Dinamo, aproape de un record negativ! Cea mai slabă apărare din ultimii 53 de ani!

Alexandru Năstase   
in Dinamo
10/08/2018, 10:26
Dinamo, aproape de un record negativ! Cea mai slabă apărare din ultimii 53 de ani! GALERIE FOTO
Dinamo, aproape de un record negativ! Haita are cea mai slabă apărare de la sezonul 1965/1966 până în prezent

Dinamo, aproape de un record negativ! După ce a primit nu mai puțin de 7 goluri în debutul sezonului, apărarea lui Florin Bratu e cea mai slabă după cea din 1965/1966. În acea perioadă, defensiva câinilor a încasat 9 goluri în primele 3 etape. Și totuși lucrurile au început bine pentru Florin Bratu – a bătut-o pe FC Voluntari în prima etapă, scor 2-1, apoi a remizat cu marea rivală, FCSB, scor 3-3. De 3 ori au revenit elevii lui Bratu pe tabela de marcaj împotriva roș albaștrilor. Deplasarea de la Mediaș a adus alte 3 goluri încasate, dar de data aceasta ofensiva a marcat numai două.

Nu se termină aici însă. Înfrângerea îl trimite pe Florin Bratu într-o galerie rușinoasă a antrenorilor care au trecut pe la Dinamo. Apărarea sa din startul sezonului este una dintre cele mai slabe din istorie. A încasat 7 goluri în primele 3 etape, fiind defensiva cu cele mai multe goluri permise dintre toate echipele din Liga 1 în acest start de sezon!

Dinamo, aproape de un record negativ!

De 52 de ani Dinamo nu a mai avut o apărare atât de slabă. În sezonul 1965/1966, haita era condusă de pe banca tehnică de Angelo Niculescu și încasa 9 goluri în primele 3 runde.  Între timp s-a mai întâmplat o singură dată, în sezonul 1994/1995 ca Dinamo să ia 7 goluri în primele runde, dar atunci antrenor era Ion Moldovan. Tehnicianul pierdea cu Electroputere, scor 1/3, o învingea pe FC Național, 3-1, și remiza cu Ceahlăul, 3-3.

“Am făcut destul de multe greșeli, dar echipa joacă și are entuziasm. Sperăm să avem evoluții mult mai constante și să găsim echilibru în toate compartimentele ca să primim mai greu gol” a declarat Florin Bratu despre începutul acestui sezon.

Nistor arată cu degetul

Aproape imediat, Ionel Dănciulescu, directorul general al formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare, i-a transmis mijlocaşului că trebuie să fie mai ponderat, dar că nu va fi amendat pentru ceea ce a declarat la finalul meciului de la Mediaş. “Supărarea a fost enormă. Florin Bratu a fost foarte supărat după acest meci. Discursul lui Nistor ar fi trebuit să aibă loc în vestiar. Acolo ar fi trebuit să rămână.  La nervi, există riscul să spui lucruri pe care nu ar trebui să le spui. Nu va fi amendat. Nu-i închid gura lui Nistor, Doamne ferește! Dar trebuie să fii mai ponderat și mai atent. Nu vorbim doar despre cei patru fundași. Vorbim de întregul bloc funcțional al echipei. Dacă pretinzi că ești o echipă care vrea să facă performanță, nu se poate să conduci cu 2-1 și în câteva minute să primești două goluri. E paradoxal că marchezi de cinci ori în deplasare și să obții un singur punct. S-a lucrat foarte mult săptămâna trecută la fazele fixe și la defensivă, dar apoi mai intervine și calitatea individuală a jucătorilor”, a declarat fostul atacant al lui Dinamo la o televiziune de sport.

 

 

 

Închide ×