Leordeni inainte de derbyul cu FCSB Aparitie surpriza in lotul lui Stoican 6 titulari nici nu au fost pe foaie
ADVERTISEMENT
26-01-2022
15:10

Concluziile lui Flavius Stoican după cel de-al treilea amical al iernii

Flavius Stoican a oferit o declarație de presă la finalul amicalului pierdut cu 2-1 cu Popești Leordeni, ultimul test înainte de derby-ul cu FCSB.

FCSB, prin vocea lui Mihai Stoica acuză starea terenului din Ștefan cel Mare, însă Flavius Stoican rămâne statornic pe poziții: „Ce să facem acuma? Nu putem să îi mulțumim noi! Joacă în deplasare pe terenul nostru. Nu avem ce face. Nu sunt îngrijorat dar am încredere că împreună putem să scoatem Dinamo din situația asta.

Vine meciul cu FCSB și o să fie o partidă în care au prima șansă. Noi vom încerca să ne ridicăm la nivelul lor și eu simt că putem. Sper să nu rămână doar vorbe”, a declarat antrenorul „câinilor” la finalul amicalului cu Popești Leordeni.

ADVERTISEMENT

Doar câteva zile ne mai despart de derby-ul dintre Dinamo și FCSB, însă atmosfera se anunță a fi una dezolantă: doar 400 de bilete s-au vândut, așa cum FANATIK a aflat în exclusivitate.

În ciuda calității precare a gazonului din Ștefan cel Mare, Flavius Stoican a luat decizia ciudată ca amicalul cu Popești Leordeni să se dispute în „Groapă” și nu a mai menajat terenul, așa cum s-a întâmplat la partidele cu Blejoi și CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

Echipa de liga a treia a deschis scorul în minutul 30 cu un șut trimis în vinclul porții lui Thomas Chesneau. Dinamo a egalat în minutul 38 după o fază fixă. Ahmed Bani a centrat, iar Igor Jovanovic a trimis în plasă cu capul. Ilfovenii au preluat din nou conducerea în minutul 48 și au fost aproape să marcheze și golul trei la un șut trimis în bară și câștigă partida cu scorul de 2-1.

Cum arată primul 11 al lui Dinamo în ultimul meci înainte de derby-ul cu FCSB

Flavius Stoican oferă mai multe surprize în privința primului 11 trimis în amicalul cu echipa de liga a treia, Popești Leordeni, de unde lipsesc șase titulari de la meciul cu FC Argeș și care nu sunt nici măcar pe foaia de joc: Gabi Torje, Alexandru Răuță, Mirko Ivanovski, Răzvan Patriche, Marco Ehmann și Antonio Bordușanu.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că antrenorul lui Dinamo a decis să îi odihnească pe cei șase în perspectiva derby-ul cu FCSB și de aceea nu vor evolua niciun minut în acest amical. Cum a arătat Dinamo în meciul de campionat cu FC Argeș: Chesneau – Buleică, Patriche, Ehmann, Tomozei – Pierret, Răuță – Torje, C. Matei, Bordușanu – Ivanovski. Rezerve: Fara, Jovanovic, Andrei Radu, Geani Crețu, Bani.

Echipa trimisă pe teren de Flavius Stoican în amicalul cu Popești Leordeni
Echipa trimisă pe teren de Flavius Stoican în amicalul cu Popești Leordeni

Antrenorul lui Dinamo a început partida cu următorul prim unsprezece: Thomas Chesneau – Alin Buleică, Igor Jovanovic, Ricardo Grigore (cpt.), Marius Tomozei – Geani Crețu, Jonathan Rodriguez, Gabriel Răducan, Ahmed Bani, Costin Amzăr, Dusan Celar.

ADVERTISEMENT

La Dinamo debutează astfel portarul Cristiano Figueiredo, mijlocașul Jonathan Rodriguez și atacantul sârb Dusan Celar, veniți de la CFR Cluj sub formă de împrumut. Pe foaia de joc se află și fundașul central Aloe Baptiste, care e foarte aproape să semneze cu „câinii” și să devină al zecelea jucător adus în această iarnă.

Ionuț Floarea și Tiberiu Curea, apariții în premieră la echipa mare a lui Dinamo

Flavius Stoican a decis să îi testeze la prima echipă și pe Ionuț Floarea (mijlocaș central, 18 ani) și Tiberiu Curea (atacant, 18 ani), doi fotbaliști de perspectivă de la echipa a doua, unde au avut evoluții bune constant. E foarte probabil ca cei doi să bifeze și ei câteva minute și astfel să debuteze la prima echipă.

ADVERTISEMENT

O altă surpriză este revenirea lui Ricardo Grigore, care a primit și banderola de căpitan, deși era pus pe lista de transferuri și a lipsit din lot la meciul cu FC Argeș. Stoperul a fost răcit, iar apoi a acuzat niște probleme musculare și nu s-a antrenat în ultimul timp decât foarte puțin.

ADVERTISEMENT

Din lotul lui Dinamo mai lipsesc în continuare portarul bulgar Plamen Iliev, Steliano Filip și Marko Nunic, dar și Mihai Eșanu accidentat. Constantin Nica rămâne în continuare în afara lotului, fiind folosit doar în prima repriză a amicalului cu CS Mioveni.

Pentru primii trei, sunt șanse mici ca aceștia să mai continue la Dinamo, toți exprimându-și dorința să plece și nu mai fac parte din planurile lui Flavius Stoican.

Dinamo, echipament folosit în premieră la derby-ul cu FCSB

FANATIK a aflat în exclusivitate că jucătorii lui Flavius Stoican vor folosi în premieră în acest sezon echipamentul negru, cu însemnele DDB și cu numele fanilor-acționari inscripționate pe tricouri.

„Derby de România” se va disputa pe stadionul din Ștefan cel Mare, duminică 30 ianuarie, de la ora 20:00. Între cele două echipe este o diferență uriașă de puncte, 36, una dintre cele mai mari din istorie.