Sport

Dinamo are nevoie de 250.000 de euro pentru a începe campionatul! Drepturile TV nu intră în calcul. Exclusiv

Dinamo trebuie să aducă în conturile clubului aproximativ 250.000 de euro până la startul noului sezon din Casa Pariurilor Liga 1, fără a lua în calcul banii din drepturile TV.
02.06.2021 | 19:49
Dinamo are nevoie de 250000 de euro pentru a incepe campionatul Drepturile TV nu intra in calcul Exclusiv
ADVERTISEMENT

Situația pare fără ieșire pentru Dinamo, chiar dacă jucătorii lui Uhrin și suporterii din programul DDB au reușit să salveze în ultima clipă echipa de la dezastru. Însă previziunile pentru sezonul viitor sunt destul de sumbre.

Din punct de vedere financiar, lucrurile sunt critice, iar jucătorii au ajuns la capătul puterilor și amenință cu depunerea memoriilor.

ADVERTISEMENT

Soarta lui Dinamo atârnă de o sumă de aproximativ 250.000 de euro

FANATIK a aflat că Dinamo trebuie să achite datorii de 250.000 de euro pentru a putea lua startul în noua ediție din Casa Pariurilor Liga 1. Se pare că în contul acestei sume intră mai multe cheltuieli care trebuie rezolvate cu orice preț pentru ca alb-roșii să se poată gândi și la o strategie de transferuri și să ia o gură de oxigen care să asigure liniștea la echipă.

Pe lunga listă a datoriilor se numără, rata lunară ANAF în valoare de 22.000 de euro pentru lunile iunie și iulie, cheltuieli cu gazonul din Ștefan cel Mare, dar și de la baza Săftica, pentru care suporterii din programul DDB vor trebuie să scoată alți 40.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Iar sumele cresc în continuare: alți 50.000 de RON vor trebui achitați către CS Dinamo în contul chiriei pentru baza din Ștefan cel Mare, dar și multe alte cheltuieli mărunte, care le vor da mari bătăi de cap celor din conducerea clubului și din board-ul DDB. Nu în ultimul rând, Dinamo va trebuie să achite alți 30.000 de euro către firma de echipament Macron, după ce Pablo Cortacero a făcut o comandă de 30.000 de tricouri pe care nu a achitat-o, iar sponsorul de echipament cere acum banii.

Isma Lopez, Rene Hinojo și Borja Valle o pot îngropa definitiv pe Dinamo

FANATIK a scris în premieră despre salariile uriașe ale „coloniei spaniole” de la Dinamo. Se pare că Isma Lopez, Rene Hinojo și Borja Valle nu au fost deloc mulțumiți de banii pe care i-au încasat în Ștefan cel Mare și își cer restanțele financiare pe toată durata contractelor.

ADVERTISEMENT

Astfel, Rene Hinojo și Borja Valle au dat-o în judecată pe Dinamo la FIFA și susțin că alb-roșii trebuie să le plătească nu mai puțin de 420.000 de euro. Ultimul care a cerut toți banii este Isma Lopez, care avea și el un salariu de 15.000 de euro pe an și a semnat cu „câinii” pe doi ani, adică avea un contract de 300.000 de euro. Isma Lopez și-a reziliat contractul cu Dinamo pe 31 ianuarie 2021 și a primit în perioada în care a jucat în Ștefan cel Mare 75.000 de euro din valoarea contractului.

Cu toate acestea, directorul sportiv al lui Dinamo, Mario Nicolae a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că situația nu este atât de gravă precum pare: „Situaţia nu este atât de gravă precum este ea prezentată. Facem eforturi să rezolvăm toate problemele şi mergem înainte cu încredere. Sumele nu le putem face publice pentru că vorbim de chestii interne şi apar foarte multe speculaţii”, a spus oficialul dinamovist pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Mario Nicolae trage însă semnalul de alarmă: „Dinamo are datorii de ordinul milioanelor de euro!”

Mario Nicolae e însă conștient de situația dramatică de la Dinamo și a oferit mai multe detalii despre datoriile uriașe acumulate de club în ultimii ani: „Dinamo are datorii peste tot, de ordinul milioanelor de euro! În ultimul an datoriile au crescut mult, sunt mult, mult mai mari! Cu ajutorul DDB, al sponsorilor, se încearcă plombarea acestora. Sunt taxe către stat, salarii de plătit”, a mai spus oficialul „câinilor”.

Directorul sportiv al alb-roșilor a avut un mesaj clar pentru jucătorii cu salarii mari de la Dinamo și anunță coborârea plafonului salarial la echipă: „N-ai cum să mergi înainte cu astfel de salarii, de 18.000 de euro. Jumătate din lot pleacă. Sau jumătate rămâne, dacă vreți pe modul optimist. Nu dăm noi afară, dar vorbim de salarii pe care Dinamo nu și le va mai putea permite. Dacă nu luăm măsuri, să construim sănătos pe un buget mic, dar corect, riscăm colapsul”, a spus clar și răspicat Mario Nicolae conform gsp.ro.

Toate aceste probleme și cheltuieli nu vor putea fi acoperite din drepturile TV, care vor intra în conturile clubului cel mai devreme de la data de 15 iulie și care vor fi destinate către plata salariilor. Ba, mai mult, începând din august, Dinamo va trebui să își mute birourile de hotelul RIN, deținut de fostul finanțator, Ionuț Negoiță, care a luat decizia să nu mai acopere din propriul buzunar costurile.

  • 250.000 de euro trebuie să plătească Dinamo până la startul campionatului
  • 15 iulie e data la care vor intra în conturile clubului drepturile TV pentru sezonul viitor
  • 2.000.000 de euro e suma aproximativă cu care programul DDB a împrumutat Dinamo până în acest moment
ADVERTISEMENT
Tags: