Sport

Dinamo are planuri mari după ce a fost eliminată fără să joace din Champions League! Interviu cu managerul Daniel Georgescu: „Nu pleacă nimeni de la echipă chiar dacă unii vor juca doar în Europa!” Exclusiv

26.04.2020 | 20:06
Dinamo are planuri mari dupa ce a fost eliminata fara sa joace din Champions League Interviu cu managerul Daniel Georgescu Nu pleaca nimeni de la echipa chiar daca unii vor juca doar in Europa Exclusiv
Dinamo are planuri mari după ce a fost eliminată fără să joace din Champions League! Interviu cu managerul Daniel Georgescu: "Nu pleacă nimeni de la echipă chiar dacă unii vor juca doar în Europa!" Sursa FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Drumul lui Dinamo în Champions League a fost oprit brutal de decizia EHF de a anula optimile şi sferturile Ligii. Turneul Final Four se va organiza cu primele două clasate din primele două grupe. Astfel, “Dulăii” se văd în imposibilitatea de a disputa cea mai importantă “dublă” din istoria clubului, cu PSG. Însă, cei de la Dinamo nu se opresc aici şi promit planuri mari pentru sezonul viitor, chiar dacă virusul COVID-19 a dat peste cap planurile tuturor în acest final de sezon. 

Dinamo are planuri mari după ce a fost eliminată fără să joace din Champions League: “Am fi putut să vedem care este adevăratul nostru nivel”

Daniel Georgescu a vorbit pe larg pentru FANATIK după decizia EHF de a elimina Dinamo din Champions League spunând că echipa sa este îndreptăţită să spere la un wild card în ediţia următoare a competiţiei. Chiar dacă regulile de legitimare ale extracomunitarilor s-au schimbat în Liga Naţională de handbal, managerul clubului a susţinut că nu pleacă nimeni de la echipă în această vară, ba mai mult, se pregătesc noi transferuri.

ADVERTISEMENT

Domnule Georgescu, o decizie dureroasă a celor de la EHF. Au eliminat Dinamo din Ligă fără nicio înfrângere?

– Am fost anunţaţi în urmă cu două săptămâni de cei de la EHF că există şi acest scenariu. Ni s-a explicat foarte clar că acele meciuri nu au cum să se joace. Am participat şi la o şedinţă. Ni s-a spus că va exista o sumă de 80.000 de euro care ni se va acorda drept compensaţie. Dar nu este vorba de bani, vă daţi seama. Am fost neînvinşi, dar nu s-a mai putut disputa niciun meci şi probabil asta a fost singura soluţie.

ADVERTISEMENT

Da, dar nu a fost puţin frustrant că nu se mai joacă un meci de gală precum cel cu PSG, pentru care băieţii au luptat mai mult de o jumătate de sezon?

– Ne doare puţin această eliminare, vă daţi seama. Am fi putut să vedem care este adevăratul nostru nivel. Pentru că am terminat grupa neînvinşi, deci valoarea noastră este mai mare de grupele C şi D, iar într-un astfel de meci am fi văzut unde ne este nivelul. Ar fi fost o atmosferă extraordinară, de asta îmi pare rău. Şi francezilor le pare rău să ştiţi. Am vorbit cu Diaw (n.r. fostul handbalist de la PSG, Ibrahim Diaw) şi spuneau că francezii voiau să vadă cum e atmosfera la Bucureşti. Au văzut la televizor ce fani avem şi erau şi ei curioşi cum va fi. De asta îmi pare rău, vă daţi seama ce emulaţie ar fi fost. Banii nu contează într-un astfel de meci.

ADVERTISEMENT

“Mai ales după decizia EHF, nu văd cum ar putea să se mai încheie pe teren sezonul. O să vedeţi că nu se va mai juca”

În aceste condiţii, bănuiesc că şansele ca Dinamo să primească un wild card în viitoarea ediţie a Ligii cresc simţitor. Încheiaţi forţat competiţia neînvinşi şi vă încadraţi în toate criteriile, nu?

– Sigur, dar asta nu înseamnă că o să îl şi primim. Noi sperăm ca Dinamo să fie printre echipele care primesc un wild card. EHF decide. Întradevăr, noi am ieşit neînvinşi, stăm excelent la capitolul suporteri, televizare şi apropiere faţă de aeroport. Există şi această hai să îi spunem “obligaţie morală” de care vorbiţi şi sper ca aceşti factori să ne aducă un wild card, pentru că îl merităm. Dar, cum v-am spus, nu mai depinde de noi.

ADVERTISEMENT

Şi totuşi, deocamdată în Liga Naţională se va juca. Cel puţin aşa a fost decizia Consiliului de Administraţie şi în momentul în care ne aflăm, s-a decis ca sezonul să se reia la finalul lunii mai…

– Nu, nu se va juca. Nu are cum să se joace. Ştiu ce s-a votat în Consiliul de Administraţie. Mai ales după decizia EHF, nu văd cum ar putea să se mai încheie pe teren sezonul. O să vedeţi că nu se va mai juca pentru că în aceste condiţii nu se poate. Pentru mine este foarte clar. Acest sezon e gata.

“Ne-am făcut strategia. Nu alegem pe nimeni. Vor rămâne toţi. Ba mai mult, încercăm să ne mai întărim echipa până în sezonul viitor”

Dumneavoastră mai trebuie să rezolvaţi o problemă. Deciziile privind limitarea extracomunitarilor în Liga Naţională rămân în picioare şi va trebui să alegeţi doar trei dintre cei opt pe care îi aveţi în lot. V-aţi făcut strategia pentru sezonul viitor?

– Ne-am făcut strategia. Nu alegem pe nimeni. Vor rămâne toţi. Ba mai mult, încercăm să ne mai întărim echipa până în sezonul viitor. Noi am vorbit cu cei de la EHF, avem toate avizele să jucăm cu toţi aceşti jucători în sezonul viitor european.

Da, dar cum faceţi cu Liga Naţională?

– Până una alta, o să respectăm deciziile luate de FRH şi vom juca în campionat cu trei extracomunitari. Urmează apoi să deschidem proces după proces pe marginea acestor decizii privind limitarea numărului de extracomunitari.

Daniel Georgescu, manager Dinamo
Daniel Georgescu, manager Dinamo

“O să prelungim contractele, chiar dacă unii dintre jucători vor evolua doar în cupele europene”

Deci nimeni nu pleacă de la Dinamo şi asta înseamnă că cinci dintre jucătorii de acum vor evolua doar în Europa?

– Exact. Nu pleacă nimeni. Niciun jucător. O să prelungim contractele, chiar dacă unii dintre jucători vor evolua doar în cupele europene. O să vedem cum facem în Liga Naţională. Îi rotim, o să vedem, nu ştiu încă.

Asta înseamnă un efort financiar suplimentar pentru echipa dumneavoastră…

– Suntem gata să îl facem. Am vorbit cu sponsorii şi totul este în regulă şi din punct de vedere financiar.

Mult succes.

– Mulţumim. Sănătate multă!

  • 8 jucători extracomunitari are Dinamo în lot
  • 80.000 de euro compensaţii va primi DInamo de la EHF pentru eliminarea forţată din Liga Campionilor
ADVERTISEMENT