Fotbal intern

Dinamo, aproape să fie cumpărată de un grup puternic din Emiratele Arabe Unite! Condițiile tranzacției

13.01.2020 | 11:22
Dinamo aproape sa fie cumparata de un grup puternic din Emiratele Arabe Unite Conditiile tranzactiei
ADVERTISEMENT

Dinamo pare din ce în ce mai aproape să treacă la un alt patronat. Grupul Abu Dhabi Business ar fi anunțat printr-o scrisoare oficială intenția de a cumpăra 92.3% dintre acțiunile clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare, iar singurele condiții puse sunt obținerea licenței pentru sezonul viitor și evitarea retrogradării.

Ionuț Negoiță este aproape să vândă Dinamo

Grupul Abu Dhabi Business, unde Claudiu Florică este asociat, este interesat să devină principalul acționar al clubului Dinamo. Arabii ar achiziționa 92.3% dintre acțiuni de la Ionuț Negoiță, iar singurele condiții pentru realizarea afacerii ar fi obținerea licenței pentru următorul sezon și menținerea în prima divizie. Comunicatul emis de Abu Dhabi Business:

ADVERTISEMENT

Suntem încântați să informam că Abu Dhabi Business Development este interesat să achiziționeze FC Dinamo Bucuresti (92,3% din acțiunile totale), în concordanță cu strategia noastra de dezvoltare pentru regiune.

Suntem conștienți de condițiile comerciale actuale pentru preluarea pachetului menționat anterior și suntem pregătiți să evaluăm anul fiscal, precum și să analizam diligențele legale și comerciale efectuate de reprezentanții noștri.

ADVERTISEMENT

Conform prognozei noastre, aprobarea internă necesară poate dura aproximativ două luni. În plus, trebuie să rețineți că, pentru a încheia tranzacția, va trebui să obtineți licența de Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 și asigurarea activităților operaționale de zi cu zi.

De asemenea, este necesar ca Dinamo să rămână în Liga 1 sezonul următor. Recent, grupul Abu Dhabi Business Development a finalizat procesul achiziționării clubului Charlton Athletic, echipă din liga secundă a Angliei.

ADVERTISEMENT

Va rugăm, nu ezitați să îl contactați pe domnul Florică pentru informații”, se arată în comunicatul emis de Abu Dhabi Business, conform Sport.ro.

„Vorbim de familia regală din Emirate”

Anamaria Prodan declară că Ionuț Negoiță a primit „o hârtie” duminică seară, iar șansele ca afacerea să se realizeze sunt mari.

Eu am vorbit cu Claudiu Florică și i-am zis că, din tot fotbalul românesc, Dinamo merită acest lucru. La Dinamo trebuie schimbat tot, trebuie scos răul din rădăcină. De ce să dăm vina pe Ionuț Negoiță? El nu era obligat să știe fotbal, era investitor. Negoiță a spus ce avea de spus. S-a tot negociat, dar s-au împiedicat de câteva lucruri.

ADVERTISEMENT

El trebuia să respecte cerințele fondului de investiții. Vrea să vândă în condițiile lui. Acum totul e oficial. Negoiță a primit o hârtie aseară (n.r. duminică). Eu nu cred că n-o să se întâmple acest lucru. Vorbim de familia regală din Emirate, care vrea să facă performanță la Dinamo”, a declarat Anamaria Prodan, conform Gsp.

ADVERTISEMENT